Geen plekje blijft onbenut

02:07 - 01:16
luistertijd 02:07 - leestijd 01:16

Vanochtend kreeg ik een gruwelijk helder inzicht. Terwijl ik mezelf stond schoon te poetsen in de badkamer keek ik eens om mij heen en ik werd getroffen door een toch wel overweldigende hoeveelheid cosmetica.

In maart 2012 liet ik jullie nog trots weten dat mijn make-upstash te verwaarlozen is. Alles ligt in het slaapkamer raam en past in een kleine make-upbag. Maar dat is make-up. Wat skin- en haircare betreft, ben ik toch wel degelijk een junkie besef ik. Overal staan en liggen potten, flessen, tubes, doosjes in de badkamer. Mijn mooie natuurstenen badrand is ermee bezaaid, mijn kristallen flessen en andere curiosa staat erachter weggemoffeld. Als mijn dochter in bad gaat zijn we eerst een kwartier bezig om het bad cosmetica vrij te maken zodat ze zich vrijelijk kan bewegen. Ik verplaats alles dan naar tassen op de grond.

Om over mijn wastafeltje nog maar niet te spreken. Vol….bovenop, onderop. Ik sleep wekelijks vanalles mee naar huis om te proberen (ja, waar blijven die reviews van mij!) en vervolgens eindigt het op plekken waar nog ruimte te zien is. Weet je wat mijn probleem is? Nee…zeg het maar niet, ik weet het al: ruimte! Ja, nee, echt. Mijn Amsterdamse huis is 180m2 groot (ja, echt), maar ik heb het in de tien jaar dat ik in dit huis woon nog nooit voor elkaar gekregen om mijn spullen ordentelijk op te ruimen. Ik heb een chronisch gebrek aan slim opgezette kastruimte.

Oh ja, laat ik ook mijn parfumverzameling van dit moment niet vergeten. Ook die heb ik handig geplaatst ….in de gang, op het dressoir. Zodat ik in het voorbij lopen nog even wat kan opspuiten als ik naar kantoor ga.

Nou vooruit, met de billen bloot, kijk maar….

 

Lees ook:

Lees ook