Over het herstel na een borstvergroting…

01:56 - 01:09
luistertijd 01:56 - leestijd 01:09

Voor diegenen die onlangs een borstvergroting hebben gehad, is het fijn als het herstel zo snel en pijnloos mogelijk verloopt. Velthuis kliniek biedt nu een herstelprogramma aan zodat je wellicht minder (lang) pijnklachten zal hebben.

Het initiatief van het herstelprogramma kwam van plastisch chirurg Dr. Laura Moojen-Zaal. Zij werkte al samen met twee fysiotherapeuten van Xpert Clinic om vrouwen een op maat gesneden therapie te kunnen bieden. Volgens de kliniek met succes, het wordt nu in alle vestigingen geïntroduceerd.

Wat houdt het herstelprogramma in?

Het gaat om de borstspier die tijdens de cosmetische behandeling gedeeltelijk los wordt gemaakt. Belangrijk is dat deze nog voor de operatie extra aandacht krijgt om pijn na de operatie te verminderen, zo wordt uitgelegd. Patiënten krijgen twee weken voor de ingreep bepaalde oefeningen om de borstspier op te rekken. Na de ingreep worden zij begeleid bij het opbouwen van de dagelijkse activiteiten. Hierbij tellen ook de dagelijkse omstandigheden mee. Of je sport, een gezin hebt, werkt, en dergelijke. Het programma moet ertoe leiden dat je borsten na de operatie sneller soepeler aanvoelen.

Op onze vraag of het herstelprogramma gebaseerd is op onderzoek laat de kliniek ons weten dat dit het geval is, en dat het onderzoek ook nog steeds loopt. Verder werd ons een tabel toegestuurd, waarin pijnscores zijn opgenomen (klik erop voor vergroting):

 

Lees ook:

Lees ook