shop CeraVe Moisturing Cream voor de droge huid Deze enorme pot crème werkt zowel vochtbindend als beschermend van je natuurlijke huidbarrière. Het is een rijke, niet-vette en parfumvrije crème, met een gepatenteerde technologie die voor continue afgifte zorgt van hyaluronzuur en drie typen ceramiden. Monique is fan! Bekijken In tijden van crisis willen we minder […]

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

In tijden van crisis willen we minder geld uitgeven, maar wel blijven shoppen. Dus ging ik budget shoppen voor rode lippenstift.

Tijdloos rood

Waarom rode lippenstift? Rode lippen zijn tijdloos, klassiek, chic maar ook trendy. Er gaat geen seizoen voorbij zonder trend met rode lippen, al dan niet met een zwarte eye liner. Oranje- en rozerood voor de zomer, kersen- en burgundy-rood voor de winter. Daarnaast kun je rode lippenstift het beste testen op houdbaarheid, uitlopen en verzorgen. En, niet minder belangrijk, ben ik een fervent gebruiker van rode lippenstift. Mijn verzameling kent vele kleuren en merken, bijna allemaal in het luxe segment. Ik ben dus benieuwd wat er zoal in het budget segment te koop is en wat de kwaliteit hiervan is.

Onder de 5 euro

Budget betekent voor mij, niet duurder dan 5 euro. Maybelline, L‘Oréal, Max Factor, Bourjois en ander drogisterij merken vallen hierdoor af. De prijzen van deze merken liggen tussen 10 en 15 euro. Voor dat geld koop je ook een lippenstift bij MAC waar je persoonlijk advies krijgt.

Naar Kruidvat

Als eerste ga ik naar Kruidvat voor Essence en Catrice. Dat valt tegen, Zowel Catrice als Essence hebben geen rode kleur in hun lippenstiftassortiment, wel veel nude en roze kleurtjes. Niet mijn smaak. Beiden merken vallen af voor mijn test. Vervolgens ga ik naar Etos. Hier vind ik Miss Sporty, dit merk krijgt weinig aandacht, maar is lekker goedkoop. Ze hebben slechts een soort lippenstift in hun assortiment, wel verschillende lipglossjes. Dat lijkt bij hun doelgroep van tienermeisjes te passen. Ik vind hier één geschikte rode kleur.

Etos

Het Etos eigen merk heeft een groot aanbod van verschillende lippenstiften, glanzend, verzorgend, mat etc. Het is er wel een rotzooi. De testers ontbreken, de lippenstiften zijn op, of de lippenstiften zijn gebruikt (!) door klanten. Bij drie verschillende Etos winkels vind ik uiteindelijk de soorten en kleuren van mijn keuze.

Van links naar rechts: Hema 212, 06, 05, 25, Miss Sporty 058, Etos 003, 001, 116, 009.

Hema

Dan is de Hema aan de beurt. Hema kom ik weinig tegen bij beauty reviews. Ook bij de Hema ontbreken sommige kleuren en staat alles door elkaar. Daar staat tegenover dat ze veel verschillende soorten lippenstiften in hun assortiment hebben en alle soorten hebben minimaal één echt rode kleur. Daarnaast zijn de lippenstiften allemaal gesealed waardoor je nooit het risico loopt een gebruikte lippenstift te kopen.

Mijn stash

Na deze eerste shopping tour ga ik naar huis met in totaal 9 lippenstiften. Genoeg om te testen. Maar nadat ik al mijn aankopen gedaan heb, kan ik het natuurlijk niet laten elk Kruidvat, Etos en Hema binnen te lopen om te kijken of ik niet een kleur gemist heb. En dan blijkt dat ik Catrice te snel afgeschreven heb. Ik vind toch nog twee rode lippenstiften van Catrice. En bij de Hema vind ik eindelijk de Long Lasting lippenstift #12 die overal uitverkocht was

Wat ik uiteindelijk allemaal gekocht heb:

 

Catrice Ultimate Colour 080, Ultimate Shine 130.

Op de foto mis je Hema Longer Lasting. Die vond ik pas toen ik de foto al gemaakt had.

Lees morgen de test van alle deze merken en kleuren!


Lees ook