Lauder kwam in 2002 voor het eerst met een Perfectionist serum uit en gaf het de claim mee dat het het eerste serum was dat zonder retinol lijntjes en rimpels kon aanpakken.

02:25 - 01:27
luistertijd 02:25 - leestijd 01:27

Lauder kwam in 2002 voor het eerst met een Perfectionist serum uit en gaf het de claim mee dat het het eerste serum was dat zonder retinol lijntjes en rimpels kon aanpakken.

Drie generaties Perfectionist

In 2004 kwam Perfectionist CP+ waaraan ‘ polycollageen’-peptiden waren toegevoegd tegen de lijntjes. Weer vier jaar later werden aan de naam de woorden Wrinkle Lifting Serum toegevoegd en werd de claim veranderd in ‘ eerste serum met exclusieve winkel lift restructuring peptides’ en in 2012 wordt de letter ‘ R’ eraan toegevoegd en de term firming en heet de pay-off ‘ eerste serum dat de natuurlijke collageenproductie in slechts 1 week verdubbeld’. Wow, dat is nogal een statement – binnen 1 week verdubbeling…- De C staat voor correct, de P voor prevent en de R voor repair.

Energie afgifte

De focus ligt bij energie afgifte aan de cellen waardoor ze zo optimaal mogelijk kunnen blijven functioneren. Lauder spreekt van een CPR-75 techniek: een aminozuur en eiwitcomplex, dat ‘ een energieboost geeft en de collageenproductie dus moet kunnen verdubbelen in een week.

Dierlijk plankton

De voornaamste actieve ingrediënten zijn een dierlijk plankton, genaamd artemia extract, waarvan volgens een andere bron het patent op deze specifieke toepassing van dit extract bij ISP Vinscience ligt. Het wordt ook gebruikt in de Resilience face and neckcream voor de normaal tot gecombineerde huid. Verder zit er een wei extract in, de proteïne waarover we eerder spraken, en vermoedelijk is dit een melkpeptiden complex en er zit chlorella in, een micro alg, eveneens een energie stimulator op celniveau. In vitro zijn er aanwijzingen dat het collageensynthesis op gang kan brengen.

Instant effect

Voor een onmiddelijk en sensorisch effect zijn er elastomeren toegevoegd die als een vloeibaar verband werken en de lijntjes in de huid minder gevoelig maken voor bewegingen door de spieren, lichtverspreidende ingrediënten voor een heldere, egale teint en diverse peptiden waarvan eveneens in vitro is aangetoond dat ze collageen en elastine kunnen stimuleren in aanmaak. Onze andere bron geeft aan dat de peptiden wellicht ook de werking van de elastomeren versterkt.

Lees ook:

Lees ook