Ik heb 3 jaar geleden een borstvergroting laten doen.

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

Ik heb 3 jaar geleden een borstvergroting laten doen. Het zijn geen grote implantaten maar ik ben er tevreden mee, want het ziet er heel natuurlijk uit. Het litteken zit in de borstplooi. Aan de linkerkant is het een heel fijn lijntje geworden en zie je het bijna niet meer.

Maar aan de rechterkant is het een dik groot litteken geworden, waar ik het eerste jaar ook veel pijn aan gehad heb. Nu is de pijn weg, maar mijn vraag is of ik ook iets kan doen om het litteken te verkleinen? En als je er iets aan kan doen zijn er dan ook risico’s aan verbonden omdat het litteken vlakbij het implantaat zit?

Naam bij de redactie bekend.

Plastisch chirurg dr. Frank Niessen, werkzaam bij Mittsu Institute in Amterdam antwoordt:

Beste mevrouw,

Na de operatie komt er spanning op de huid, doordat het implantaat het litteken.onder de huid is gebracht. Door die spanning heb je een grotere kans om lelijke littekens te maken. Je hebt er waarschijnlijk ook aanleg voor.

Wanneer je het litteken nu onder plaatselijke verdoving laat wegsnijden en er bij die ingreep wat corticosteroiden inspuit is de kans groot dat het net zo mooi als aan de andere kant wordt, maar dat is niet 100% zeker. Bij deze operatie blijf je boven het implantaat en hoef je je geen zorgen te maken dat deze kapot gaat.

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen

Lees ook