shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken Onze dermatologisch expert dr. Peter Velthuis verklapt ons weer een paar fijne nieuwtjes op het gebied van injectables! Zo was hij eind oktober 2011 op het QMI congres in Chicago waar […]

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Onze dermatologisch expert dr. Peter Velthuis verklapt ons weer een paar fijne nieuwtjes op het gebied van injectables!

Zo was hij eind oktober 2011 op het QMI congres in Chicago waar hij vernam dat er weer een paar nieuwe leveranciers van botuline toxine op de markt zijn: Purtox ® van de firma Mentor(USA) en Linurase® van Prollenium (Canada). Naast de al bestaande merken Botox®/Vistabel® (Allergan), Dysport®/Azzalure® (Ipsen/Galderma) en Bocouture® (Merz Farma) wordt het druk op deze markt. Maar dat kan ook betekenen dat het product uiteindelijk alleen maar goedkoper wordt – laten we het hopen toch?

Ook vertelde hij ons dat er momenteel een Botox-product ontwikkeld wordt dat als crème op de huid wordt aangebracht en door de huid heen oppervlakkige spieren ontspant. Dit gaat onder de naam Revance® uitkomen. Lees hier een studie uit 2009.

Volgens Peter Velthuis zou dit de Botox-behandeling van kraaienpootjes kunnen vervangen, evenals gebieden die nu vanwege de bijwerkingen niet goed door Botox behandeld kunnen worden zoals rimpels rondom de mond, op de wangen, etc.  ‘Naar verwachting zal ook hyperhidrose (overmatig transpireren) hiermee behandeld kunnen worden. Revance zal overigens niet voor thuisgebruik beschikbaar zijn. Daarvoor is de stof toch nog te gevaarlijk. Alleen klinieken mogen te zijner tijd deze behandeling uitvoeren.’

Tenslotte werden nieuwe cijfers over bijwerkingen van botuline toxine gemeld: bij 1,1% van de cliënten zijn blokkerende antilichamen vastgesteld. Dat betekent dat deze mensen geen of slechts minimaal effect van behandeling met botuline toxine hebben. Een ander probleem is allergie voor botuline toxine: er zijn inmiddels 2 gedocumenteerde gevallen van allergie geregistreerd (op meer dan 5 miljoen behandelingen per jaar). Niet veel, maar wel goed om te weten dat deze bij-effecten er zijn. Lees meer op zijn blog.

Bekijk hieronder een kort filmpje over het injecteren van Botox in de kraaienpootjes bij onze redacteur Hans Blommaert:

[media id=125 width=620 height=350]

 

Lees ook