shop Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen. Bekijken In de zon zonder insmeren, kleine sneetjes na het scheren, een puistje of ingegroeid baardhaartje dat een litteken achterlaat, tekenen van ouder worden — geleidelijk aan verschijnen er steeds meer […]

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24

In de zon zonder insmeren, kleine sneetjes na het scheren, een puistje of ingegroeid baardhaartje dat een litteken achterlaat, tekenen van ouder worden — geleidelijk aan verschijnen er steeds meer kleine huidverkleuringen die niet meer vanzelf verdwijnen. Maar nu is er een product dat bruine vlekken vermindert: de NIEUWE Skin Supplies for Men Dark Spot Corrector van Clinique.

Dit serum is gebaseerd op de technologie die is gebruikt voor Clinique’s veelgeprezen Even Better-lijn. Het product bevat ingrediënten die de door het scheren geïrriteerde huid kalmeren en herstellen. Van alle mannen die Clinique Skin Supplies for Men Dark Spot Corrector acht weken lang tweemaal daags gebruikten, werd bij 84% een zichtbare vermindering van donkere vlekken geconstateerd en kreeg 89% een egalere teint, aldus de persinformatie.

Clinique acht het bewezen dat de Dark Spot Corrector de ingroei
van baardhaartjes aanzienlijk vermindert en zichtbaar helpt tegen de verkleuring die
ontstaat door overproductie van melanocyten, bij ontstekingsreacties. Hyperpigmentatie na ontstekingsreacties kan zich voordoen als huidoneffenheden, donkere vlekken als reactie op het scheren en ingegroeide baardhaartjes.

Meervoudige aanpak

Clinique heeft gekozen voor een meervoudige aanpak waarbij verkleuring van de gezichtshuid op verschillende niveaus wordt bestreden, en hierdoor bijdraagt aan een heldere, egale en stralende huid. De kerningrediënten die gebruikt worden, voorkomen de vorming van nieuwe donkere vlekken en zorgen voor zichtbare afbraak van bestaande pigmentophoping, laat Clinique ons weten. ‘De melaninehoudende “stof” die zo ontstaat wordt geëxfolieerd en weggeveegd, zodat de huid er weer vitaal en stralend uit gaat zien.’

CL-302 Complex

Clinique’s CL-302 Complex is ontwikkeld op basis van een plantaardige technologie die garant staat voor een egale, vitale en heldere huid. Het complex berust op de synergetische werking van vijf ingrediënten die de huid helderder maken:

Versterkt de delicate vochtbarrière van de huid

Hyaluronzuur zorgt voor onmiddellijke en langdurige hydratatie, waardoor de opperhuid

meer vocht vasthoudt. Ingrediënten zoals cholesterol, squalane, gerstextract en tarwekiemextract houden de interne vochtbalans van de huid in stand en helpen de hydrolipidenfilm van de opperhuid te herstellen. Komkommerextract bevordert het herstel van de vochtbarrière van de huid, die schade ondervindt van het dagelijks scheren.

Verzacht de huid en voorkomt nieuwe vlekken

Een mix van ant-irriterende ingrediënten, zoals cafeïne, glycyrrhinezuur, acetyl
dipeptide-1 cetyl ester en gentiaanextract, kalmeert en verzacht de door het scheren geïrriteerde huid en reduceert de effecten van dagelijkse irritatie- en stressfactoren. Twee krachtige antioxidanten, schorsextract van de Chinese kransmagnolia en
(rijst)zemelextract van oryza sariva helpen de vorming van nieuwe donkere vlekken door hyperpigmentatie, veroudering en zonnestraling te voorkomen. Grapefruitschilextract is een fruitextract dat direct zorgt voor een opvallend heldere, vitale en stralende huid.

Skin Supplies for Men Dark Spot Corrector is speciaal ontwikkeld voor mannen en is geschikt voor alle huidtypes en -tinten. Tweemaal daags aanbrengen na het 3 stappenprogramma of na het scheren. Gelijkmatig over het hele gezicht verdelen. De huid rond de ogen vermijden. ‘s Morgens ter afronding M Protect SPF 21 aanbrengen.

Lees ook:

Lees ook