Eet je gezond én aantrekkelijk!

01:32 - 00:55
luistertijd 01:32 - leestijd 00:55

De weg naar een gezonde en stralende huid is niet zo lang als je denkt. Volgens tijdschrift PloS One kunnen groente en fruit meer betekenen voor je huid dan je in eerste instantie zou denken. Uit twee experimenten, die gepresenteerd werden in het blad, blijkt dat een verhoogde consumptie van groente en fruit een positief effect heeft op een stralende teint. dat is nog eens goed nieuws!

In experiment één kwam naar voren dat de huidskleur van de 35 testpersonen na zes weken roder en geler werd. Hiervoor werd de groente- en fruitconsumptie in week één, drie en zes gemeten zonder dat deze personen make-up, zelfbruiners en in de zon zaten. Volgens onderzoekers kwam deze stralende huid ‘door een toename van de lichtabsorptie van carotenoïden’. Het huidspigment melanine bleek niet van invloed.

Eet je aantrekkelijk

In het tweede experiment werd gemeten of de veranderingen van de huidskleur invloed had op een gezond en attractiviteit van de persoon. Wat bleek? Als meer dan één portie groente en fruit per dag – het liefst drie porties – leidt tot een aantrekkelijker uiterlijk.

Dat is misschien ook best logisch; als je je goed voelt, straal je dat natuurlijk ook uit! Voor nu grijpt de BeautyJournaal-redactie iets vaker naar de fruitschaal…

Lees ook:

Lees ook