Ideale bodylotion voor mannen?

05:32 - 03:19
luistertijd 05:32 - leestijd 03:19

Weleda Granaatappel Bodylotion

Als een trouwe lezer van BeautyJournaal heb ik geleerd dat een douchebeurt niet compleet is zonder een bodylotion. Integriteit van de huidsbarrière is essentieel voor de gezonde huid. Een goede wasbeurt verwijdert het beschermend vetlaagje van de huid en een bodylotion kan de nodige bescherming bieden tot de huid weer een nieuw laagje heeft aangemaakt. Daarnaast kan een bodylotion de huid lekker fluweelzacht laten voelen en ook van een heerlijk geurtje voorzien.

Biologische bodylotion

Afgelopen tijd heb ik Regenererende Bodylotion van Weleda getest met Granaatappel. Het is een verstevigend bodylotion voor de rijpe huid. Wat de rijpe huid precies inhoud, is mij niet helemaal duidelijk, maar ik begrijp wel dat het voor de iets oudere leeftijddoelgroep is bedoeld. Ik kies ervoor vooral vanwege de geur. Een fruitige geur met een zuurtje wat lichtzoet en verfrissend op de huid voelt. Het is vrij subtiel en verdwijnt snel. Voor mij is het wel belangrijk dat de geur van een bodylotion niet de keuze van mijn parfum bepaalt. Ik moet wel zeggen, dat andere geuren van de Weleda Bodylotions ook lekker zijn, maar de granaatappel heeft mij op dit moment aangetrokken.

De producten van Weleda zijn voornamelijk samengesteld uit de natuurlijke ingrediënten. De basis van de Granaatappel Bodylotion is een mengsel van sesamolie, abrikozenolie, zonnebloemolie, olijfolie en sheabutter met toevoeging van olie uit granaatappelzaadjes en gierstextract. De oliën vormen een laagje op de huid wat beschermend werkt en de huidhydratatie bevordert. Weleda claimt, dat deze samenstelling mijn huid steviger kan maken, het fluweelzacht laten voelen en ook beschermt tegen de schadelijke invloed van de omgeving.

Ik merk wel dat de alcohol vrij hoog staat in de INCI-lijst. Hoe hoger in de lijst, hoe meer in het product zit. In hogere concentraties zou alcohol de huid kunnen uitdrogen. Ik moet daarbij zeggen dat ik op basis van deze ingrediëntenlijst geen conclusies kan trekken over de werkelijke inhoud van alcohol in deze bodylotion. Wel kan ik zeggen, dat ik na het gebruik daarvan geen uitdrogingsverschijnselen op mijn huid heb geconstateerd.

De verpakking

Granaatappel Bodylotion is verpakt in een rood getint doosje met een tekening van een granaatappel, het Weleda logo en de naam in het herkenbare Weleda-schrift. Het is voorzien van de nodige informatie over de inhoud en gebruik van het product inclusief de ingrediënten (INCI) lijst. De bodylotion zelf is verpakt in een wit flacon met een rode sticker wat qua kleur en vormgeving overeen komt met het doosje. De inhoud is 200 ml. Door de slanke vorm en onregelmatige curven van de zijkanten ligt het makkelijk in de hand. Het is een pompflacon en daarmee is de inhoud goed beschermd tegen de zuurstof en vervuiling vanuit de omgeving. Het is voorzien van een soort ‘lekvrije’ pomp wat het lekken van de bodylotion voorkomt. Ik ben er heel blij mee. Bij de meeste andere pompen krijg ik een soort ‘viezig’ propje van geoxideerd lotion of crème in de pompopening als ik het een aantal dagen niet gebruik. Ook wordt vaak het dopje vies van binnen door het lekken van de inhoud. Bij dit pompje is het helemaal uitgesloten. Handig, mooi en hygiënisch!

Het gebruik

De Bodylotion heeft een textuur van een dunne crème. Het lijkt heel makkelijk uit te smeren op de huid, maar begint snel stroef te voelen bij het verder uitsmeren. Het blijft een klein minuutje plakkerig voelen, maar trekt vrij snel in. De huid voelt verzorgd en zacht aan na het gebruik van deze lotion, maar ook een beetje stroef als ik met mijn hand er overeen streel. Geen probleem voor onder de kleding, maar het is geen fluweelzacht gevoel wat wel wordt beloofd. De geur is verfrissend met de zoete fruitige noten en een accent van een zuurtje. De granaatappel kan ik me daarbij goed inbeelden. Het blijft een poosje zacht aanwezig heel dicht bij de huid. Doordat ik de bodylotion niet goed kan uitsmeren heb ik het gevoel dat ik er vrij veel van gebruik. Het gaat met ongeveer tien pompjes per keer. Of mijn huid steviger is geworden, kan ik niet zeggen, misschien ook omdat ik niet onder de doelgroep voor deze product val.

Maxim concludeert:

Het is een prettige bodylotion op basis van de natuurlijke ingrediënten. De goede hygiënische en ‘lekvrije’ pompverpakking vind ik een grote plus van dit product. Het laat wel een beschermend laagje op mijn huid en doet het verzorgd aanvoelen, maar geeft niet het beloofde fluweelzachte gevoel. Het uitsmeren van dit product voelt een beetje stroef. De geur geeft mij een fris en fruitig gevoel, maar verdwijnt snel, zodat mijn keuze voor het parfum hierdoor niet wordt belemmerd.

Lees ook:

Lees ook