Beschermt de huid tegen vrije radicalen...

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

Bijna lente! Gelukkig worden de dagen weer langer en de zon schijnt steeds vaker. Maar hoe kunnen we nu op een positieve manier van de zon genieten? Zonder teveel uv-schade op te lopen? Er zijn veel producten op de markt om de gevolgen van uv-schade te verminderen, maar de wetgeving wordt steeds strenger: zo mag er in Europa geen Hydroquinon meer in cosmetica verwerkt worden en te sterke concentraties vitamine A zuren mogen ook niet meer.

Kankerverwekkend

Deze ingrediënten zouden als kankerverwekkend worden beschouwd. Dit wetende wordt het voor producenten steeds moeilijker om goede werkzame ingrediënten in te zetten tegen pigmentvlekken. Bezint dus eer ge begint! En bescherm de huid goed. De zon is namelijk een ‘ radicaal’ . Dit wil niet zeggen dat de zon helemaal slecht is, want door het zonlicht krijgen we het broodnodige vitamine D. En deze vitamine maakt velen van ons weer humeur-vrij.

Vitamine D

Vitamine D verzorgt namelijk Ergosterol en dit is goed voor onze hersenen: hierdoor voelen we ons fijn. Maar ook onze botten hebben vitaminen D nodig. En hier is het vitamine D3, het Calciferol, wat een belangrijke rol speelt voor onze botten.

Radicalen

Een vrije radicaal element en onze huidcellen, gaan niet goed samen helaas.Radicalen hebben namelijk in niets anders zin dan gezonde cellen aan te vallen. Vrije radicalen worden zeer vaak aangewezen als hoofdschuldigen die onze huid verouderen.

Vrije radicalen zijn van oorsprong hele normale moleculen. Gedurende het proces van lekker van het zonnetje genieten, gaat er bij een niet goed beschermde huid van het molecule een elektron verloren. Hierdoor veranderen de moleculen van het ene op het  andere ogenblik in ‘kleine rovers’. Het doel wordt dan eerst een nieuw elektron te pakken te krijgen om zich dit elektron dan eigen te maken. De molecule waarvan het elektron wordt afgenomen, verandert automatisch in een vrije radicaal en gaat opnieuw op zoek naar elektronen. En zo ontstaat er een domino effect, want de geschiedenis herhaalt zich.

Roodheid

Pijnlijke roodheid, de zogenaamde verbranding van de huid, is het gevolg van wat er zich in de huid heeft afgespeeld. Voor de cellen betekent dit de ondergang. Als namelijk de structuur van een molecule kapot is, breekt deze compleet. Het bevoorrechte doel van vrije radicalen is het collageen. Hun celmembranen zijn namelijk gevuld met ‘lekkere’ (voor de radicaal) moleculen. Normaal gezien heeft het collageen een mooi stevig en vast netwerk, maar met beschadigde cellen is dit niet meer mogelijk. De collagenen verkleven, verliezen hun stevigheid en kunnen geen vocht meer binden. De gevolgen hiervan kunnen verstrekkend zijn voor de huid, en de ouderdom heeft zijn intrede gedaan.

Vrije radicalen zijn de aartsvijand van het collageen, en hiermee de grote vijand van jeugdigheid. Wie dus wil genieten van de zon, komt er dus niet onder uit de huid te beschermen tegen deze vrije radicaal.

!QMS MEDICOSMETICS SPORT ACTIVE CREAM

Omdat Australië het land is met de meeste huidkankers zijn de factors uit Australië zeer sterk, en hebben ze een Europese index van factor 30. Het leuke van deze crème is dat er ook nog een kleurfactor inzit die zich aanpast aan je huidtint. Zo zie je er goed uit, en ben je op en top beschermt.

Wil je meer weten over !QMS huidverbeteringsproducten en de boeiende visie van dit merk, gecombineerd met de kennis van skinexpert Monique Aerdts over de perfecte huidverzorging? WIN het boek SOS Rimpelsvan skinexpert Monique Aerdts.

Bekijk hier het totale assortiment van !QMS medicosmetics. Ga hier direct naar de webshop.

Dit artikel maakt deel uit van het merkendossier van !QMS en wordt je rechtstreeks, zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

****************

Dit schreef BeautyJournaal zelf over !QMS:

Lees ook