Verzorging voor hem...

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

De mannenhuid heeft door de afgifte van androgenen en testosteron andere aandacht nodig dan een vrouwenhuid. De talgklieren zijn groter en produceren tot wel twee keer zoveel talg waardoor mannen sneller last krijgen van een glimmende huid en onzuiverheden. Daarnaast huid is 20 procent dikker en beter doorbloed dan die van vrouwen en heeft een hogere collageendichtheid zodat mannen anders ouder worden dan ons vrouwen; rimpels verschijnen pas op latere leeftijd maar de huid tekent wel diep doordat het proces al in werking is gezet. Een goede huidverzorging is voor de man, op welke leeftijd dan ook, een must. Zeker als je erbij optelt dat een man (bijna) elke dag scheert en vaak last kan hebben van ingegroeide baardhaartjes.

Zowel Vichy Homme als Biotherm Homme hebben een aantal producten ontwikkeld speciaal voor de mannenhuid.

1. Code Pureté reiniginsgel, €9,95 (100ml)

De zuiverende Code Pureté reiniginsgel van Vichy Homme richt zich op onzuiverheden door een teveel aan talg te verwijderen door een combinatie van LHA, Salicylzuur en Glycolzuur. Vichy Homme onderzocht voor de Code Pureté producten 4 weken lang 50 mannen in de leeftijd van 14-25 jaar met een gemengde tot onzuivere huid.

De claims:

2. Code Pureté scheerschuim, €9,95 (200ml)

Scheren gaat vaak gepaard met een branderig en trekkerig achteraf door het herhaaldelijk bewegen van het mes op je huid. Kleine wondjes na het scheren kunnen vaak toegang bieden voor verschillende huidinfecties. Het Code Pureté scheerschuim bestaat uit een combinatie van milde oppervlakteactieve stoffen waaronder een derivaat van aminozuur die ervoor zorgt dat het schuim uit zet en goed op de huid blijft zitten. In het schuim zit verder siliconenwas die een beschermlaagje over de huid legt en salicylzuur en aluin dat een samentrekkende en bloedstelpende werking heeft.

De claims:

3. Code Pureté hydraterende fluide, €9,95

Deze niet vette gel-emulsie trekt snel in de huid. De fluide bevat 7 procent glycerine voor een optimale hydratatie en om het afschilferende effect avn het complex met LHA, Salicylzuur en Gl;ycolzuur te compenseren.

De claims:

Biotherm Homme T-PUR

Deze nieuwe mannenlijn van Biotherm belooft een vette en glanzende huid tegen te gaan met een dubbele technologie om overtollige talgproductie en overmatige transpiratie te controleren: T-PUR. Ook in dit product zit, net als bij Code Pureté van Vichy Homme, Salicylzuur dat verstopte poriën en onzuiverheden helpt te voorkomen. Puur Thermaal Plankton kalmeert de huid en helpt roodheid te voorkomen terwijl vitamine E de huid beschermt tegen vrije radicalen. De lijn bestaat uit 4 producten met een reinigende, zuiverende of hydraterende werking; een cleanser, lotion, moisturizer en een SOS moisturizer.

Terwijl de No Oil Cleanser een klei-achtige textuur heeft en onzuiverheden neutraliseert, overtollig transpiratievocht afvoert en de huid zuivert, matteert de lotion juist de huid en verfijnt poriën. De No Oil Moisturizer zorgt voor een langhoudend mat effect, de SOS Corrective Moisturizer is er in noodgevallen; deze pakt doelgericht imperfecties en onzuiverheden aan.

De claims:

De No Oil Cleanser (125ml) kost €24,59, de No Oil Lotion (200ml) €28, de No Oil Moisturizer 950ml) €29,95 en de SOS Corrective Moisturizer (50ml) kost €29,95.

Lees meer:

 

Lees ook