Eens in de twee maanden check ik alle producten in de badkamer.

07:41 - 04:36
luistertijd 07:41 - leestijd 04:36

Eens in de twee maanden check ik alle producten in de badkamer. Elke dag sleep ik namelijk wel nieuwe producten vanaf de redactie mee naar huis. Eerst blijven ze dan de eerste dagen in mijn tas zitten, sleep ik ze onnodig weer mee naar afspraken of naar kantoor, vervolgens belanden ze op de trap naar de badkamer thuis om dan uiteindelijk na een week of wat in de badkamer terecht te komen. Bij voorkeur eerst op de badrand, die ik om de dag kaal veeg als dochterlief in bad gaat en vervolgens zet ik alle spullen weer doodleuk terug. Nadat ik mezelf genoeg heb gepord, bereiken de producten dan hun definitieve bestemming: op mijn wastafel, in de douchecel, op de vensterbank van het slaapkamerraam dat ik als toilettafel gebruik, in mijn toilettasje, dat ik elke dag opnieuw op bed leeg kieper omdat ik nooit wat kan vinden en wij dus regelmatig tussen de verdwaalde make-upproducten slapen….

Maar goed; hier zijn de favo’s voor deze maand!

La Roche-Posay fysiologische reiniging

Bij toeval ontdekt, omdat de accountmanager van dit merk het in mijn handen drukte. Eigenlijk gebruik ik altijd ouderwetse reinigers van creme of gel en soms een stuk heerlijke plantenzeep van Gamila. Met all-in-one reinigers had ik nooit zo’n vriendschappelijke band, omdat ik me altijd bleef afvragen waar dan die stoffen bleven als zo’n product ze had opgelost. Welnee, als mijn huid vies zou zijn gebleven na de reiniging met La Roche-Posay fysiologische reiniging, had ik het onmiddellijk aan de porien gezien. Maar niets daarvan, mijn huid is schoon en sterker nog: trekt totaal niet meer, is zo zacht dat ik vaak ook geen creme erna meer nodig heb. Dit noem ik nog eens een prachtig multifunctioneel product. Bedoeld voor de gevoelige huid maar een aanrader voor iedereen. Let wel: dikke lagen make-up verwijder ik er niet mee omdat je dan toch meerdere watjes moet vullen en dat vind ik zonde. Dan pak ik gel, washand en water weer.

dr. Hauschka Med Tandpasta Mint Forte

Eigenlijk heb ik het niet zo op met plantaardige tandpasta’s om de doodeenvoudige reden dat ze mij nooit overtuigd hebben om de mond, tanden en tandvlees voldoende reinigen dan wel te beschermen. Ons gezin zweert bij de nieuwe Oral B tandpasta’s. Toch vond ik deze nieuwe lijn prikkelend genoeg om uit te proberen. Na drie minuten poetsen tijdens de allereerste sessie al merkte ik hoe glad mijn tanden waren geworden, een wow-factor dus. En dat dankzij ragfijn kleipoeder plus de nodige hoeveelheid etherische olien voor verzorging en verfrissing. Ineens vind ik de natuurlijke gedachte voor tandverzorging wel leuk. Er zit geen fluor in. Je begrijpt, dit is een typische consument-emotionele keuze en voor mij niet op enige ratio gestoeld. Ik vind het leuk, lekker, en weer eens wat anders!

 

Sisley All Day All Year dagverzorging

All Day All Year biedt een ‘shield’ aan de huid.  Sisley heeft traditionele zonnefilters op een vernieuwende manier gebruikt, die ik ook maar weinig tegen kom: de synthetische filterstoffen zijn ingekapseld in keratinebolletjes en blijven hierdoor op de huid liggen.  Het voordeel hiervan is dat de filters langer werkzaam zijn (Sisley belooft 8 uur). Normaal breken synthetische stoffen binnen 2 uur af omdat ze worden opgenomen door de huid en hun functionaliteit kwijtraken omdat ze de straling absorberen. Omdat de filters op de huid blijven liggen, zijn ze ook beter verdraagzaam voor gevoelige huiden. Het filtersysteem is in staat om 90% van de uvstraling weg te vangen, volgens Sisley behoort daartoe ook uv-a. Allemaal heel fijn natuurlijk, maar wat ook meeweegt is dat dit product je huid door de dag heen redelijk gematteerd houdt. Ik vind het vervelend als ik binnen een uur al een glimmend hoofd heb en moet gaan poederen. Er zijn genoeg dagen (het merendeel zelfs) dat ik geen make-up draag, dus ook geen poeders en kwasten in de tas meeneem.

Francis Kurkdjian Lumiere Noir parfum

Ik heb soms zo weinig tijd om alle nieuwe producten na te lopen dat vakanties het ultieme moment zijn om met een grote enveloppe vol miniatuur geuren aan de slag te gaan. Zo ook deze zomer. Ik deed elke dag een blinde greep in de zak en op een avond was het raak met Lumiere Noir van Kurkdjian. Ik had een wolk in de lucht gespoten en was er doorheen gelopen. Vervolgens ben ik achter mijn gezin aan de trap van ons huis op Kreta afgehobbeld, langs het balkon van mijn Russische vriendin om naar het dorp te gaan voor het avondeten. Bij het balkon van Irini werd ik staande gehouden, ik keek omhoog en zag haar opgemaakte gezichtje met een brede glimlach te voorschijn komen. Nadat ze steevast had gevraagd waar ik naartoe ging, raakte ze in vervoering, begon met haar handen door te lucht te wapperen om een odeur dat ze opving maar in haar neus te kunnen duwen. Wat heb je op, Monique!! Wat heerlijk……Uhhh….ik moest even goed nadenken, het was zo rap gegaan, die greep in de zak. Maar ik wist het weer en noemde de naam. Had zij nog nooit van gehoord – natuurlijk. Maar het deed me goed, het is altijd heerlijk als anderen je geur lekker vinden. Ik rook ook nog eens goed aan mezelf: roosjes, patchoeli, beetje hout, een beetje peper, en eigenlijk ook een heel klassiek Parijs parfummetje uit de zwoele, lang vervlogen tijd. Ouderwets eigenlijk, maar ook weer niet, dankzij een frisse verwerking van de roos. Een roos die ook urenlang een aparte frisheid behoudt, ondanks de broeierige warmte van de patchoeli. Ik ben ervan gaan houden. Nu nog een echte grote fles gaan scoren. Zal prachtig staan in de badkamer…althans, als het ooit op de plek beland waar het hoort: op het tableau onder een schilderij van Michael Parkes boven ons genereuze toilet. Daar staat mijn parfumverzameling.

Rituals Yogi Flow douche mousse

Het meest sympathieke cosmeticamerk van Nederland is Rituals! Het ademt rust en eenvoud uit, een connectie met jezelf, met het universum, het is betaalbaar, altijd mooi verpakt en met altijd weer verrassende structuren die het beleefgenot intens verhogen. Zo klaar, wat een volzin zeg. Maar dan heb ik het maar uitgesproken, toch Raymond Cloosterman, nietwaar? Grapje. Maar deze mousse is echt goddelijk. De spuitbus bevat een gel die je in je handen tot een mousse ziet opzwellen en daarna heerlijk romig over je huid verspreid. Het kan nogwel eens voorkomen dat dit soort chemische grapjes in een vochtige omgeving al snel doodslaan tot een waterige substantie, maar dit room blijft. Over je hele lijf, tot dat het echt met water in aanraking komt en afspoelt. Het huidgevoel daarna is nog net zo intiem zacht. Omdat ik hier al van geniet, vergeet ik totaal hoe het ruikt. Eerlijk, ik kan het je nu ook niet vertellen….Volgens de info op hun site is het Indiaase roos. Bij deze dan.

 

Lees ook