Op 16 maart 2012 zond Zembla een documentaire uit over de waarde van het CE-keurmerk voor medische implantaten.

01:04 - 00:38
luistertijd 01:04 - leestijd 00:38

Op 16 maart 2012 zond Zembla een documentaire uit over de waarde van het CE-keurmerk voor medische implantaten. Tot nu toe namen medici aan dat het keurmerk garant stond voor veilige producten, maar het PIP borstprothese debacle heeft wel laten zien dat het goed mis kan gaan.

Wij zijn opgelucht dat de kwaliteit van dergelijke hulpmiddelen nu ter discussie komt. Wij riepen meteen na het schandaal al dat consumenten in een zeer lastige situatie geplaatst worden. Ze vertrouwen er blindelings op dat artsen weten wat ze doen. Ons journalisten wordt ook al tijd op het hart gedrukt lezers naar kwaliteitsklinieken te verwijzen, en ze weg te houden bij beunhazen. Maar ook in de kwaliteitskliniek kan het fout gaan, zonder dat de arts het weet.

In de Zembla documentaire komen zowel artsen als patienten aan bod. Bekijk hier de Zembla docu nog eens.

Bekijk hieronder de film die BeautyJournaal maakte met plastisch chirurg Frank Niessen over het verwijderen van PIP-protheses.

[media id=166 width=620 height=350]

Lees ook