Mooie voedende maskers zonder te verzwaren

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Moroccan Oil Weightless Hydrating Mask

Mijn lange geblondeerde haar (de basis is donkerblond) mag ik van mijn kapper niet afknippen. Het is een volle bos dik haar, waar ik met weinig moeite een fabulous coupe mee kan brouwen. Enigszins trots ben ik dan ook wel op dat haar. Maar ook ik moet eerlijk toegeven dat lang gekleurd haar extra aandacht behoeft. Het simpelweg wassen (shampoo en conditioner) voldoet niet. Een extra knuffelbeurt met een masker en gebruik van een haarolie is een essentieel onderdeel van de beautyroutine geworden.

Zeer tevreden was ik met Biosilk, maar na langdurig gebruik, werd het haar een beetje vettig en zwaar.Kortom, ik ging op zoek naar nieuwe wondermiddelen. De Weightless Hydrating Mask van Moroccan Oil testte ik onlangs.

Deze zomer was ik in Marokko met vakantie. Een prachtig land met vriendelijke mensen en verleidelijke souks, waar prachtige kruidenwinkels je lokken met manden kleurrijke kruiden. In deze winkels schoten de mannetjes naar voren met onaantrekkelijke flesjes Arganolie. Arganolie het wondermiddel voor huid en haar, aldus de verkopers.

Beautyjournaal schreef in 2011 al over Arganolie. Arganolie wordt gemaakt van de pitten van vruchten van de arganboom. Deze bomen groeien alleen in zuid-west Marokko en een klein deel van Algerije. De pitten worden gewonnen uit de uitwerpselen van geiten, die de arganvruchten eten. De pitten worden gemalen en geperst en aldus ontstaat de arganolie. Er is 32 kilo vruchten nodig voor één liter olie. Dat is de traditionele versie.

Inmiddels is men verder en wordt Arganolie geëxtraheerd uit de pitten met een  vetoplossing, waardoor de rendementen uit een pit veel hoger zijn. Moroccan Oil geroemd en gelauwerd door diverse internationale celebrities, is voor mij een relatief onbekend merk.

Monique heeft al een aantal artikelen over Moroccan Oil geschreven waarin ze enthousiast is over de hydrating styling cream. Het product is niet boordevol de gelauwerde arganolie, maar een mooie mengelmoes van synthetische stoffen en arganolie maar aldus Monique bijzonder werkzaam.

In september 2012 kwam er weer een bericht op Beautyjournaal, waarin twee nieuwe Moroccan Oil maskers werden besproken. Ik mocht voor BeautyJournaal een van de twee maskers proberen.

Het Moroccan Weightless Hydrating mask is speciaal ontwikkeld voor mensen met dik en stug haar dat snakt naar hydratatie. Het masker  bevat arganolie dat het haar hydrateert en conditioneert tot diep in de vezel. De textuur,  elasticiteit en glans worden juist versterkt zodat je haar weer tegen een stootje kan.

Als ik de INCI bestudeer kom ik als zevende ingredient pas de Arganolie tegen (dat betekent dat er zes bestanddelen in grotere hoeveelheden in het product voorkomen dan de arganolie). In het rijtje van de zes ingrediënten boven de arganolie kom ik het volgende belangrijke ingrediënt tegen: Dimethicone, een silicone dat zorgt voor zacht en handelbaar haar. Ik ben benieuwd wat het voor mijn haar doet.

De verpakking

Het masker komt in een ontzettend aantrekkelijke pot. Prachtig azuurblauw met fris wit deksel en witte typografie. Heerlijk soft touch materiaal, waardoor de pot niet te plastic aanvoelt. Bovendien is dit praktisch onder de douche (glipt niet uit je vingers door het ruwere oppervlakte). Ik krijg er direct een vakantiegevoel bij!

De geur

Zodra ik de pot open, komt er een dominante maar heerlijke geur vrij. Rijk en warm, licht spicy maar toch fris (sorry maxim is beter in het omschrijven en benoemen van geuren). Als je heel diep inademt ontwaar ik een scherpe synthetische ondertoon. Welke niet vreemd is voor haarproducten.

Het gebruik

Na het wassen neem ik een flinke klodder van de dikke substantie in mijn handen. Ik verdeel het gelijkmatig over mijn inmiddels handdoekdroge haar. Net als alle andere haarmaskers vind ik dit toch een lastig karweitje. Het gebeurt maar al te vaak dat er een klodder op de badkamervloer terecht komt. Kunnen daar geen oplossingen voor bedacht worden? Vijf minuten laat ik het intrekken. Het masker lijkt wel in mijn haar te smelten. Het masker is na het intrekken zeer gemakkelijk uit te spoelen. Vrij vlot voelt het aan alsof je net conditioner hebt ingedaan. Daarna is het makkelijk door te kammen.

Ingrediënten
Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil (Argan oil), Glycerin, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride (and) Isoproyl Alcohol, Fragrance (Parfum), DMDM Hydantoin, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citric Acid, Acid Yellow 23 (CI 19140), Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Sunset Yellow (CI 15985).

Sabine concludeert

Het resultaat is verbluffend: glanzend en zacht haar. Het product maakt mijn haar niet zwaar of steil (wat andere maskers vaak wel doen). Ik blijf mijn natuurlijke slag behouden. Ook wordt het niet pluizig. Ik merk na langdurig gebruik dat ik de haaroliën voor droog haar laat staan. Deze zijn simpelweg niet meer nodig om pluizig haar tegen te gaan. Kortom, ik ben erg tevreden over de Moroccan Oil Weightless Hydrating Mask. Het is een fijne aanvulling in het onderhoud van mijn haar.

Lees ook