Rode lipstick Met 12 rode lippenstiften in huis werd ik even moedeloos.

07:55 - 04:45
luistertijd 07:55 - leestijd 04:45

Rode lipstick

Met 12 rode lippenstiften in huis werd ik even moedeloos. Hoe ga ik die testen?  Gewoon, elke dag een andere lippenstift en dan zien hoe die zich in mijn dagelijks leven gedraagt. Ik heb alle lippenstiften één dag gedragen zonder lipliner en zonder lipserum. Ik heb mijn lippen niet afgepoederd voordat ik het tweede laagje aanbracht. Ik heb ook geen lippenseel gebruikt. Al deze dingen helpen uitlopen van de lippenstift voorkomen, maar ik heb de test zo simpel mogelijk gehouden.

Ik heb op de volgende punten gelet: houdbaarheid, verzorging, uitlopen, uitlopen bij mondhoekjes, kleur en kom zo tot een totaal oordeel.

De kleuren (foto met indirect licht)

Van links naar rechts: Catrice 130, 080, Hema 25, 05, 06, 12, 212, Etos 116, 003, 001, 009, Miss Sporty 058

(foto met zonlicht – direct licht):

De test

 

Hema

De verpakking van alle Hema lippenstift is vrijwel identiek, een zwarte vierkante huls met afgeronde hoeken. De finish van de lippenstift zie je terug in de finish van de huls: High Shine heeft een hoogglans huls, Moisturising een soft glans, etc. Mooi concept. De lippenstiften zien er chic uit.

Moisturising 25

Blijft verrassend goed zitten, na twee kopjes koffie alleen bij de mondhoekjes wat minder. Na de lunch is de lippenstift er zo goed als af. De lippenstift loopt nauwelijks uit, alleen bij de mondhoekjes een beetje. Voor een moisturising lippenstift een verrassend resultaat. De lippenstift is inderdaad zacht en verzorgend. De kleur is ook nog eens mooi warm zomerrood.

High Shine 05

Deze lippenstift is niet meer zichtbaar na koffie en lunch. De lippenstift loopt behoorlijk uit, alsof je gezoend hebt, maar geeft geen droge lippen. De kleur is een warm licht zomers rood met iets van koraal.

Volumising 06

Na de lunch zit er alleen nog wat op het buitenste randje. De lippenstift geeft geen droge lippen en loopt niet uit, ook niet bij de mondhoeken. Het volumising effect zie ik niet echt, de kleur is wel mooi dekkend wat een vol effect geeft. Het is een mooie rode kleur, met roze ondertoon zonder dat het een herfst/winter kleur wordt.

Longer Lasting 12

Zelfs na ettelijke kopjes koffie en een lunch is deze lippenstift nog goed zichtbaar. Hij geeft geen droge lippen, uitzonderlijk voor een long lasting lippenstift. De meeste drogen je lippen wat uit. De lippenstift loopt niet uit, je moet alleen een beetje voorzichtig zijn met de mondhoekjes. Het is een mooie roze rode kleur, met een hint van koraal

Pure Shine 212

De verpakking van deze lippenstiften wijkt af. Deze komt uit een andere (jongere?) serie van de Hema. Een doorzichtige huls met grijs metalen binnenhuls. Oogt vrij goedkoop, maar de lippenstift is dan ook goedkoper (€2,25) dan de andere Hema lippenstiften (€3,00).

De houdbaarheid van deze lippenstift is goed. Ondanks de goedkopere prijs doet de kwaliteit niet onder voor de andere Hema lippenstiften. Ik vermoed dat de lagere prijs komt door de goedkopere verpakking. De lippenstift is goed dekken, droogt de lippen niet uit en loopt niet uit. De lippenstift overleeft twee kopjes koffie, maar een lunch niet. De kleur is een licht zomers rood.

SHOP deze lipsticks hier online.

Etos

De basis van de verpakking is gelijk: een plastic huls met grijs of brons metalen binnenhuls. Oogt goedkoop. De verpakking van Colour Glam wijkt af, geen plastic huls meer een combinatie van glans zilverkleur en brons. Deze lippenstift oogt iets luxer.

Colour Care 116

Dit is een vrij stugge lippenstift, niet erg crèmig. Blijft redelijk zitten, gaat er in het midden van de mond iets af. De lippenstift loopt niet in de plooitjes maar wel bij de mondhoekjes en geeft een clownsmond’. Een rood  met geel-oranje ondertoon

Serum 003

Dit is een bijzondere lippenstift, het binnenste gedeelte bevat het serum, het buitenste gedeelte de lippenstift. Hij is erg romig, voelt verzorgend en hydraterend. Helaas gaat het binnenste gedeelte iets eerder op waardoor je lippenstift uitholt. Dat geeft een raar gevoel bij het aanbrengen. De lippenstift loopt iets uit in de verticale plooitjes en bij de mondhoekjes. Rood met roze ondertoon, of moet ik zeggen roze met rode ondertoon.

Matt Finish 001

Dit is een stugge lippenstift waarvan je verwacht dat je lippen uitdrogen. Dat is niet het geval, je krijgt geen droge of schrale lippen. Na koffie en lunch is de kleur nog redelijk zichtbaar, loopt niet uit, ook niet in de mondhoekjes. Het is mooi rood-rood. Ik vind de finish niet echt mat maar meer een satin finish

Colour Glam 009

Een zachte romige lippenstift met een diepe, dekkende kleur. Erg verzorgend, maar helaas, deze lippenstift loopt erg uit. Na het eten zie je eruit alsof je gezoend hebt en bij de mondhoekjes het effect van de clownsmond. Ik vind dit een prachtige kleur (zacht berry, rood met roze ondertoon). Het is ook een mooie verzorgende lippenstift, maar helaas loopt de lippenstift te veel uit.

 SHOP deze lipsticks hier online.

Miss Sporty

Miss Sporty heeft een donkerblauwe verpakking. Ik vind hem niet mooi, goedkoop. Maar de lippenstift kost dan ook maar €1,99. Dan mag je niet te veel van de verpakking vragen.

058

De lippenstift overleeft een lunch niet, er blijft vage rode stain zitten. De lippenstift geeft geen droge lippen. Loopt wat uit in de verticale plooitjes en ook iets bij de mondhoekjes, maar niet meer dan de meeste van de geteste lippenstiften. De kleur is vrij fel rood. Prima voor de zomer.

SHOP deze lipstick hier online.

 

Catrice

De verpakking verraste mij. Een ronde huls, zwart (Ultimate Colour) en een zilver-metaal kleurige (Ultimate Shine), met aan de onderkant een doorzichtige rand. Vooral de zwarte vind ik er behoorlijk chic uitzien. Daarnaast staat de naam Catrice gegraveerd in de lippenstift. Alleen de luxe merken hebben dit. En dat alles voor €3,99.

Ultimate Colour 080

Deze lippenstift blijft goed zitten. De kleur neemt in het midden van de mond iets af, maar mijn schoonheidsspecialiste moest boenen om hem er helemaal af te krijgen! De lippenstift geeft geen droge lippen en loopt niet uit. Mooie kleur, met iets roze ondertoon.

Ultimate Shine 130

Deze lippenstift heeft een zeer romige structuur waarvan je verwacht dat hij snel uit zal lopen verdwenen is. Verrassend genoeg loopt de lippenstift niet uit en is zelfs na koffie en lunch nog een beetje zicht baar. Ook geeft de lippenstift geen droge lippen. De lippenstift is vrij zacht waardoor de stick makkelijk buigt en je lippenstift een kliederboel wordt. De kleur is een wat harder rood.

Totaaloordeel:

De kwaliteit van de budgetlippenstiften heeft me verrast. De meeste blijven redelijk goed zitten en lopen nauwelijks uit, met een paar uitzonderingen. Overigens is het zeker de moeite waard deze lippenstiften opnieuw te proberen met een lipliner en/of een lipserum waardoor het uitlopen minder wordt.

De grote verrassing is voor mij Hema. Wat een assortiment! Verpakking en kwaliteit kunnen zich meten met die van de luxe merken. Ook Catrice heeft me verrast, vooral de houdbaarheid van de Ultimate Colour.

Zo kom ik tot een top-3:

  1. Hema Longer Lasting 12
  2. Hema Volumising 06
  3. Catrice Ultimate Colour 080

Een aparte vermelding verdient Etos Colour Glam 009. De romigheid en de kleur, allemaal geweldig. Heeft helaas de top-3 niet gehaald omdat de lippenstift zo uitloopt. Deze krijgt zeker een herkansing met een lipliner.

Bestel hier meer budget rode lipsticks van fijne merken!

Lees ook