Ienemiene mutte....is de baas

02:16 - 01:22
luistertijd 02:16 - leestijd 01:22

Bij ons thuis op de douchevloer staan zeker vijftien flessen met reinigingsproducten voor haar en huid. Ik laat haar even buiten beschouwing, huid wil ik wel belichten. Genant bijna dat je met regelmaat uit vier verschillende producten kiest, of niet?

Monique’s favorieten op dit moment:

Vlnr: Vichy Essentielles, een basislijn reiniging van Vichy. Een verzachtende douchegel voor de gevoelige huid, zonder parabenen maar wel old skool met sodium laureth sulfaat. Daar ben ik niet bevreesd voor. Het ruikt licht naar roos en klaproos. De roze kleuren vind ik leuk. Zo simpel kan het zijn.

Nivea Sunny Melon & Oil gel douche met verzorgende olieparels en suikermeloengeur. Zoetig, weeiig, maar wel lekker en inderdaad een beetje romig. We gaan er ook mee in bad. De verpakking is gezellig en doet me enigzins aan de nieuwe Dove doucheverpakkingen denken, hetzij Nivea het transparant heeft gemaakt.

Rituals Sunrise vind ik een fantastische sensorische belevenis. Er komt een gel uit die direct in een weldadig schuim verandert en zeer romig op je huid aanvoelt. Dat gaat met kracht, bijna ejaculerend haha. De geur van zoete sinasappel met ceder is heel fijn. Rituals noemt het een gel sensation, en daar iets niets over gelogen. Ik schreef er eerder over.

Hannah Shower treatment doet me denken aan de terugvettende doucheolie van la Roche-Posay voor extreem gevoelige huiden, zelfs de geur is hetzelfde. Ik vind de verpakking fijn: een lekkere grote pomp en je wassen met olie is ook zalig. Een blijvertje! Lees hier meer over hannah’s kijk op onze hoornlaag.

Dove Purely Pampering, mijn pricewinning Nourishing Body Wash met ginger flower en green leafy notes. Eind dit jaar in de winkel! Ik heb hem gemaakt tijdens een workshop met Dove in Parijs. Ik moest even slikken toen ik hem na zes weken ontving omdat hij veel zoeter gemaakt was dan ik bedoeld had, maar de romige zachtheid waarmee deze lijn is uitgewerkt voelt heerlijk op de huid. Wil jij hem in de winkel? Bel Dove dan even…*wink*

Lees ook:

 

Lees ook