Gereedschap Lippen Make-up Nagels Ogen Teint Wenkbrauwen

Het organiseren van je make-up: lukt jou dat?

Niets is vervelender dan je tas te moeten doorzoeken naar die ene lipgloss, dat potlood of die oogschaduw, of net thuis dat ene fijne product niet kunnen vinden. Wat heerlijk als je gewoon altijd alles bij de hand hebt en nooit wat kwijt bent. Voor make-up is dat geen sinecure. BeautyJournaal’s redactrices gaan met de billen bloot en tonen hun make-upchaos in alle eerlijkheid. Ernstig.

Het make-upvensterbankje van hoofdredactrice Monique Lindeboom

Thuis organiseren

Als jullie net zoals de redactie van BeautyJournaal zouden zijn, dan ligt je make-up overal. Hoofdredactrice Monique gebruikt haar raamkozijn, bedrand, wastafel en ook een kleine make-up tas. Tegen het raam heeft ze het kleinste spiegeltje ooit geplakt – van Tweezerman, dat goed vergroot voor het aanbrengen van de oogmake-up. Ik (redactrice Debby) gooi elke ochtend de inhoud van twee toilettassen leeg op mijn bed (let wel, dat is nog steeds niet al mijn make-up).

Op welke manier kan dit nou beter? Redactie-assistente Sanne pakt het beter aan en maakt gebruik van een handige toilettafel. “Ik hou van orde in de chaos”, vertelt zij.

Ik maak gebruik van planken om mijn cosmetica op te bergen. Items die echt dagelijks gebruik, zitten in twee toilettassen. Onze Sanne bewaart haar favoriete make-up in een speciaal mandje. Het oogt heel ordelijk, maar ze verklapt ons dat het toch vaak een chaos wordt: of beter gezegd een grabbelton. (zie de foto’s van Sanne Cheret).

Make-up kastje redactie-assistente Sanne Cheret

Tips voor onderweg

Mijn tas is nooit goed georganiseerd, maar mijn make-up weet ik altijd te vinden. Voor onderweg maak ik gebruik van een toilettas uit de Leco-collectie van Douglas. In deze toilettas heb je ruimte voor al je make-up en zelfs voor je kwasten. In de handtas van Monique zit altijd een lipstick, vertelt ze me. Als zij meerdere uren achter elkaar onderweg is neemt zij altijd een eyeliner, oogschaduw en matterend poeder mee. Monique is ook echt dol op verzameldoosjes, vooral op die van Bobbi Brown. Ze wil altijd meerdere kleuren bij de hand hebben maar het moet wel compact zijn, dit is ook ideaal op reis. Belangrijke tip van Monique: “Overdaad voorkom je door samengestelde doosjes te gebruiken”.

Redactie-assistente Sanne heeft in haar handtas altijd een kleine make-uptas met een klein spiegeltje, lippenbalsem, een nagelvijltje en een aantal kleuren lippenstift. Je weet maar nooit in wat voor ‘mood’ je bent en Sanne wil dan wel kunnen kiezen tussen rood, roze of een iets bruinere tint. In het voorjaar, zomer en herfst veranderen deze kleuren uiteraard. Sanne houdt van afwisseling en laat het weer vaak de kleur van de lippenstift bepalen. Schijnt de zon: licht roze met een glitter. Is het grauw weer: een rode of iets bruinere tint.

Make-up plankje redactrice Debby van der Himst

Tips van de professionals

En wat vertellen onze make-upartists Lydia Le Loux en Liselotte Saarloos? Lydia maakt
thuis gebruik van een handige Ikea doos. Naast de wastafel en spiegel staat deze doos met allemaal verschillende vakjes, hier kan je makkelijk al je make-up in opbergen.

Liselotte organiseert haar make-up doormiddel van transparante make-uptasjes, deze methode gebruikt ze in haar professionele koffer en voor haar privé collectie. Op deze manier hoeft ze niet lang te zoeken als ze opzoek is naar een bepaalde kleur. Daarnaast is het ook handig als een product stuk gaat, dan hoeft je alleen het betreffende tasje schoon te maken.

Liselotte is het helemaal eens met Monique eens over de paletten. ‘Als visagist werk je met zelf samengestelde paletten, op deze manier kan je makkelijker meerder kleuren meenemen.’ Lydia adviseert het zelfde, zij maakt gebruik van lege minidoosjes. Deze minidoosjes vult ze met foundation, concealer en lipstick (gebruikt ze ook als blusher) en die neemt ze altijd mee in haar handtas. Lydia is ook fan van de pennen van Ellis Faas. Super handig om mee te nemen in je tas en op deze manier is er ook minder kans tot vlekken.

Selectie producten

Selecteer de belangrijkste producten om deze onderweg mee te nemen. Zelf kies ik ervoor om altijd een lipstick/gloss, mascara en foundation bij te hebben (zie middelste foto redactrice Debby van der Himst). Liselotte om in ieder geval een reiniging en crème mee te nemen, en mascara, een frisse kleur blush en lipgloss. Lydia zweert bij een niet te grote make-up tas, want hoe strakker de producten erin zitten, hoe minder kans er is op beschadiging. Lydia adviseert om daarnaast een standaard make-up look te bepalen die voor jou werkt. ‘Zoek de producten bij elkaar die je nodig hebt om het gedurende de dag te onderhouden. Dit kan je per seizoen of nieuwe look aanpassen. Een extra glimmertje erbij in de toilettas voor een plotselinge borrel of diner na het werk komt altijd van pas.’ 

Ach, en als je vergeet je make-up mee te nemen, onthoudt dan goed: zonder ben je ook een schoonheid.

Belangrijkste tip: Let op de houdbaarheidsdatum van je make-up: het is toch echt aan te bevelen om make-up na anderhalf- tot twee jaar weg te gooien!

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

8 reacties

 • Die koker van Ellis erg mooi, maar om te vullen erg kostbaar.
  Die van Ikea wil ik morgen gaan bekijken, maar heb nu geen vaste plek of bestemming.
  Dus wil ik de GODMORGEN serie gebruiken, wil ik die ook wel ergens in opbergen, leuke oude koffer of handig lade systeempje

 • haha wqat leuk om te zien hoe ieder z’n eigen manier van ordenen heeft 🙂

  Ik moet zeggen dat de “oude” Glossybox doosjes goed fungeren voor filteren van poeders, lipstick, foundations, blush etc en voor de rest doen m’n fake Anna Sui brushstand + bakje ook hun ding in het creëren van orde in de chaos.

 • Hier 2 plastic A4-formaat ladenkastjes met 3 lades per kastje van de Xenos. De bovenkant van zo’n kastje bevat een deksel waar de wat plattere dingetjes zoals penselen e.d. in vakjes kunnen worden bewaard. Elke lade heeft een eigen inhoud. Dan een flinke, grote doos met nagellak en aanverwanten. En dan ook nog een plastic Curverbak met deksel waar de (vaak nog nieuwe of zeer weinig gebruikte (miskopen) spulletjes inzitten die niet meer gebruikt worden en naar familie of vriendinnen gaan. In mijn tas altijd een lipgloss, mijn 8 Hour cream, nagelvijl, en de lipstick van de dag. Ohh, eigenlijk heel erg wat ik zo in voorraad heb;-)

 • Super leuk artikel, die Ikea doos met vakken spreekt me zeer aan, gauw weer eens een bezoekje brengen aan deze
  leuke winkel, hebben vaker van deze handige opbergsystemen.

 • Wat een leuk artikel en nog leuker om bij anderen te kijken. Ik heb in de badkamer een Amsterdammertje met daarin alle huid-en haarverzorging en make-up staan. 2 keer per jaar pak ik die helemaal uit. Ik zeg steeds : niet eerder bodylotion kopen voordat die andere 4 half aangebroken flessen op zijn, maar dat lukt toch niet, Ik heb een volle make up tas in mijn “dag’tas, met daarin een mascara, pincet (altijd handig) lippotlood nude (past overal bij) gloss en zwart oogpotlood bij me en per dag mik ik er de lipstick in die ik die dag draag en die van de dag ervoor moet er dan weer uit, anders past het niet. als een keer een collega met “blote”ogen binnenkomt weten ze mij altijd te vinden. Mascara leen ik liever niet uit maar met een oogpotlood kom je ook al een heel eind. maar die doos van Ikea spreekt me erg aan. En ik ben fan van Ellis Faas. Heb alleen (nog) niet zo’n mooie houder.

 • Dat is inderdaad ook erg handig Marie-Claire. Zo kan je tenminste je spulletjes goed vinden!

 • Ik woon piepklein, en ben tevreden over een verrijdbaar kunststof kastje van Joe Colombo, met 5 lades, een plank onderop, en 3 smalle vakjes boven elkaar aan 2 zijkanten. ’t werkt, alles heeft een vaste plek die voor mij logisch is. Er is een laatje ‘ogen wenkbrauwen’, een laatje ‘foundation/poeder en lippen’ . Een la ‘Eerste hulp’, en zelfs nog een lege la En veel lege aflegruimte bovenop voor tijdelijke ‘projecten’. Als ik ooit weer groter ga wonen dan komt er natuurlijk een boudoir met een echte toilettafel. Voor ’t meesterlijke designkastje vind ik dan wel een andere zinvolle bestemming.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen