De Handsome handcreme

03:49 - 02:17
luistertijd 03:49 - leestijd 02:17

De BeautyJournaal vrouwen zijn echte handcrème-addicts, en geef ze eens ongelijk. Niets voelt onprettiger aan dan droge handen, en niets laat je ouder overkomen dan een paar gerimpelde, gevlekte handen. Tijd om de Handsome van Dr. van der Hoog onder de loep te nemen. Met en zonder uv-filter. Door Gerti en Rona.

Handsome

Gerti testte de Handsome, herstellende handcrème. Gert is een handcrème-grootverbruikster en ze weet ook precies wat ze wil. ‘Voor mij moet een handcrème goed intrekken. Als een crème plakkerige handen geeft, en ik er ‘ zweethanden’  van krijg, valt hij onmiddellijk af. Ik heb inmiddels wel geleerd dat je een handcrème niet op je handpalmen aan moet brengen. Je handpalmen hebben namelijk wel zweetklieren. Ook veeg ik altijd de binnenkant van mijn handen af voor de zekerheid nadat ik mijn hand heb ingesmeerd.’

De Handsome is een allround voedende handcrème die je ook op ruwe plekjes op je lichaam kan gebruiken. De crème bevat ondermeer vitamine e, lanoline, allantoine en arnica. Gerti vertelt dat ze lanoline geweldig vind. ‘In de Abricot crème van Dior is lanoline ook het eerste ingrediënt op de inci-lijst. Lanoline is ook geweldig voor je nagels.’

En, Gerti? Wat vind je ervan?

‘De Handsome crème is geurloos (gelukkig!). Hij trekt redelijk snel in, maar ik smeer hem niet zo royaal in als de gebruiksaanwijzing adviseert, dan blijven mijn handpalmen toch te plakkerig. Juist vanwege de rijkheid van deze crème gebruik ik hem liever als handmasker. Ik breng een royale laag aan voor het slapengaan, smeer ook de nagelriemen goed in, en ik word ’s ochtends wakker met babyzachte handen. Als je wilt kun je er nog katoenen handschoentjes overheen aantrekken – te koop bij de apotheek. Ook een perfecte tip: je handen er dik mee insmeren voordat je de afwas doet. Natuurlijk wel huishoudhandschoenen aandoen. Door de warmte van het afwaswater trekt de crème extra goed in. Het is even wennen, maar je krijgt superzachte handen.’ 75 ml kost 4,95 euro.

Rona kiest de spf 15-versie

Rona test de Handsome met spf 15. De claim van deze handcrème-versie is dat ook tekenen van huidveroudering en pigmentvlekken wordt tegengegaan. Mede dankzij de spf natuurlijk. Rona heeft recentelijk de Philips ReAura laser voor thuisgebruik getest en dat was op haar handen niet zo’n succes. Ze kreeg er droge plekken van die niet snel weggaan.

Ze ervaart de Handsome handcrème als zeer rijk en voor haar is dat heel welkom. Ze neemt ook de tijd om het product ruimschoots in te laten trekken. Ze vertelt: ‘Het voelt heerlijk zacht en voedend aan, en ruikt fris – naar mijn idee naar limoen. Omdat ik regelmatig naar buiten ga, heb ik de tube bij de deur neergezet, wat een oplossing – zo vergeet ik het nooit meer.’

Rona concludeert: ‘Al heel snel worden mijn handen zachter en minder droog. Je moet het even in laten trekken, maar dat vind ik ook wel iets rustgevends hebben – dat inmasseren. Hoewel er niet geclaimd wordt dat pigmentvlekken lichter worden (tegengaan is iets anders dan lichter maken), heb ik toch heel licht de indruk, dat dit wel het geval is bij mij. Ik vind dit een topper en blijf het zeker gebruiken. De prijs-kwaliteitverhouding is natuurlijk ook super: 75 ml voor 6,95 euro.’

Shop de producten hier online met korting.

Bekijk hier de film over de 4-stappen reiniging en verzorging:

[media id=168 width=620 height=350]

Lees ook