Sensitive, Hydro Active en Fix Aging

09:22 - 05:37
luistertijd 09:22 - leestijd 05:37

Zo beroemd als de maskers van Dr. van der Hoog zijn in ons land, zoveel meer aandacht mogen de moisturizers krijgen. Dr. van der Hoog heeft dit jaar gelijktijdig met de uiterlijke restyling van het merk, ook het assortiment uitgebreid. Voor specifieke huidbehoeften.

SHOP de producten hier online.

BeautyJournaal testpanelvrouwen hebben een aantal gezichtscrèmes getest:

Marte heeft een gevoelige, gecombineerde huid en was erg benieuwd wat de Hypo Sensitive kalmerende nachtcrème voor haar huid zou kunnen doen. De lijn is speciaal uitgebracht voor een huid die snel reageert op invloeden van buitenaf. Deze gevoelige huid voelt snel droog en strak aan. De hyposensitive lijn heeft een milde formulering zonder kleur- en geurstoffen.

De nachtcrème bevat ondermeer Imindinyl, een tamarinde extract, vitamine e, panthenol, allantoine en de mineralen zink en magnesium. Voor bescherming tegen vrije radicaalvorming, hydratatie, kalmering en ter ondersteuning van het zelfherstellend vermogen van de huid. Dr. van der Hoog claimt dat je huid zich herstelt terwijl je slaapt.

Marte prijst het spateltje bij de pot zodat je er niet met je vingers in hoeft. De substantie ervaart ze als rijk. Als apothekersassistente krijgt ze met deze crème een associatie met de bekende koelzalf uit de apotheek. ‘Bij het aanbrengen lijkt het alsof er iets verdampt op je huid waardoor deze tot rust kan komen en de verzorging krijgt die het nodig heeft. Het is een heerlijke crème die versmelt met mijn huid en een beschermend laagje achterlaat dat mijn huid enorm voedt. Zelfs op mijn lippen voelt het heerlijk aan. Ik heb er nu spijt van dat ik de dagcrème ervan niet getest heb.’ 50 ml kost 15,95. Shop dit product.

Ook Harriet test producten uit deze Hypo sensitive lijn. Harriet heeft een normaal tot gevoelige huid, die snel rode vlekken vertoont, en steeds vaker krijgt ze acneachtige verschijnselen van cosmetica en jeuk. Ze gebruikt graag producten die geen geur-, en kleurstoffen bevatten en geen parabenen. Harriet test de kalmerende anti-aging dagcrème, de kalmerende nachtcrème en de kalmerende reinigingsmelk.

Kalmerende reinigingsmelk

Helaas is de melk niet krachtig genoeg voor haar langhoudende make-up, die ze altijd gebruikt omdat ze een fervent sporter is. Ze moet haar gezicht meerdere keren reinigen om echt alle kleurstof eraf te halen. Prettig vindt ze wel dat de melk de huid niet uitdroogt en de huid ook niet irriteert.

Hyposensitive dagcrème en nachtcrème

Als Harriet de inci-lijstjes van de dag- en de nachtcrème bestudeert, ziet ze dat de nachtcrème dezelfde ingrediënten heeft als de dagcrème, met uitzondering van een vetzuur uit kokosolie (caprylic triglyceride) in de nachtcrème. Ze vraagt ze dan af waarom de dagcrème wel anti-aging wordt genoemd en de nachtcrème niet? Een interessante stof vindt ze Sepilift/DPHP, een aminozuur dat de afbraak van elastine tegengaat en de hydratatie ondersteunt. Het wordt zo genoemd in de perscommunicatie, maar op de inci-lijst kan ze het niet terugvinden. Onze speurneus! Wat merkt Harriet eigenlijk van al deze stoffen op haar huid en komen de beloften uit?

‘De dagcrème trekt snel in en voelt fijn aan. De crème geeft de hele dag een gehydrateerd gevoel.’ Jammer vindt Harriet wel dat er geen spf in zit, nu moet ze er toch weer een extra laagje (uv-filter) overheen aanbrengen, omdat ze simpelweg nooit zonder zonbescherming de deur uitgaat. ‘ Er had toch makkelijk een mineraal filter aan toegevoegd kunnen worden?’, vraagt ze zich hardop af. De nachtcrème voelt voor haar huidtype helaas iets te rijk aan. En ze concludeert: ‘ Deze producten vetten goed terug en dat is heel belangrijk voor een gevoelige huid. Misschien is mijn huidtype voor deze productlijn net niet gevoelig genoeg? Helaas kreeg ik van de producten ook kleine acneplekjes. Welke stoffen daar nou voor verantwoordelijk zijn, daar ben ik niet achter gekomen.’ Shop deze producten.

Hydro Active Matterende fluïde en ooggel

Marte test ook producten uit de Hydro Active lijn, een matterende fluïde en de hydraterende ooggel. De Hydro Active lijn is bedoeld voor de normale tot gemengde huid, al dan niet met een vette T-zone. De fluïde heeft twee gepatenteerde cocktails: de Hydractine en de Evermat. De eerste is een combinatie van drie stoffen, waaronder papaja en zeealgen die dode huidcellen verwijderen en een vochtbeschermend laagje aan de huid geven. Evermat moet de talgproductie reguleren, de huid matteren en de poriën helpen te verkleinen.

Marte vindt de geur van de fluïde zalig en daarmee heeft het product haar hartje al deels gewonnen. Hoewel het product als een fluïde uit het pompje komt geeft het onmiddellijk een rijk huidgevoel. ‘Heerlijk! Bovendien trekt de fluïde snel in, je kunt je meteen opmaken. Ik merk al meteen dat ik minder poeder nodig heb dan normaal. Toch houdt dit helaas niet aan. ’s Avonds heb ik zelfs het gevoel dat mijn T-zone vetter is dan normaal.’

In het begin testte Marte het product zowel overdag als ’s nachts om te kijken wat het resultaat zou zijn, maar dat gaf geen extra effect. Marte concludeert: ‘Mijn huid voelt lekker aan, geen trekkerig gevoel of droogtelijntjes, wat nog wel eens het gevolg kan zijn van matterende eigenschappen. Misschien werkt juist dat matterende effect daarom ook wel niet bij mij?’  50 ml kost 15,95 euro.

En dan de ooggel! ‘ Puur natuur en parfumerie’, claimt Dr. van der Hoog. Het is verpakt in een roller die vastzit aan een tube. ‘Leuk,’ schrijft Marte, ‘je kunt in de tube knijpen voor een extra dosering.’ De ooggel zou wallen moeten kunnen voorkomen en fijne lijntjes zouden minder zichtbaar moeten worden. Marte moest even wennen aan dit product. ‘Het prikte in het begin, waarom weet ik niet. Toen ik het een paar dagen later weer gebruikte was het over. Ik vind het een geweldig product, ik kan niet meer zonder! Ik heb zo waar het gevoel dat er een gladmakende werking optreedt. Ik heb echt het idee dat ik de hele dag een frisse blik houd. Volgens mij is dit een prima product voor mijn leeftijdsgenoten (twintigers).’ …ml kost 12,95 euro. Shop deze producten.

Fix Aging Couperose crème

Met grote interesse testte Harriet tot slot de Fix Aging Couperose crème spf 15, met kastanje extract voor de rijpere huid. ‘ Ik heb wat couperose rond mijn neus en op mijn kin, bovendien val ik al een beetje in de categorie ‘ rijpere huid’. Fijn vind ik ook dat er een spf 15 in zit.’ De claim luidt dat extracten van lindeboom, cypress en kastanjezaadjes, calcium en aminozuren de rode gloed op de huid te verminderen. De crème maakt de huid voelbaar steviger en egaler. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal cocktails, waaronder ook Juvinity, een combinatie van lipiden ter bescherming van de huidcellen. Deze cocktail wordt ook in Juvi-Lite van hannah gebruikt. Dit is te verklaren uit het feit dat Dr. van der Hoog, net als hannah, bij Delarange in Zeewolde wordt geproduceerd.

Harriet prijst het feit dat deze crème in een pompje zit, en licht- en luchtdicht verpakt is. Helaas is hij wel geparfumeerd, ze vindt dat jammer, ze heeft het liefst parfumloze producten. Ze kan niet achterhalen of het uv-filter zowel uv-b als uv-a afdekt. De lettertjes op de inci-lijst zijn voor haar alleen met een vergrootglas te ontcijferen, en die heeft ze nu net niet in huis. Harriet heeft de crème ruim twee weken getest en ze kan concluderen dat ze het een fijn product vindt. ‘ Het irriteert mijn huid niet, de substantie is mooi – niet te vet en ook niet te dun of te dik. Helaas kan ik nog niets zeggen over verminderde roodheid van mijn huid of versteviging. Ik weet ook niet na hoeveel weken dit zichtbaar zou moeten worden. Maar mijn interesse is gewekt, ik ga zeker door met gebruik van deze crème. Ik ben veel te nieuwsgierig om te zien wat het uiteindelijk gaat opleveren.’

SHOP Dr. van der Hoog producten hier online.

Lees ook:

Bekijk ook deze film over de 4-stappen verzorging van Dr. van der Hoog:

[media id=168 width=620 height=350]

Lees ook