Lezeres zoek verlossing voor pijn

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Ik lees vaak over crèmes die Argireline bevatten en een Botox effect zouden moeten geven. Mijn vraag is: kan deze stof werkelijk de spieren bereiken?

Ik heb voor mijn gespannen spieren ( spierknopen in rug en nek, en verhard bindweefsel) o.a. “dry needling” geprobeerd en dat werkt. De naald die in de spierknoop gezet wordt, ontspant de spier onmiddellijk. Pijnlijk, maar het werkt. De vezels ontspannen.
Dus om een spier enigszins te verslappen, moet de stof ook daadwerkelijk in die spier terechtkomen. Dan ga ik een klein rekensommetje maken, ik denk persoonlijk dat Botox effectief ook goedkoper is dan het smeren van crèmes met Argireline, mocht het überhaupt werken.

Als laatste: ik heb nog wel eens creatieve ideeën;) – mocht Argireline werken, zou het dan een idee zijn om bv. met de Medik8 dermaroller, en in mijn geval, mijn rug, voor te bereiden, en daarna zo’n crème op te smeren, zodat dit iets dieper zijn werk kan doen?

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop vertelt:

‘Het is volgens mij nog niet wetenschappelijk onderzocht- hoewel er wel geluiden zijn in de markt over een product onder de naam Revance, maar het is vooralsnog onduidelijk of Botox kan overleven in een pot crème, vervolgens de huidbarière kan doorbreken, om eenmaal bij de spier aan te komen het spiervlies te passeren en vervolgens de spier in kracht te laten afnemen. Het molecuul is groot, en neemt in werkzaamheid af zodra het in een oplossing terecht komt.

Mocht dat toch het geval zijn dan lijkt het me zeer waarschijnlijk dat door gebruik van de roller het effect groter zal zijn. Je verkleint door het maken van de gaatjes in de huid, de af te leggen afstand voor het product. Het feit dat dry needling helpt, geeft sterke aanwijzingen dat Botox injecties ook zullen aanslaan.’

Groet, Annebeth Kroeskop

Heb jij een vraag aan onze cosmetisch arts Annebeth Kroeskop, stuur hem via het contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Lees hieronder meer Q &A’s met Annebeth Kroeskop.

Lees ook