Cosmetisch medisch Expertadvies Operatietechnieken

Vraag aan Frank: litteken na borstvergroting

dr. Frank Niessen
Geschreven door dr. Frank Niessen

Ik heb 3 jaar geleden een borstvergroting laten doen. Het zijn geen grote implantaten maar ik ben er tevreden mee, want het ziet er heel natuurlijk uit. Het litteken zit in de borstplooi. Aan de linkerkant is het een heel fijn lijntje geworden en zie je het bijna niet meer.

Maar aan de rechterkant is het een dik groot litteken geworden, waar ik het eerste jaar ook veel pijn aan gehad heb. Nu is de pijn weg, maar mijn vraag is of ik ook iets kan doen om het litteken te verkleinen? En als je er iets aan kan doen zijn er dan ook risico’s aan verbonden omdat het litteken vlakbij het implantaat zit?

Naam bij de redactie bekend.

Plastisch chirurg dr. Frank Niessen, werkzaam bij Mittsu Institute in Amterdam antwoordt:

Beste mevrouw,

Na de operatie komt er spanning op de huid, doordat het implantaat het litteken.onder de huid is gebracht. Door die spanning heb je een grotere kans om lelijke littekens te maken. Je hebt er waarschijnlijk ook aanleg voor.

Wanneer je het litteken nu onder plaatselijke verdoving laat wegsnijden en er bij die ingreep wat corticosteroiden inspuit is de kans groot dat het net zo mooi als aan de andere kant wordt, maar dat is niet 100% zeker. Bij deze operatie blijf je boven het implantaat en hoef je je geen zorgen te maken dat deze kapot gaat.

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen

Over deze schrijver

dr. Frank Niessen

dr. Frank Niessen

Plastisch chirurg en littekenspecialist Frank Niessen noemt zichzelf een innovatief en creatief plastisch chirurg. Op het esthetisch cosmetische vlak zoekt hij naar de beste verfraaiingsmogelijkheden om de veranderingen die zijn patiënten wensen er ook zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. ‘Noem het anatomische harmonie,’zegt hij. ‘Je bent eigenlijk heel creatief aan het beeldhouwen. Je overziet de patiënt in zijn of haar geheel.’
Frank Niessen heeft in 2018 zijn eigen kliniek opgericht in Amsterdam, het Mittsu Institute.

1 reactie

  • Hallo ook ik heb 3 jaar geleden een borstvergroting laten doen maar mijn litteken zit op mijn rib ik stoor me heel erg aan, ik ben toen terug gegaan werd het litteken gelift maar zonder resultaat wat kan ik nog doen ?

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.