Boeiende achtergrondinfo over de hoornlaag

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

Mijn jas – de huid

De huid is de scheiding tussen innerlijk en uiterlijk, zowel geestelijk als lichamelijk. De huid is uniek, onvervangbaar, vervult vele structurele functies voor een gezond lichaam en is veel meer dan een omhulsel. De huid zorgt als multifunctionele duizendpoot voor temperatuurregeling, tast, vochtregeling, productie van vitamine D, maar bovenal voor bescherming. Een gezonde en verzorgde huid geeft een goed gevoel en maakt ons mooi en zelfverzekerd. Alle reden om deze met respect en expertise te behandelen.

Mijn bodyguard – de huid

De huid is onze natuurlijke ‘bodyguard’ en kan ons prima verdedigen. Tegen invloeden van buitenaf zoals het binnendringen van bacteriën en schimmels, maar ook tegen verlies van voedingsstoffen en vocht. Alles valt en staat met het respectvol behandelen van ons natuurlijke beschermingsmechanisme. Schoonheidsspecialisten die met de hannah methode werken doen veel meer dan alleen maar het verzorgen van de huid, daarom spreekt men over de ‘hannah huidcoach’!

Mijn multitasker – de huid

Het natuurlijke opschuifsysteem van hoorncellen is een vorm van natuurlijke bescherming. Overmatige prikkeling kan als gevolg hebben dat de huid zal proberen beschermende hoorncellen vast te houden. Een teveel van deze beschermende cellen zal isolatie geven, maar weinig hoorncellen geven te weinig bescherming en veroorzaken verlies van onder meer vocht vanuit de dieper gelegen huidlagen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een zomerjas in de winter, deze zal niet volstaan en het lichaam wordt ziek door te weinig bescherming.

In de hoornlaag gebeurt heel veel; het heeft een geweldig antioxidanten-netwerk. Nadelige schade van vrije radicalen worden teniet gedaan. Bij een intacte en goed onderhouden hoornlaag zal verlies en verdamping minimaal zijn. De hoorncellen bestaan namelijk uit een proteïne (keratine) welke waterverdamping tegen gaat. De hoornlaag zal met respect behandeld moeten worden om zo goed mogelijk huidverbeterende resultaten te verkrijgen. Zeker in de laatste jaren wordt wetenschappelijk duidelijk dat de biologische en chemische activiteit van de hoornlaag zeer complex is en komt er steeds meer informatie vrij over deze essentiële huidlaag. De huidcoach respecteert deze met een persoonlijk behandel- en productadvies.

Mijn graadmeter – de huid

De huidcoach meet het milieu (dus: waar de huid dagelijks in leeft) op de huid met de Skin Analyzer. Deze door NASA mede-ontwikkelde meetapparatuur laat niet alleen zien welke vocht- en vetwaardes de huid op dat moment heeft, maar ook de pH-waarde wordt vastgelegd die zich bovenop het huidoppervlak bevindt, de zogenaamde zuurmantel. Door het vocht en vetgehalte aan het oppervlak te meten kan gesignaleerd worden of de belangrijke, natuurlijke hoornlaag wel voldoende werkt.

In combinatie met technieken zoals de hannah Bindweefselmassage, lichttherapie of Ultra Geluid en een ondersteunend, beschermend product als Touch of Silk, kan de huid daadwerkelijk verbeteren, ook op de langere termijn.

Benieuwd naar jouw ‘bodyguard’? Bezoek een huidcoach bij jouw in de buurt.

Deze informatie behoort tot het merkendossier van hannah op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees hieronder meer nieuws van hannah.

Lees ook