Gedoseerde afgifte zonder irritatie

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Soms vraag je je af waarom de goede dingen zo lang op zich laten wachten. Je denkt altijd dat de industrie bovenop de trends zit, maar vaker lijkt dat niet zo te zijn – loopt men er achter aan. Nu ja, dat moet ik nuanceren, want het ligt er maar net aan hoe je je merk gepositioneerd hebt. Binnen een concern als L’Oreal zien we heel vaak dat haar luxe merken als Lancome en YSL als eerste een innovatie brengen en dat dat later vertaald wordt naar de massmarket merken van het concern.

La Roche-Posay is ook van L’Oréal, toch valt het binnen geen van beide positioneringscategorien onder te brengen. Het is een merk op zich, leunt zwaar op dermatologisch veilige principes om ook de echt zware huidcondities te kunnen ondersteunen, maar leunt ook tegen hightech kwalificaties aan en kan daarmee dan toch weer voor de troepen uit lopen.

Neem nou Redermic – ja, we moesten er op wachten, internationaal hadden beautyredactrices van magazines het al lang een stevige pluim gegeven, en eindelijk is het hier. Hoera, een retinolcreme die ook geschikt is voor de gevoelige huid. Nou dan heb je onze lezeressen wel hoor: ze zijn a. dol op stoffen met serieuze claims zoals retinol en b. er zijn er heel wat die roepen een gevoelige huid te hebben!

Wij houden er wel van als merken gewoon weer naar bewezen formuleringen durven te kijken die in een nieuw jasje stoppen. Want echt nieuw is vaak niet beter, heel zelden zijn zg. doorbraken waaraan ’tien jaar gewerkt is’ echte aardverschuivingen. So be cool, be wise.

Moeten we je nog wat uitleggen over de werkzaamheid van retinol? Doen we dus niet, ga naar ons cosmetica woordenboek en lees er alles over. Waar we wel wat over vertellen is hoe deze potentieel irriterende stof beschikbaar is gemaakt voor de gevoelige huid. Er is een retinol gebruikt dat geleidelijk kan worden afgegeven aan de huid. Dit heeft dus alles te maken met de wijze waarop de stof geformuleerd is. Het is omgeven door linolzuur dat langzaam oplost waardoor het retinol beetje bij beetje vrijkomt. Om het gladmakende huideffect van retinol te versterken is er ook lipo-hydroxy zuur aan toegevoegd. L’Oreals nieuwste zuur met peelingeffect, maar zonder de irriterende side effects ervan. Het is vergelijkbaar met salicylzuur, maar bovendien wel sterker.

Claims: rimpels en fijne lijntjes worden minder diep, de ongelijkmatige teint kan met 1 graad op de schaal van hyperpigmentatie afnemen.

Hoe het smeert? Nou, heerlijk dus! De verpakking is een smalle tube waar een mooie dosering uitkomt.  De textuur is niet vet en smelt weg in de huid. Ik heb hem nog niet lang genoeg getest om significante verschillen waar te gaan nemen, maar na 4 keer smeren zal ik wel een overall gladdere textuur, een overall uitgerustere teint en ik heb geen enkele irritatie waargenomen. Ik heb geen overgevoelige huid overigens. 30 ml kost 28,95 euro. Het proberen waard.

SHOP La Roche Posay Redermic hier voordelig online.

Lees ook:

 

Lees ook