Schrijf ze op!

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Schoon haar! Was je haar juist nu in de winter met goede producten zoals Shu Uemura, Kérastase of L’Oréal Professionnel. En laat je adviseren over welke shampoo/crème of masker voor jouw haar geschikt is.

Een goede coupe en KLEUR is een must. Het de beste basis. Hoe je de Kerst ook doorbrengt: je voelt je veilig, je weet dat er geen uitgroei is die nog even snel met trucs verdoezeld moet worden. Geen lelijke, gespleten punten die zo afsteken op je mooie Kerst-outfit.

GLANS GLANS GLANS!  Opgestoken, losse krullen of steil. Je haar moet glanzen tijdens de Kerst. Let op dat je geen vette glanslak koopt. En laat je kapper  even voordoen hoe het moet. De hoeveelheid, de afstand die je in acht moet nemen, etc.

Zorg altijd dat je met de beste tools werkt, zoals van Denman of Chi. Er worden zoveel tools verkocht die meer kwaad dan goed doen voor je haar. Gebruik ook altijd een beschermingsproduct voordat je gaat stylen. Bijvoorbeeld de Hot Style Constructor van L’Oréal Professionnel, het verzwaard het haar niet en nog belangrijker: je haar wordt er niet vet van. Het geeft stevigheid en bescherming tijdens het werken met een warmtetang. Onderschat dit niet, anders heb je geen verbrande kalkoen maar een verbrand nestje op je hoofd.

Er zijn deze dagen enorm veel Kerstgala’s, en straks ook Oud-en Nieuwgala’s. Super leuk, maar ga voor je haar en make-up het liefst eerst naar de kapper (en als die er is, ook de make-upartist). Vrouwen investeren veel geld en tijd in het kopen van een mooie jurk en schoenen, laat dan je haar geen bijzaak  worden.

Doe wat huiswerk voordat je naar de kapper gaat. Kijk in magazines en online naar leuke kapsels, laat je inspireren. Laat aan je kapper zien wat je mooi en niet mooi vindt en geef je kapper om de ruimte om advies te geven.

Als je haar goed is gekruld of opgestoken, borstel je haar na thuiskomst dan weer lekker los. Dan heb je de volgende dag ook nog prachtig haar.

Als je het toch allemaal zelf wilt doen: maak het niet te ingewikkeld. Ik hoor en zie zo vaak dat klanten er veel te lang mee bezig zijn. Resultaat: een te truttige look.

Wil je volume maken? Doe dat met een grote borstel, en niet met van die harige, kleine monsters. Denman heeft lekkere grote borstel, rond of vierkant. Maak volume en geef je punten extra gladheid en glans door ze te polijsten. Trek hiervoor de borstel in de richting van het gezicht. Nooit er tegenin blazen, dat geeft pluis en klitten.

Meer stevigheid in je haar krijg je met grote Carmen rollers of een middelgrote krultang van CHI. Neem geen kleine plukken op maar grovere stukken. Grote halen, ben je snel thuis, en dat mag in dit geval! Goed los borstelen en je heb een prima basis voor krul of om op te steken.

Vooruit nog eentje dan: koop een leuke accessoire voor in je haar: veren zijn nu helemaal hot.

[media id=114 width=620 height=350]

Lees ook