Het Nederlandse cosmeticamerk Dr. van der Hoog is de afgelopen dertig jaar groot geworden dankzij haar leuke, slimme en heel uitgebreide assortiment maskers.

09:26 - 05:40
luistertijd 09:26 - leestijd 05:40

Het Nederlandse cosmeticamerk Dr. van der Hoog is de afgelopen dertig jaar groot geworden dankzij haar leuke, slimme en heel uitgebreide assortiment maskers. Maskers in grote en kleine verpakkingen, kant-en-klaar of om zelf te mengen, maskers voor elk gebruiksmoment en elk doel. Handige maskers die snel effect geven, maskers die je samen met vriendinnen op doet, als een verwenmoment.  Ze waren betaalbaar, en dat zijn ze nog steeds.  BeautyJournaal testpanelvrouwen riepen meteen ‘ maskers’  toen we ze vroegen welke producten ze wilde testen. Onze vrouwen, ze zijn ermee groot geworden……

De volgende maskers zijn getest:

Zowel Gerti als Rona waren zeer benieuwd naar de DIY maskers en gingen vol goede moed aan de slag met de menginstructies. Gerti met Vitalizing Vitamines en Rona met het Outrageous poedermasker.

Vitalizing Vitamines

Vitalizing Vitamines bevat een vitamine B-complex, vitamine E en C. Ook zit er de kleisoort kaolien in dat reinigt en dode huidcellen verwijdert. Het masker wordt gemengd met een eetlepel water of lotion tot een dikke pasta. Het masker wordt hard op het gezicht. Gerti stoeide met de hoeveelheid water en dat deed er toch teveel bij. Hierdoor had het masker een uitdrogender effect op haar huid dan gewenst. De tweede keer hield ze zich exact aan de gebruiksaanwijzing en ging het beter. Haar huid werd glad en zacht. Jammer genoeg ervaarde ze toch ook weer droogheid en dat vond ze minder prettig. ‘ Ik heb royaal crème moeten gebruiken.’  Hoewel dit als anti aging masker wordt getypeerd, heeft ze daar toch haar bedenkingen bij. ‘Een rijpere huid is immers vaak droger,’ zegt ze. Toch ziet ze mogelijkheden: ‘Wellicht kun je het vermengen met honing voor een verzachtende antibacteriële werking, of met yoghurt voor de melkzuren, wellicht ook een paar druppels (amandel, jojoba) olie.’

SHOP dit product hier direct online.

Outrageous

Rona test het Outrageous zuurstofmasker dat belooft de huid te ontspannen en weer energie te geven. Meloenextract beschermt tegen vrije radicalen en kaolien klei reinigt de huid diep in de poriën en verwijdert dode huidcellen. Ook Rona gaat aan de slag met het mengen van het poeder met water. Nu geeft Rona ruiterlijk toe dat ze niet handig is met DIY-producten (waarom doe je het dan Rona?), zelfs het mengen van poeder en water tot een pasta werd geen succes. Ze besloot er meer water bij te doen en had toen zoveel masker dat ze ook het gezicht van haar vriendin had kunnen behandelen. Ook het aanbrengen werd een ongekende exercitie waarvan haar haar, oren, T-shirt en zelfs de badkamervloer deelgenoot werden. De laag op haar gezicht was zo royaal dat hij niet wilde uitharden. He, jammer nou. Het prikte ook nog eens op haar huid, en gaf geen ontspannen gevoel. Voor Rona geen Outrageous meer, maar vast en zeker wel een Wrinkles-masker. Lees maar!

SHOP dit product hier direct online!

Anti-Aging Goodbye Wrinkles

Geleerd van de eerste keer, besloot ze nu voor het voor Anti-Aging Goodbye Wrinkles poedermasker minder poeder te gebruiken. Dit product trok haar aandacht vanwege de ontspannende werking van peptiden uit de Okra plant die erin zitten.  Aangevuld met zeewier voor een liftende werking. Egaliserend en stimulerend, luidt de claim. Hoe mooi is dat? En passant krijgt ze ook nog het inzicht dat je een dergelijk masker beter met een washandje dat met je handen onder de kraan kan verwijderen. En zo kwam het helemaal goed met Rona en DIY-maskers. ‘Mijn huid voelde niet alleen heel erg schoon, hij zag er ook fijn ontspannen uit, en dat voor 2,19 euro!’ Op Rona’s wijze kun je er ook nog eens twee keer mee doen.

SHOP dit product hier direct online!

Kant-en-klare maskers

Toen waren de kant-en-klare maskers aan de beurt. Gerti testte Goodbye Wrinkles hals- en decolletémasker, Rona testte Quick Boost en Quick Restore 3 minuten maskers, en samen met Sabine ook het Anti-Aging Goodnight Wrinkles masker en de Anti-Aging Goodbye Wrinkles Oog-lipcontourmasker.

Goodbye Wrinkles hals- en decolletémasker

Gerti is ook gefascineerd door de peptiden uit de Okra plant in het hals- en decolletémasker. De concentratie moet dan alleen wel voldoende hoog zijn, zo heeft ze geleerd van BeautyJournaal. De claim luidt dat rimpels minder zichtbaar worden. Ze scheurt het leuke zakje per ongeluk onder de douche iets te hard open waardoor een deel van de inhoud tegen het douchegordijn kletst, gelukkig zijn de zakjes  van Dr. Van der Hoog royaal gevuld! Als ze het masker na 15 minuten met een in de magnetron verwarmd doekje verwijdert van haar decolleté ziet ze inderdaad een gladde, goed doorvoedde huid, het lichte craquelé op haar decolleté weg. ‘Hoewel het tijdelijk is, vind ik het echt een mooi resultaat, ideaal voor een avondje uit.’ Klein minpuntje vond ze een paar pukkels die ze de volgende dag ontwaarde op haar huid, maar of dat door het masker kwam? Dat durft ze niet te beweren.

SHOP dit product hier direct online!

De ‘Quick’ maskers

Rona stortte zich op een aantal ‘ quick’ maskers: het Quick Boost 3 minuten masker en het Quick Restore 3 minuten masker. Het Boost-masker bestaat uit ondermeer jojoba-olie, vitamine c en e, mineralen zink gluconate en magnesium aspartate en menthol.

En hoe bevalt het Rona? ‘De geur kan ik niet thuisbrengen, maar het ruikt wel fijn. Ondanks de menthol is het masker absoluut niet prikkend op mijn huid. Het voelt prettig zacht aan, niet vet, wel voedend. Ik vind de naam heel goed gekozen, want na 3 minuten oogt mijn huid ontspannen en de diepere rimpels zijn duidelijk minder diep. Mijn huid heeft duidelijk een vochtboost gehad. Een aanrader! 50 ml kost 6,99, je doet er zeker vijf keer mee.

Nog favorieter is de Quick Restore bij Rona. ‘Er zit aloë vera in en kaolien klei. Het is een stevige crème die dankzij die structuur werkzaam en verfrissend aanvoelt. Het ruikt naar komkommer. Na 3 minuten neem ik zachtere rimpellijnen waar, mijn huid is ontspannen en heeft zo waar een subtiel glansje. ik vind deze nog lekkerder dan de Quick Boost.’

SHOP! Dr. van der Hoog producten hier online

Het nachtmasker

Zowel Rona als Sabine testen het Goodnight Wrinkles masker, een nachtmasker waarin ook weer de peptiden uit de Okra plant zitten. De belofte luidt een verminderde zichtbaarheid van rimpels en een ontspannen gelaat. De dames zijn hier lyrisch over. Rona reclameert dat ze het een briljant product vindt. ‘De romige crème geeft een licht tintelend gevoel, trekt in en laat een subtiel aangespannen huidgevoel achter. Het is zo heerlijk om de volgende ochtend met een ontspannen, goed gehydrateerde huid op te staan. Hij is ook zalig voor mijn handen.’

Sabine vindt niet alleen het product, maar ook de pay-off briljant: ‘slaap lekker rimpels’ – hoe verzin je het! Sabine vindt ook de geur erg lekker: vanille-poederachtig. ‘ Ik gebruik het nachtmasker twee keer in de week in plaats van mijn nachtcrème. Ik word ’s ochtends wakker met een heerlijk zachte huid en zichtbaar minder lijntjes. Ik vind het echt een wonder.’

Sabine is geboeid door peptiden, ze verwijst ook nog eens naar artikel op BeautyJournaal over peptiden en hun werking (biometica, de wetenschap van de natuur) en wij bij BeautyJournaal zijn geboeid door het enthousiasme van de vrouwen. We vragen ons serieus af of Dr. van der Hoog nooit heeft overwogen om deze winning formule in een nachtcrème te verwerken? 50 ml kost 7,50 euro.

SHOP hier het Goodnight wrinkles masker!

Goodbye Wrinkles oog- en lipcontourmasker

Sabine en Rona onderwerpen de Goodbye Wrinkles oog- en lipcontourmasker tot slot ook nog aan een inspectie. Rona hoopt op een wonder, omdat ze door gebruik van de ReAura laser onverhoopt juist een diepere liplijn kreeg. Dit masker belooft expressierimpels te verzachten. Rona vindt het een heerlijk ontspannen masker en fijn ook dat het juist rond de ogen aangebracht mag worden, in tegenstelling tot veel gangbare producten. Ze ervaart een zachte huid na gebruik, maar helaas geen afname van expressielijntjes. En Sabine? Ze vind het leuk dat het bestaat, maar het zal geen product voor een herhalingsaankoop worden. In tegenstelling tot het briljante nachtmasker. Dat is de topper uit de maskerade-test.

SHOP dit product hier online!

Lees ook:

Bekijk hier de film van de 4-stappen reiniging en verzorging:

[media id=168 width=620 height=350]

Lees ook