Droge huid wordt weer superzacht!

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

!QMS algenmodellage
Toen ik na mijn Blue Peel een controle afspraak bij Annelies Aarts had, vertelde ik haar dat ik binnenkort een commercial moest draaien (ik ben figurant), waarop Annelies met het voorstel kwam om mij met een lekker maskertje te verwennen om mijn toch wel droge huid even een oppepper te geven. Daar zeg ik geen nee tegen, want dit masker kende ik nog van de Beauty Trade beurs, waar ik bij de stand van !QMS al kennis mee had gemaakt. Hier kan je onze informatieve ( en grappige) videoreportage terugzien die Debbie en ik op de beurs maakten. Denk er met nog veel plezier aan terug!

Mijn huid was door mijn Obagi behandeling absoluut verbeterd, maar voor een fotoshoot zou het fijn zijn als hij even een vochtboost kreeg. De Algenmodellage is een salonbehandeling, maar met dank aan Berna Dienaar, die dit merk in haar salon voert, en Monique Aerdts van Eurotrade Cosmetics (distributeur van !QMS) heb ik alle informatie gekregen.

Wat doet dit masker precies?

Een algenmodellage brengt de vochthuishouding in de huid weer in balans. Eenmaal op de huid vormt er zich een osmotische druk: dit houdt in dat ongeveer 10% aan vocht, wat net onder de huid zit, naar beneden gedrukt wordt, en ongeveer 70% aan water vanuit de dieper gelegen lagen ( basaal) naar boven wordt gezogen. Hierdoor krijgt het collageen voldoende vocht, en kan het zijn gewicht 300 maal binden aan ditzelfde vocht, waardoor het volume toeneemt. Dit volume zie en voel je direct.

Werkzame stoffen

De algenmodellage is een Silanol verbinding, dat wil zeggen, afkomstig van de blauwe alg. Je hebt ook de groene alg, maar het verschil is dat in de blauwe alg geen jodium zit, wat niet geschikt is voor mensen met schildklierproblemen. De volgende stoffen zitten erin:

Bij elke !QMS behandeling krijg je standaard een algenmodellage. De algenpoeder wordt met koud water tot een homogene substantie gemixt, en het moet snel aangebracht worden.( is een heerlijke verkoelend gevoel). Daarna wordt over gehele gelaat aangebracht, van boven naar beneden, tenzij je claustrofobisch bent, dan worden ogen en mond vrijgelaten.

Voor en na:

Het masker heeft een vanille/crème -achtige kleur en is net een rubberen afgietsel van je gezicht, erg apart. Na 5 tot 10 minuten wordt het rubber masker in zijn geheel verwijderd en met de Freshening tonic gereinigd. Waanzinnig interessant is dat je daarna de afdruk van je gezicht kan zien, oneffenheden, rimpels en zelfs waar je huid een vochttekort heeft. Bij mij was de binnenkant mooi glad, behalve een paar plekjes bij mijn neusvleugels en wang.

Babs concludeert:

In een woord: dorstlessend! Mijn gezicht was weer helemaal fris, gehydrateerd en zo zacht. Dit is voor een dorstig huidje een absolute must. De schoonheidspecialiste laat je, als het masker erop zit, je geen moment alleen. In de tussentijd masseert ze zachtjes je schouder, want heel ontspannend is. Het masker ruikt ook zalig, een beetje vanilleachtig. Ik kan het iedereen aanraden die een instant vochtboost wil hebben, en je voelt bijna tot in je cellen het volume toenemen, wat resulteert in een blozend en fris gelaat.

Lees ook