Beste dr. Niessen, Door mijn zwangerschap zijn mijn borsten wat slapper geworden.

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

Beste dr. Niessen,

Door mijn zwangerschap zijn mijn borsten wat slapper geworden. Nu doe ik alweer 3 jaar fanatiek aan fitness en probeer ik door middel van bankdrukken en andere oefeningen mijn borsten weer steviger te krijgen.

Helaas werkt dit averechts. De bovenkant van de borst is stevig en gespierd maar de rest hangt er zielig onder. Ik heb nu besloten om een borstvergroting te ondergaan.

Mijn vraag is of ik de prothese in mijn geval (wil graag doorgaan met fitness) beter achter of voor de borstspier kan laten plaatsen? Ook heb ik tepelpiercings. Kunnen deze na de operatie weer terug geplaatst worden of wordt er aangeraden om deze voor een lange tijd te verwijderen?

(naam bij de redactie bekend)

plastisch chirug dr. Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam antwoordt:

Geachte mevrouw,

Waar het implantaat geplaatst moet worden, daar is veel discussie over. Het grootste nadeel van het onder de spier plaatsen is dat bij het bewegen van de grote borstspier de implantaten, dus de borst, mee kan bewegen. Dat is bij intensief sporten vervelend. Ook wordt vaak aangegeven dat de borst zich voor de spier bevindt – dus dat daar ook het implantaat geplaatst moet worden.

Toch plaats ik hem liever achter de borstspier, en wel om meerdere redenen.

De tepelpiercings moet je verwijderen voor de ingreep om infecties te voorkomen. Ze mogen na de operatie teruggeplaatst worden.

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen

Heb jij een vraag voor onze plastisch chirurg? Stel hem via het contactformulier ovv Frank.

Lees hier meer Q & A’s met de plastisch chirurg.

Heb je klachten over je borstimplantaten, meldt ze dan vooral ook bij dit meldpunt van de overheid:

www.meldpuntbijwerkingenimplantaten.nl

Lees ook