Droge huid Gevoelige huid Gezicht Grove porien Monique schrijft Rimpels en slapte Schone huid Voor hem

BeautyJournaal’s Monique test !QMSMediCosmetics

Via schoonheidsspecialiste Berna Dienaar uit Den Helder en trouwe lezeres van BeautyJournaal, kwam ik in aanraking met het huidverzorgingsmerk !QMS. Jaren geleden had een pr-meisje uit Engeland al eens contact met mij gezocht over dit merk. Ze vond dat ik het moest proberen, omdat de oprichter van het merk een Nederlander zou zijn: dr. Erich Schulte. Toen ik haar erop attent maakte dat hij geen Nederlander is maar een Duitser zweeg ze vervolgens in alle talen, en met haar verdween ook het merk van mijn radarscherm. Hoe leuk dat het dankzij Berna toch weer het BeautyJournaal luchtruim is binnengevlogen!

Berna bleef geruime tijd benadrukken dat ik nu toch echt eens producten ervan moest testen. Ik zou een prachtige gladde huid krijgen. Nou vooruit, als een merk voor de tweede keer op een ludieke wijze voorbij komt, moet je het natuurlijk aangrijpen. Ik hou wel van een uitdaging, en ik ben al helemaal in voor een goed product!

De USP’s van !QMS

Eerst maar eens wat vertellen over !QMS. Dit merk is opgezet door bovengenoemde Duitse traumachirurg, die graag naast zijn medisch-cosmetische behandelingen goede huidverzorging ter ondersteuning wilde aanbieden. Ook had hij een methode gevonden (of laten uitvinden of aangekocht, dat wordt niet duidelijk) om collageendeeltjes zodanig te splitsen dat ze ook daadwerkelijk door de huid opgenomen kunnen worden en er niet alleen werkeloos op blijven liggen.

De lijn bestaat inmiddels uit meer dan 30 producten met allen een hoogwaardige samenstelling van potente werkzame stoffen in formuleringen waarvan ik graag geloof dat ze van nut zijn voor een mooiere huid. Met nadruk op ‘ geloof’ omdat ik nu zelf producten heb uitgetest de afgelopen twee maanden en ik ben er uiterst tevreden over. Zelfs zo dat ik nieuwsgierig word naar de andere producten. De producten worden verkocht via de eigen instituten van Schultz, waaronder ook een nieuwe kliniek in Londen van Schultz, en via schoonheidsspecialisten. De distributie van het merk is voor de Benelux in handen van Eurotrade Cosmetics, dat in België zetelt.

Negen producten om te testen!

Ik kreeg negen producten opgestuurd: een cleanser en een lotion, een setje nachtverzorging bestaande uit een uniek serum en een crème, een setje van 2 collageen serums en een fruitzuurproduct en een dagverzorging met een tintje.

Deep Cleansing

De Deep Cleansing is een reinigingsmilk geschikt voor elk huidtype. Het verwijdert alle in vet en water oplosbare stoffen op de huid zonder teveel uitdroging, maar het laat ook geen filmlaagje op de huid achter. 200 ml kost 43 euro. Ik vind cleansers altijd moeilijk te beoordelen. Vrijwel alle cleansers die ik tegenwoordig onder ogen krijg reinigen goed, of ze nu duur of goedkoop zijn. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik de prijs-kwaliteit verhouding van deze cleanser, ondanks hij heerlijk aanvoelt en goed reinigt uit verhouding vindt.

Refreshing Tonic

De Freshening Tonic herstelt na de reiniging de natuurlijke pH-waarde van de huid en geeft een fris gevoel. Dat laatste klopt ook, dat eerste kan ik niet bewijzen. De geur vind ik niet lekker: heel ouderwets cosmetisch. Voor mij geldt voor tonics in deze  categorie meestal hetzelfde als voor cleansers: het mag niet teveel kosten. 43 euro voor 200 ml vind ik dan ook helaas niet in balans. Ik kan niet meten dan wel in vivo bewijzen wat deze tonic mijn huid heeft gebracht.

Classic Set NEXXT

Spannender wordt het natuurlijk als de crèmes en serums aan de beurt komen. Berna had me een uitgebreide beschrijving mee gegeven en dat was de eerste paar dagen niet overbodig. Het valt me steeds vaker op dat aanbieders van cosmeceutical-achtige skincare je niet 1 of 2 producten laten testen maar echt een hele serie, die dan ook in bepaalde volgorde 2x per dag aangebracht moet worden. Wat een werk! Maar zoals bekend bij dit fenomeen: het went snel en dan doe je het blindelings. Werken in lagen is duidelijk de trend in de innovatieve markt!

Ik begin bij de avond: na de reiniging volgt een fruitzuurgel in combinatie met een collageengel voor de nacht. Deze twee producten komen in een serie van drie: er is ook een collageen gelserum voor de dag. Je kunt ze los kopen in hoeveelheden van 50ml voor resp. 96 euro en 90 euro, of in een set van 3 van 30 ml – dan heet het de Classic Set NEXXT en kost het totaal 203 euro.

De fruitzuur gel

De Exfoliant Fluid bevat 10% fruitzuren bij een pH-waarde van 3.5. Het merk benadrukt dat het volgens deze formulering de huid niet gevoeliger maakt voor uv-straling. Persoonlijk dacht ik altijd dat alle zuren dat per definitie wel doen. De cocktail van zuren bestaat uit glycolzuur, wijnzuur, appelzuur en iets wat men glycoderm-p noemt, geen zuur maar een moisturizing agent met een langdurig effect. De formulering werkt volgens het merk 12 uur lang door in de huid en noemt dit uniek. Nou ik ook! Overigens merk ik daar niets van (gelukkig). Het wordt aanbevolen om het zuur rustig op te bouwen en uiteindelijk elke avond te gebruiken. Dit doe ik niet omdat zuren niet zulke goede vriendjes zijn met mijn huid, dus ik doe het gemiddeld 2x per week hooguit. Ik laat het zuur 15 minuten intrekken, doe er dan het nachtcollageen op. Dit is een licht plakkerige gel, die zeer zuinig in gebruik is en een fijn gehydrateerd huidgevoel achter laat.

Collageen gel

Collageen staat erom bekend een goede vochtbinder te zijn. We hebben jaren geleden een toename van collageenhoudende producten gehad maar die ontwikkeling stierf een stille dood omdat de moleculen meestal veel te groot waren, op de huid bleven liggen en weinig toegevoegde waarde hadden. Het is Schulte’s verdienste dat hij gesplitst collageen gebruikt (van dierlijke afkomst) waarvan hij zegt dat het dieper in huid kan komen. Hij gebruikt nanosomen als transportmiddel om de deeltjes in de huid te krijgen. Ik kan dit niet bewijzen maar voel wel dat het zeer goed wordt opgenomen en onmiddellijk een weldadig verzadigd gevoel geeft zonder vettigheid. Er zitten ook kalmerende en wondhelende componenten in, lees ik, dan moeten dan de stoffen bisabolol en propolis zijn.

Het iontoforese setje

Dan is het tijd voor een exclusief setje: de Ion Skin Equalizer Night Serum & Cream, 2 pompproducten van 30 ml, die samen maar liefst 295 euro kosten. Het bestaat uit een spray en een crème. Je doet eerst de spray op. Volgens Berna hoef ik het niet in te masseren, volgens de brochure wel. Ik volg het eerste advies. In deze spray zitten zink, kopergluconaat en magnesium. Het zijn koper en zink die een magnetisch veld creëren, aldus de toelichting die ik krijg. Volgens het merk zijn deze stoffen samen in staat om een elektrisch veld op de huid te creëren waardoor het van nature aanwezige elektrisch veld van de huidbarrière wordt opengemaakt. Hierna zou het gemakkelijker zijn om werkzame stoffen uit de crème die je erna opdoet dieper in de huid te laten dringen. Boeiende technologie, ik heb er al eerder van gehoord. Ook RoC brengt op de Amerikaanse markt een product uit met een soortgelijke werking. Het is een variatie op iontoforese, zoals bij de schoonheidsspecialiste wordt gebruikt, maar dan niet met stroom uit het stopcontact en natuurlijk met een kleinere, aangepaste werking.

Werkt dat nou?

Het is jammer dat nog niet meer merken gebruik maken van deze technologie? Ik vraag me dan ook meteen af: werkt het dan wel, anders zou het idee en de formulering toch al op grotere schaal opgepakt zijn? Of is het wellicht te kostbaar voor grootschalige productie, of is het toch niet zo goed uiteindelijk voor de huid/huidbarrière – dat grote merken het principe laten liggen? !QMS benadrukt dat haar methode de huidbarrière niet beschadigt. Vanuit de crème worden worden peptiden, een algen concentraat en nog wat mij niet nader bekende stoffen die ook in de matrix van de huid voorkomen, zitten aan de huid afgeleverd. Het doel is de huid te verstevigen, de aanmaak van elastine te stimuleren.

Het sprayen geeft een verfrissend gevoel op de huid en terwijl het nog vochtig is, masseer ik twee pompjes crème over mijn hele gezicht, hals en decolleté heen, ik masseer net zo lang door tot alles is ingetrokken. Mijn huid ziet er daarna blozend uit en voelt heerlijk gevoed aan. Het is een zalig ritueel om mee te gaan slapen, en om mee wakker te worden, want elke keer dat ik het gebruik, ziet en voelt mijn huid de volgende ochtend uitgerust, gevoed en gezond aan.

Collageen voor overdag

Overdag breng ik na reiniging de Day Collageen aan. Eveneens een gel, deze keer niet gelig maar wittig van kleur met wederom sterk hydraterende eigenschappen. De gel trekt snel in en laat geen vettig gevoel op mijn huid achter. Volgens bijgesloten informatie kan je een tintelend gevoel ervaren, ik merk ik totaal niet. Volgens de informatie heeft dit product ook antibacteriële en kalmerende eigenschappen. De poriën worden verkleind, het totale huidbeeld verfijnd. Ik kan na twee maanden niet zeggen dat de poriën verkleind zijn door dit product, wel vind ik het een geweldige dorstlesser en superbasis onder verdere dagverzorging of make-up. Een geruststellende garantie dat mijn huid de hele dag prettig zal blijven aanvoelen. Bij warm, vochtig weer, kan ik hem ook solo gebruiken.

Gekleurde dagcreme+

Om erover heen te doen heb ik een gekleurde dagcrème ontvangen, de Sport Active Cream, 30 ml  voor 77 euro. Om er ook zonder make-up lekker fris uit te zien. De cream belooft onregelmatigheden te verdoezelen, de huid soepel te houden en het bevat een uv-filter factor 30 (isoamyl p-methoxycinnamate en octyl methoxycinnamate). Verder zit er oryzanol in, natural moisturizer factors, chlorella vulgaris, vitamine a en e, sericin, d-panthenol en maar liefst 65% OPC – antioxidant uit rode druiven. De kleur van de crème past zich aan jouw huidkleur aan, zo wordt beloofd en het product moet 72 uur lang 85% bescherming geven aan de huid.

De laatste claim klinkt mij onzinnig, omdat je nooit een dosering 72 uur op je huid laat liggen, dus wat zegt zoiets? Niets. Dergelijke claims mogen vanaf 2013 ook niet meer gebruikt worden. De kleur is sportief fris, alsof je een zongekuste teint hebt. Hoe dunner je hem opbrengt, hoe subtieler, hoe dikker, hoe bruiner je eruit ziet. Ik kan niet echt ontwaren of en hoe dit product zich aan je huidtint aanpast. Ik heb de neiging het ook dik te smeren omdat ik denk dat ik dan meer zonnefilter op mijn huid zal hebben. Maar handig is het niet, omdat je dan toch een foundation effect krijgt. De kleur is absoluut houdbaar. ’s Avonds bij de reiniging haal ik er nog kleurstof af.

Duuhhh….teveel glim

De crème geeft aanvankelijk een licht glansje aan mijn huid dat er gezond uitziet maar binnen een uur glimt het echt. Dit vind ik niet prettig. Maar vanwege de prettige substantie en de gedachte aan een fijne formulering gebruik ik het wel regelmatig en poeder ik het maar af. Bij voorkeur zou ik zo’n laatste handeling niet willen doen, en zie ik liever een aangepaste formulering voor doorvoede huiden die sneller glimmen – een matte versie dus.

En wat vindt Monique ervan?

Hoe heb ik mijn experiment met !QMS ervaren? Nou top dus, ik kan niet anders zeggen. Het zijn producten die ik kan vertrouwen, omdat ze ook na vele malen opdoen, nog altijd het zelfde fijne effect geven, en dat kan ik niet altijd zeggen van de vele producten die ik al heb uitgeprobeerd in mijn leven. Gangbaar bij mij is toch dat ik al na een week of twee stop met producten omdat ze niet fijn genoeg zijn. Dat ik dus ben blijven doorsmeren, zegt wel wat. Dat vertrouwen is voor mij absoluut essentieel.

Het doet mijn huid goed, en ik heb al zo’n goede huid! Toch kan hij er nog gezonder uitzien. Fris, egaal, nog gladder. Dit programma is een waanzinnig goed werkend vochtbad voor mijn huid. Ik vind het niet goedkoop, wat mij betreft zou het echt vriendelijker geprijsd mogen worden – wellicht moet de productie dan omhoog om het betaalbaarder te maken. Ik vind de verpakkingen erg leuk, want soms ook tegen het lelijke aan in een overdrachtelijk grappige betekenis en goed. De blauwe flesjes met die gekke drukdekseltjes waaruit de vloeistof dan omhoog komt. Het is lelijk maar ook grappig design. De pompjes van de nachtset werken uitstekend en geven goede hoeveelheden af. De pot gekleurde dagcrème zou wat mij betreft in een tube mogen: handiger en schoner.

Voor iedereen set tegen een vriendelijke prijs….

Ik ben nieuwsgierig geworden naar de andere tientallen producten uit deze lijn en hoop dat meer vrouwen met dit merk in aanraking gaan komen. !QMS verdient aandacht, en vooral veel gebruiksters!

Bekijk hieronder nog een film met Erich Schulte waarin hij uitleg geeft over zijn collageen-recept:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

26 reacties

 • Slechte zaak, zo’n reactie !
  Ik kan je maar één goede raad geven Patrizia: neem contact op met Dr Jetske Ultee (of haar hoog-gespecialiseerde service medewerkers) – zij heeft veel onderzoek gedaan naar o.a. sunscreens en het zal je wellicht verbazen maar sommige ingrediënten veroorzaken zelfs pigmentvlekken, ondanks dat ze aangeprezen worden als de perfecte SPF producten. Zij heeft onlangs een boekje uitgegeven waarin alle producten die je wel en juist NIET in je creme wilt hebben, vermeld zijn.
  Pak de pot/tube QMS erbij, check de INCI lijst en neem contact op.

 • Beste patrizia, we hebben te goeder getrouw gehandeld, maar kregen de mededeling van het bedrijf dat zij noch ons, noch u via ons te woord willen staan. Er is verteld dat u maar contact op moet nemen met uw specialiste.

 • Dat klinkt niet goed Patrizia, we gaan eens kijken of we iemand bij QMS antwoord kunnen laten geven op jouw vragen. Heb je de vragen ook zelf al neergelegd bij je schoonheidsspecialiste? Een advies hebben we wel, als je de spf heel dun smeert, dan bereik je die niet SPF 50 waarde, en ben je dus onvoldoende beschermt. dit kan er de oorzaak van zijn dat je pigmentvlekken op ziet komen. wellicht is dat ook al een gevoeligheid van jouw huid: pigmentproblemen. in de tussentijd zou ik er voor kiezen om dan maar even een andere anti zonnebrand creme te gebruiken hoor. de bescherming in de zon iis belangrijker dan je nu even aan het QMS protocol houden.

 • ben nu twee maanden bezig met het gebruik van qms med maar weet niet wat ik er van moet vinden. spoel echt veel met water maar lijkt of de milk erop blijft dan de creme spf50 die laat zo een witte waas achter en de sport activ daar mag je niet mee gaan zonnen alleen voor terrasje en winkelen niet voor naar het strand is toch een soort foundation. Ik smeer de spf50 extra dun zodat ik geen spook lijk maar nu heb ik pigmentatie nooit eerder gehad. Ook mag je er geen andere spf over gebruiken zodat de waas wat verdwijnt maar wel weer de sport actief of een andere foundation die mag dan weer wel van een andere merk zijn want qms heeft geen foundation buiten de sport actief. ik vind het maar zenuwslopend wie heeft advies

 • Wat leuk om te lezen wat andere ervaren na qms gebruik. Ik gebruik het nu twee jaar en ben echt enthousiast. Toen ik ermee begon had ik echt een uitgebluste huid maar daar is nu niets meer van te zien. Mijn huid heeft een prachtig glansje en is goed doorvoed. Ik word vaak wel tien jaar jonger geschat. Ben echt blij met qms en kan het iedereen aanraden. De sportactiv creme vind ik echter wel teveel glimmen. Deze gebruik ik niet meer.

 • hihi,,,,wat een grappig antwoord gerti, maar hoe zou dit dan opgaan voor de fiets, berna?

 • Klopt helemaal Gerti vwb zoveel goede merken, maar wanneer je echt anti-aging wil is dit wel een van de betere merken. (net als met auto,s ze brengen je van a naar b, maar groot verschil tussen merken, blijft vaak wat je kan en wil uitgeven)

  Groetjes berna

 • Ik ben nieuwsgierig! Zal me eens meer in dit merk verdiepen. Er zijn zoveel mooie merken. Maakt het niet makkelijker 😉

 • @Berna, dank je wel voor je informatie! Ik ga mezelf binnenkort maar eens verwennen met een bezoekje aan ‘Huid in Vorm’. Ik ben heel benieuwd 🙂

 • @ Dorine,in Utrecht weet ik niet maar in Baarn heb je ,
  HUID IN VORM
  NIEUWSTRAAT 23
  3743BK BAARN
  http://www.huidinvorm.nl/

  kom je meteen bij een hele goede terecht…:-)

  zal verder kijken, en een lijst opvragen bij Eurotrade waar alles shs zitten die met QMS werken !

  groetjes Berna

 • @ Berna, Door Monique’s verhaal ben ook ik nieuwsgierig eworden naar QMS. Weet je toevallig een salon in Utrecht (of omgeving) die met QMS werkt?

 • @ Adri, geen idee wat je woonplaats is maar je kan eens kijken of er een praktijk in de buurt is die met QMS werkt, dan kan je daar de hadcreme toch aanschaffen.!!!

 • Hoi Monique, valt wel mee als je het voorzichtig eraf dept, niet als je het eraf gaat wrijven. Zelf doe ik dat altijd en ben nog nooit verbrand hierdoor. Glim zelf ook heel snel en dit vermindert het wel en zeker de poeder. Als je glimt kan je ook met een tissue even je gezicht deppen dit vermindert het vaak ook al. Dan kan je nog wat bijpoederen als het nodig is.

  Wat betreft gratis verzenden, denk dat dan de post ook alles gratis moet gaan doen of zeker de verzendkosten moet verlagen! Een pakje verzenden kost 8,05 (aangetekend en verzekerd). Stel dat iemand iets besteld van 24 euro en je moet dat gratis verzenden dat kost dat de ondernemer geld want de 8.05 gaat wel van je winst af. Dit kost je geld en dat is natuurlijk niet de bedoeling. In mijn shop betaal je onder de 50 euro een bijdrage van 5,95 verzendkosten (de 3,05 betaal ik al), daarboven is het gratis omdat ik ook iets wil verdienen, dat willen we allemaal toch? En als je de prijzen verhoogd dan gaan klanten elders shoppen waar de prijzen lager zijn maar waar ze toch verzendkosten moeten betalen……………….het is ook een keuze die iemand maakt om iets onder de 50 euro te bestellen.

 • hoi marian, goede tip van dat afdeppen hoewel je dan ook weer actieven van de huid afhaalt, poederen is ook een optie die ik eens ga uitproberen. hoewel bij mij poederen over een crème met glimpotentie vaak ook geen succes wordt. punt bij is dat mijn huid überhaupt snel glimt als ik urenlang binnen zit. buiten heb ik er nauwelijks last van.

 • adri, eerlijk gezegd denk ik dat de internet shopping wereld beter af is als ze gratis gaan verzenden, zoals bol.com nu is gaan doen. kun je beter de prijzen is verhogen om de kosten te verdisconteren maar heb je wel het gevoel dat je geen extra verzendkosten betaald. dat is en blijft een obstakel, tenzij….tenzij…je iets zo graag wilt hebben en het maar nauwelijks überhaupt verkrijgbaar is:-)

 • @Adri, als ik bij je langs kom, neem ik de handcrème mee, kan je voelen hoe heerlijk hij is 😉

 • @ Debby: QMStaat voor: Quick Medical Skinformula. Ik heb ooit gelezen dat de handcreme er zo goed van zou zijn. Ik had deze graag willen kopen/bestellen. Maar ja, er komt 7 euro verzenden bij.

 • Interessant! zitten volgens mij een aantal goede hydraterende producten tussen, ook voor de jongere huid.

  Waar slaat de naam eigenlijk op? en dan vooral die uitroepteken aan het begin.

  Was nieuwsgierig:).

 • note Berna:

  Over algemeen duurt het 120 dagen voordat de huid gewend is aan nieuwe producten, vandaar ook dat men vaak een combinatie van producten uit de eigen lijn adviseert, omdat de ingrediënten van de producten op elkaar zijn afgestemd.

  Over algemeen kan men stellen dat voor de huid beter is om het bij een soort cosmeticamerk te houden wanneer je het optimale resultaat wilt behalen.

  Wil je echt aan anti-aging werken, dan is een maandelijkse bezoek aan een schoonheidsspecilaste ook van belang, en sowieso voordat je begint aan QMS je te laten adviseren door een schoonheidsspecialiste, om de huid te bekijken en te overleggen welke producten het best bij de huid past.

  Geen valse beloftes maar waar voor je geld !

 • Hallo Monique, mooi artikel want QMS is een geweldig product. Hoor dat van heel veel klanten die eerst wat anders hebben gehad, uitzonderingen daar gelaten want dat heb je met ieder merk/product. De hogere prijs zit natuurlijk in de werkstoffen, ontwikkeling enz. Wat betreft de Ion Skin, deze is nog maar net op de markt. Je voelt de Ion Skin ook werken in de huid zoals tintelingen en warm worden, dit vond ik zelf een mooie ervaring. De Sport Active glimt een beetje door de zonnefilter die erin zit, als je daar niet van houdt kan je hem even laten intrekken en daarna voorzichtig afdeppen met een tissue. Ook poeder erover heen is ook heel mooi want dat geeft een mat effect. Zo kan een ieder hem naar eigen wens gebruiken want de een wil glans en de ander wil een matte uitstraling. Gebruik ook niet teveel want dat is niet mooi. Als je hem normaal gebruikt dan zie je dat hij je huidskleur een tintje ophaalt. Ben het nu zelf 3 jaar aan het gebruiken en dus ook 3 jaar ouder geworden maar als ik naar mijn huid kijk dan kan ik alleen maar zeggen dat hij jonger eruit ziet dan 3 jaar geleden. Hij is wat voller en gladder geworden en fijne lijntjes zijn wat minder geworden. Ik merkte dit al vrij snel in de testfase van de producten (binnen een paar dagen) en dit had ik nog nooit zo ervaren. Voor mij is dat 3 jaar geleden de reden geweest om te starten met de unieke producten van QMS. Groetjes Marian

 • Hoi Monique,

  Wat heb je een positief verhaal geschreven. Fijn om te lezen omdat geschreven is door een objectieve journalist met verstand van zaken en kennis van producten(lees ingrediënten). Leuk !

  Was best spannend wat je erover zou schrijven, (ene kant jammer dat ik alleen met QMS werk kan je niet meer vragen om andere producten te testen 🙁 , omdat ikzelf zo enthousiast ben wil ik dit graag delen.

  Je hebt gelijk vwb de prijs, het ligt in hoger segment, maar de reden zal je wel duidelijk zijn: 82% werkzame stoffen, in vivo getest dus daadwerkelijk op de huid, gesplitst collageen, innovatief etc.

  Het anti-aging system, The Classic system set of The Med serie, (voor de gevoelige huid) is voor vrouwen vanaf ca. 30 jaar. Het prettige is dat je systeem set kan combineren met ander merk huidverzorgingsproducten, wanneer je portemonnee niet toelaat, of wanneer je verknocht bent aan andere merk. Als je er maar op let dat de cleansing niet occlusief is, geen paraffine e.d. (btw producten kunnen ook door mannen worden gebruikt)

  De sport active cream was voor mij juist de reden (2007)om QMS te gaan gebruiken, ik merk nu ik de leeftijd heb van de opvliegers dat mijn huid vaker glimt, maar beetje ” touch of silk ” erover en ziet prachtig mat uit!

  Geen idee hoe mijn huid eruit zou hebben gezien zonder QMS, ook bij mij beginnen er rimpeltjes te komen, maar dat is de natuur 🙂

  Volgens mij bestaat er niet een crème die rimpels doen verdwijnen, maar goede huidverzorgingsproducten laten je huid wel stralen en op een mooie manier ouder worden !

  lieve groet Berna

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.