The proof is in the pudding – serums!

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Jaja, leer onze pappenheimers kennen, de lezeressen van BeautyJournaal die met een met parels bekleed flesje alleen niet accepteren. De verpakking mag stralen van luxe, maar wat erin zit moet nog duizend keer beter zijn: simpel, hardcore en doeltreffend. BeautyJournaal heeft een paar slimme serums voor haar veeleisende fans op een rijtje gezet! Deel 1…..

hannah Opulence serum

Eat your heart out…hannah gaat keihard door met het ontwikkelen van producten die bijdragen aan een mooiere huid, en met stoffen die alom bekend staan om hun huidverbeterende kwaliteiten. Geen hocus pocus, maar werkbaar.

Dit Opulence serum heeft als belangrijkste werkzame stof vitamine C in een triglyceriden basis. Niet zomaar een C’tje maar een gestabiliseerde vorm  die ascorbyl tetraisopalmitate heet.

Het is een heel krachtig ester, een antioxidant die zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is. Deze stof verheldert de teint, maar heeft ook het vermogen om cross linking van collageen tegen te gaan, dus verharding, dus verslapping van de huid. Het werkt uitstekend samen met vitamine E, wat dan ook in dit serum verwerkt is. Je kunt ervan op aan dat dit serum je teint mooier maakt, photo-schades door uv afremt en goed hydrateert. Thank you hannah!! Ohja, het is volstrekt geurloos. 30 ml € 79,-. Wordt eind volgende week op de beurs geïntroduceerd.

Dermalogica Multivitamin Power Serum

In het serum van dit soms wat huidprikkelende huidverzorgingsmerk (ja, sommige vrouwen reageren te heftig op producten van dit merk, maar anderen zweren er weer bij, zo gaat dat he….) zit een nieuwe vorm van retinoide: hydroxypinacolone retinoate (HPR), een ester die verwerkt is in een nieuwe generatie liposomen waardoor de stof nog stabieler blijft, in hogere concentraties verwerkt kan worden en dieper in de huid kan zakken.

Dit serum gebruik je, ondanks het A erin, wel overdag (’s nachts neem je het Overnight Repair Serum). Er zit ook C (twee ingekapselde vormen zelfs), E en F in om de celdeling te boosten, hyperpigmentatie af te remmen en een zachte huidstructuur te stimuleren. Dermalogica garandeert ook dat deze vorm van A veel minder kans op irritatie geeft en roodheid. Er is de peptide palmitoyl hexapeptide-14 toegevoegd voor collageenstimulatie. Tube 22 ml € 89,- Een hebberig makend product met een heel lichte citrusachtige geur. Bevat siliconen.

Lees alles over werkzame stoffen in BeautyJournaal’s cosmetica woordenboek

Lees ook:

Lees ook