Bijzondere receptuur, kan ze ermee overweg?

08:04 - 04:50
luistertijd 08:04 - leestijd 04:50

hannah Touch of Silk

Wij vrouwen (en mannen?) willen (bijna) allemaal graag een perfect gave en matte teint. Om die reden lanceerde het Nederlandse cosmeticamerk hannah onlangs hun nieuwste product: Touch of Silk. Deze instant teintverbeteraar op basis van hoogwaardige siliconen (jawel, je leest het goed, waar siliconen in huidverzorgingsproducten tegenwoordig een steeds negatiever imago lijken te krijgen, is dit product er doelbewust op gebaseerd) belooft je huid onmiddellijk een egale en mooie matte finish te geven. Daarnaast zou de formule, bij langdurig gebruik, intensief huidverbeterende eigenschappen hebben.
Toen op 12 maart Touch of Silk de Beauty Press Innovation Award 2012 won en mijn medetestpanelleden Babs en Debbie op de Beauty-trade-special-beurs-2012 enthousiast rapporteerden over deze multifunctionele teintverbeteraar, werd ik nieuwsgierig naar dit bekroonde en innovatieve beautyproduct. Ik heb niet altijd tijd voor -, zin in -, of behoefte aan het gebruik van make-up. Maar zónder make-up wél een hele mooie teint – zoals Touch of Silk me in het vooruitzicht stelt- lijkt me ideaal.

Beloften

Volgens het persbericht is Touch of Silk veel meer dan een zijdezachte teinverbeteraar. Samengevat werkt de crème volgens hannah:

Dat zijn een flink aantal beloftes.

Benieuwd naar de werkzame stoffen waaraan Touch of Silk deze brede inzetbaarheid dankt, raadpleeg ik het online “hannah Touch of Silk werkblad”. De multifunctionaliteit wordt, zo lees ik, toegeschreven aan de volgende (hoog gedoseerde) ingrediënten:

 

Mijn ervaringen:

Touch of Silk wordt gepresenteerd in een 100% hannah, chique zilver-kartonnen verpakking met daarin een luxe, vierkante, doorzichtige dubbelwandige pot met zwevende, felrode binnenwand en zilverglanzende deksel. De pot ziet er uit als een beauty maar ik had Touch of Silk eigenlijk liever in een meer hygiënische, licht- en luchtdichte pompflacon dan in een pot gezien. Een gebruiksadvies (op de pot of kartonnen verpakking) of bijsluiter ontbreken.

Als ik de pot open, word ik verrast door de inhoud. De crème ziet er uit als een matte, doorzichtige, dikke gel maar is qua textuur een stuk minder ‘nat’. In de crème zie ik ook een paar kleine luchtbelletjes zitten. Bij pick-up uit de pot, bemerk ik een soort van zalverige stroperigheid/ dikvloeibaarheid met stevige consistentie (de gel blijft als een bergje op de rug van mijn hand staan). Op mijn vingers voelt Touch of Silk uiterst zacht aan. De gel heeft een aangenaam geurkarakter met een redelijk sterke intensiteit (zowel in de pot als op mijn huid), smeert gemakkelijk uit, plakt niet, en trekt zeer snel in. Op mijn huid (direct na reiniging en toner) geeft Touch of Silk nog altijd een zijdezacht gevoel, maar die zijdezachtheid wordt vergezeld met een apart soort ‘droogheid / matheid’. Beter kan ik het huidgevoel niet omschrijven, ik vind het onvergelijkbaar met het huidgevoel van een serum, primer, lotion, of crème. Ik heb tijd nodig om aan dit vreemde, onprettige huidgevoel te wennen. Maar, eerlijk is eerlijk, de crème doet wat ze belooft: Zodra ik het opsmeer, zie ik daadwerkelijk dat mijn huid een matte, meer egale en gladde teint krijgt zonder enig vetspoortje. Niet dat mijn rimpels, droogtelijntjes, rode vlekjes of oneffenheden weg zijn, maar mijn gezicht toont wel mooi verzorgd. Net wat meer dan een ‘bloot’ onopgemaakt gezicht.

Het effect van Touch of Silk bij langduriger gebruik vind ik in eerste instantie lastig om te beschrijven. Omdat de crème vreemd mat en droog op mijn huid aanvoelt, en het mijn gezicht gevoelsmatig onvoldoende lijkt te voeden en hydrateren, ben ik na 4 weken meerdere laagjes per dag te hebben gesmeerd, uit ongemak mijn eigen serum en dagcrème onder de Touch of Silk gaan gebruiken (naast vaker in de week een masker). Ondanks dat ik in de spiegel zie dat Touch of Silk mijn teint ogenblikkelijk mat maakt en perfectioneert (óók over mijn eigen dagverzorging heen), lukt het me niet om objectief (i.e. zonder mijn negatieve huidgevoel daarbij in te betrekken) de lange termijn resultaten te beoordelen. Eerlijk gezegd, ben ik (enigszins onaangenaam) verrast hoeveel invloed mijn gedachten en gevoelens blijken te hebben op wat ik van de concrete werkzaamheid van een crème vind. Kennelijk is huidgevoel voor mij net zo belangrijk als de voorziene effectiviteit van een product. Dat had ik niet van mezelf verwacht. Ik dacht dat voor mij op cosmeticagebied geldde dat “het doel de middelen heiligt”.

Omdat ik vastloop en ik Touch of Silk door het onprettige huidgevoel niet goed meer op haar waarde kan beoordelen, neem ik contact op met Monique en vervolgens met een hannah huidcoach. Blijkt dat ik Touch of Silk de afgelopen 4 weken niet helemaal juist gebruikt heb. Volgens de hannah huidcoach kan ik Touch of Silk op twee manieren gebruiken, zowel in combinatie met een crème (als finishing product, over het gehele gezicht of alleen plaatselijk) als op zichzelf staand. Maar wél bij voorkeur áltijd in combinatie met het hannah Vitamin Complex (of hannah Sparkling Spray) en hannah skin elixer ( of hannah skin conditioner) voor het vocht.

Afijn, omdat ik al een aantal jaren fan van hannah ben, heb ik aardig wat hannah producten in huis. Ik vervolg mijn test, nu mét hannah Vitamin complex en hannah skin elixer (serum). Het blijkt toch nog niet voldoende. Ik mis het absoluut als ik geen dagcrème eronder gebruik. Ik voeg daarom na 2 weken een van mijn hannah red line dagcrèmes toe (Youth Rocket & Personal Choice) en jawel, nu ik Touch of Silk meer als primer/ finishing product gebruik is het een heel fijn, goed product dat uitstekend matteert, mijn huid heel zacht doet aanvoelen, de roodheid op mijn wangen wat weghaalt, mijn huid er iets gladder laat uitzien, en bovendien mijn make-up de hele dag door goed laat zitten. De beloofde intensief huidverbeterende eigenschappen (zoals zichtbare oplichting van mijn pigmentvlekjes, herstel van het kleine litteken boven mijn wenkbrauw, volumeverbetering, huidversteviging, huidverjonging of vermindering van mijn couperose) heb ik na 8 weken gebruik niet waargenomen, maar wellicht moet ik Touch of Silk daarvoor meer dan 2 maanden gebruiken.

Dorine concludeert:

Ik ben onder de indruk van de unieke structuur en het directe resultaat van Touch of Silk. De zijdezacht aanvoelende formule egaliseert en matteert mijn teint onmiddellijk. Precies zoals beloofd. Het product is redelijk aan de prijs (zeker als je het vergelijkt met andere primers) maar zeer zuinig in gebruik.

Als je ‘s ochtends voor gemak wilt gaan en weinig aandacht wil besteden aan dagverzorging zonder in te leveren op resultaat, dan is Touch of Silk absoluut een aanrader. Maar ook als je wél graag veel aandacht aan je huid besteedt en op zoek bent naar een multifunctioneel product, of als je last hebt van acne, littekens of eczeem zou het kunnen lonen om te investeren in een pot Touch of Silk. Echter, mocht je niet van het gevoel of gebruik van siliconen op je huid houden dan kun je dit product beter aan je voorbij laten gaan.

Lees ook