Niets is vervelender dan je tas te moeten doorzoeken naar die ene lipgloss, dat potlood of die oogschaduw, of net thuis dat ene fijne product niet kunnen vinden.

05:46 - 03:27
luistertijd 05:46 - leestijd 03:27

Niets is vervelender dan je tas te moeten doorzoeken naar die ene lipgloss, dat potlood of die oogschaduw, of net thuis dat ene fijne product niet kunnen vinden. Wat heerlijk als je gewoon altijd alles bij de hand hebt en nooit wat kwijt bent. Voor make-up is dat geen sinecure. BeautyJournaal’s redactrices gaan met de billen bloot en tonen hun make-upchaos in alle eerlijkheid. Ernstig.

Het make-upvensterbankje van hoofdredactrice Monique Lindeboom

Thuis organiseren

Als jullie net zoals de redactie van BeautyJournaal zouden zijn, dan ligt je make-up overal. Hoofdredactrice Monique gebruikt haar raamkozijn, bedrand, wastafel en ook een kleine make-up tas. Tegen het raam heeft ze het kleinste spiegeltje ooit geplakt – van Tweezerman, dat goed vergroot voor het aanbrengen van de oogmake-up. Ik (redactrice Debby) gooi elke ochtend de inhoud van twee toilettassen leeg op mijn bed (let wel, dat is nog steeds niet al mijn make-up).

Op welke manier kan dit nou beter? Redactie-assistente Sanne pakt het beter aan en maakt gebruik van een handige toilettafel. “Ik hou van orde in de chaos”, vertelt zij.

Ik maak gebruik van planken om mijn cosmetica op te bergen. Items die echt dagelijks gebruik, zitten in twee toilettassen. Onze Sanne bewaart haar favoriete make-up in een speciaal mandje. Het oogt heel ordelijk, maar ze verklapt ons dat het toch vaak een chaos wordt: of beter gezegd een grabbelton. (zie de foto’s van Sanne Cheret).

Make-up kastje redactie-assistente Sanne Cheret

Tips voor onderweg

Mijn tas is nooit goed georganiseerd, maar mijn make-up weet ik altijd te vinden. Voor onderweg maak ik gebruik van een toilettas uit de Leco-collectie van Douglas. In deze toilettas heb je ruimte voor al je make-up en zelfs voor je kwasten. In de handtas van Monique zit altijd een lipstick, vertelt ze me. Als zij meerdere uren achter elkaar onderweg is neemt zij altijd een eyeliner, oogschaduw en matterend poeder mee. Monique is ook echt dol op verzameldoosjes, vooral op die van Bobbi Brown. Ze wil altijd meerdere kleuren bij de hand hebben maar het moet wel compact zijn, dit is ook ideaal op reis. Belangrijke tip van Monique: “Overdaad voorkom je door samengestelde doosjes te gebruiken”.

Redactie-assistente Sanne heeft in haar handtas altijd een kleine make-uptas met een klein spiegeltje, lippenbalsem, een nagelvijltje en een aantal kleuren lippenstift. Je weet maar nooit in wat voor ‘mood’ je bent en Sanne wil dan wel kunnen kiezen tussen rood, roze of een iets bruinere tint. In het voorjaar, zomer en herfst veranderen deze kleuren uiteraard. Sanne houdt van afwisseling en laat het weer vaak de kleur van de lippenstift bepalen. Schijnt de zon: licht roze met een glitter. Is het grauw weer: een rode of iets bruinere tint.

Make-up plankje redactrice Debby van der Himst

Tips van de professionals

En wat vertellen onze make-upartists Lydia Le Loux en Liselotte Saarloos? Lydia maakt
thuis gebruik van een handige Ikea doos. Naast de wastafel en spiegel staat deze doos met allemaal verschillende vakjes, hier kan je makkelijk al je make-up in opbergen.

Liselotte organiseert haar make-up doormiddel van transparante make-uptasjes, deze methode gebruikt ze in haar professionele koffer en voor haar privé collectie. Op deze manier hoeft ze niet lang te zoeken als ze opzoek is naar een bepaalde kleur. Daarnaast is het ook handig als een product stuk gaat, dan hoeft je alleen het betreffende tasje schoon te maken.

Liselotte is het helemaal eens met Monique eens over de paletten. ‘Als visagist werk je met zelf samengestelde paletten, op deze manier kan je makkelijker meerder kleuren meenemen.’ Lydia adviseert het zelfde, zij maakt gebruik van lege minidoosjes. Deze minidoosjes vult ze met foundation, concealer en lipstick (gebruikt ze ook als blusher) en die neemt ze altijd mee in haar handtas. Lydia is ook fan van de pennen van Ellis Faas. Super handig om mee te nemen in je tas en op deze manier is er ook minder kans tot vlekken.

Selectie producten

Selecteer de belangrijkste producten om deze onderweg mee te nemen. Zelf kies ik ervoor om altijd een lipstick/gloss, mascara en foundation bij te hebben (zie middelste foto redactrice Debby van der Himst). Liselotte om in ieder geval een reiniging en crème mee te nemen, en mascara, een frisse kleur blush en lipgloss. Lydia zweert bij een niet te grote make-up tas, want hoe strakker de producten erin zitten, hoe minder kans er is op beschadiging. Lydia adviseert om daarnaast een standaard make-up look te bepalen die voor jou werkt. ‘Zoek de producten bij elkaar die je nodig hebt om het gedurende de dag te onderhouden. Dit kan je per seizoen of nieuwe look aanpassen. Een extra glimmertje erbij in de toilettas voor een plotselinge borrel of diner na het werk komt altijd van pas.’ 

Ach, en als je vergeet je make-up mee te nemen, onthoudt dan goed: zonder ben je ook een schoonheid.

Belangrijkste tip: Let op de houdbaarheidsdatum van je make-up: het is toch echt aan te bevelen om make-up na anderhalf- tot twee jaar weg te gooien!

Lees ook:

Lees ook