Gezicht Rimpels en slapte

Estee Lauder Perfectionist CP+R lifting serum

Lauder kwam in 2002 voor het eerst met een Perfectionist serum uit en gaf het de claim mee dat het het eerste serum was dat zonder retinol lijntjes en rimpels kon aanpakken.

Drie generaties Perfectionist

In 2004 kwam Perfectionist CP+ waaraan ‘ polycollageen’-peptiden waren toegevoegd tegen de lijntjes. Weer vier jaar later werden aan de naam de woorden Wrinkle Lifting Serum toegevoegd en werd de claim veranderd in ‘ eerste serum met exclusieve winkel lift restructuring peptides’ en in 2012 wordt de letter ‘ R’ eraan toegevoegd en de term firming en heet de pay-off ‘ eerste serum dat de natuurlijke collageenproductie in slechts 1 week verdubbeld’. Wow, dat is nogal een statement – binnen 1 week verdubbeling…- De C staat voor correct, de P voor prevent en de R voor repair.

Energie afgifte

De focus ligt bij energie afgifte aan de cellen waardoor ze zo optimaal mogelijk kunnen blijven functioneren. Lauder spreekt van een CPR-75 techniek: een aminozuur en eiwitcomplex, dat ‘ een energieboost geeft en de collageenproductie dus moet kunnen verdubbelen in een week.

Dierlijk plankton

De voornaamste actieve ingrediënten zijn een dierlijk plankton, genaamd artemia extract, waarvan volgens een andere bron het patent op deze specifieke toepassing van dit extract bij ISP Vinscience ligt. Het wordt ook gebruikt in de Resilience face and neckcream voor de normaal tot gecombineerde huid. Verder zit er een wei extract in, de proteïne waarover we eerder spraken, en vermoedelijk is dit een melkpeptiden complex en er zit chlorella in, een micro alg, eveneens een energie stimulator op celniveau. In vitro zijn er aanwijzingen dat het collageensynthesis op gang kan brengen.

Instant effect

Voor een onmiddelijk en sensorisch effect zijn er elastomeren toegevoegd die als een vloeibaar verband werken en de lijntjes in de huid minder gevoelig maken voor bewegingen door de spieren, lichtverspreidende ingrediënten voor een heldere, egale teint en diverse peptiden waarvan eveneens in vitro is aangetoond dat ze collageen en elastine kunnen stimuleren in aanmaak. Onze andere bron geeft aan dat de peptiden wellicht ook de werking van de elastomeren versterkt.

Lees ook:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

20 reacties

 • Perfectionist CP+R zelf gekocht dus geen sluikreclame. Het is was ze schrijven, je rimpels worden minder diep en je huid voelt zacht en ziet er vitaler en gladder uit. Zuinig in gebuik, tja wat is zuinig 4 á 5 druppels per dag? De geur ruik ik niet goed, dus of hij lekker ruikt kan ik daarom niet zeggen.
  Jammer dat het serum duur is, maar verder ben ik tevreden. Hoop over een aantal weken, maanden nog :-).

 • (redactie note: dit is sluikreclame) Hallo, ik gebruik de Perfectionist CP+R al 3 weken en ben héél tevreden, mijn huid ziet er vitaler en gladder uit. Het serum is een zaligheid om te gebruiken, een zacht fluwele structuur met een zacht bloemige geur.
  Het is best wel prijzig, maar af en toe een verwennerij mag toch 🙂 en ik geef liever die som uit aan mijn gezicht dan aan een paar schoenen…want wat zie je het vaakst? LOL

 • (redactie note: dit is sluikreclame) Ook ik ben fan van dit serum!!
  Mijn huid is zachter, gladder (ook nog einde van de dag wanneer vermoeidheid normaliter zichtbaar wordt)en ziet er echt gezonder uit. Vind perfectionist [CP+R] beter dan t vorige! Geur is delicaat bloemig, echte verwennerij voor je huid! Pompfacon is hygienisch en zuinig in gebruik. Ik vind t een aanrader!

 • Janice, en dan is het dus de bedoeling dat jullie zoveel mogelijk gratis reclame wegzetten voor het concern op zoveel mogelijk websites?

 • @Janice, wat leuk voor jullie. Wie wil er nu niet ambassadrice zijn voor Estée Lauder?! Krijgen jullie dan alle nieuwe producten om te testen en ‘het nieuws’ te verspreiden? . In ieder geval veel plezier ermee de komende tijd!

 • Tijdens de Insiders Revitalizing Supreme campagne dat eerder dit jaar liep, waren Janny, ik en drie andere dames de meest actieve Insiders. Wij mogen een jaar lang als ambassadrice voor Estée Lauder aan de slag. De selectie is inmiddels gesloten.

 • @Monique, dat was het ja The Insiders, ik was de naam kwijt. En inderdaad, leuk, maar dik vroeg me gewoon af hoe dat nou precies zat.

 • janice, zou je ons eens kunnen vertellen wat The Insiders is, en hoe dat werkt en zo? en waarom jullie je mening op BeautyJournaal ventileren – wordt dat gevraagd door The Insiders? we vinden het heel leuk hoor, daar niet van:-)

 • rona, ik geloof dat the insiders een netwerk is waar je je als consument bij kan aansluiten om producten te testen en dan vertellen ze geloof ik waar je je mening erover kan ventileren. het is mij ook niet geheel duidelijk wat dit is, en waarom deze dames hun mening nu ventileren op beautyjournaal (wat we natuurlijk leuk vinden daar niet van), maar het is communicatie gedreven vanuit estee lauder. wij worden hier verder ook niet over ingelicht.

 • (redactie note: dit is sluikreclame) Net als Janny was ik inderdaad een van de gelukkigen die Perfectionist CP+R nu al mochten gebruiken. Perfectionist CP+R is te koop in 50 ml formaat voor de adviesprijs van € 109,16 en in 30 ml formaat voor € 76,70.

 • Hallo Rona, naast mij en Janice zijn er nog drie dames die de Perfectionist CP+R voor Estèe Lauder mogen testen, dat is dus ook de reden, waarom wij al een review konden geven van de afgelopen twee weken dat we het gebruiken. Officieel is het pas sinds gisteren te koop in Nederland, maar Ici Paris had het vorige week al in de winkel.

 • Even een vraagje @Janny en @Janice, hebben jullie dit serum van EL gekregen om te testen en jullie mening op internet te verspreiden? Want volgens mij is het pas sinds gisteren te koop en jullie gebruiken het allebei twee weken? Gewoon nieuwsgierigheid hoor, ik ben er zelf ook benieuwd naar.

 • (redactie note: dit is sluikreclame) Het CP+R serum maakt mijn huid onmiddelijk zacht waardoor ik ga stralen. Ik gebruik het bijna twee weken en ik kreeg al snel complimenten dat mijn huid er goed uitziet. Het heeft een aangename geur en trekt snel in de huid. Ik ben daarom zeer tereden!

 • (redactie note: dit is sluikreclame) De CP+R vind ik zelf beter dan de CP+ omdat deze meer doet. Ik gebruik het serum nu bijna 2 weken en ben er helemaal blij mee. Gelijk bij het aanbrengen doet het wat met rimpels, de huid krijgt een jonger uiterlijk en straalt gewoon. Bovendien word je huid heerlijk zacht. De geur is heel aantrekkelijk, door een delicate bloemige geur uit een combinatie van witte jasmijn, pioenroos en rijke rozenblaadjes.

 • @Janice, dank je wel voor je antwoord. Het zal aan deze kant wel weer iets langer duren (Zeeland) maar zo heb ik een richtdatum:-))

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.