heerlijk voor een avond - doe het niet te vaak

01:40 - 01:00
luistertijd 01:40 - leestijd 01:00

Had je er al eens van gehoord: de Croydon facelift? Wij niet, tot dat we er recentelijk een artikel over lazen in de Engels roddelkrant Daily Mail. Het is de naam van een haarlook en niets anders dan heel erg strak achterover getrokken haar, samenkomend in een paardestaart of knot. Het bijkomende effect van dat strak getrokken haar is dat je gezichtshuid als het ware ook een kleine facelift ondergaat. Het wordt mee getrokken met de haarrichting. De naam Croydon verwijst naar een subcultuur in de Britse samenleving, een lower class waar binnen de vrouwen graag deze look dragen.

Auw! Inderdaad, je moet door de zure appel heen, om een (naar schatting) paar milimeter strakkere huid te hebben voor een avondje, en oogjes als ware je ineens van Aziatische oorsprong. Maar volgens kenners zijn veel celebs er dol op. Je oogt lekker fris in een handomdraai.

Experts waarschuwen voor deze look. Het is bereslecht voor je haar(wortels) en kan kale plekken tot gevolg hebben op de langere duur. Dit geldt trouwens ook voor het gebruik van allerlei warmtestylers zo waarschuwt men. Lees hier het artikel in de Engelse krant. Maar een voor avondje uit is het een prachtige look, omdat zowel je gezicht als je make-up lekker uit komen!

Lees ook:

 

Lees ook