En de winnaars zijn…

02:20 - 01:24
luistertijd 02:20 - leestijd 01:24

Afgelopen weekend reikte Wella Professionals tijdens een spectaculaire haarshow verschillende prijzen uit aan de topkappers in Nederland. De crème de la crème uit kappersland verzamelde zich in de Fokker Terminal in Den Haag voor de prijsuitreiking. Kappers Marjan van Maanen (De Knipperij in Katwijk aan Zee) en Kim van der Ham (Cosmo Hairstyling in Berken en Rodenrijs) kwamen als grote winnaars uit de bus.

Van mode- naar haartrend
De avond was gevuld met een award- en catwalkshow waar zes prijzen verdeeld over twee categorieën (Color en Young) werden uitgereikt. Voorafgaand aan de uitreiking vertoonden alle finalisten hun kunsten tijdens een haarshow geïnspireerd door de vier haute couture trends van dit jaar, allen belichaamt door een personage. Zo liepen Blaze (Femme Fatale), Grace (Modern Muze), Roxy (Scene-Stealer) en Celeste (the Visionary) voorbij op de catwalk. De laatste mode- en kleurtrends werden in deze show vertaald naar bijzondere haarcreaties.

De avond had nog veel meer in petto: 44 nationale kappers presenteerden hun meest bijzondere creaties, gebaseerd op de TrendVision collectie van Wella Professionals, welke een vertaling is van de laatste en meest invloedrijke trends naar iconische haarstijlen. Bas Kosters en ‘Hairdresser of the Year’ Hester Wernert-Rijn zorgden beiden voor spectaculaire catwalkshows terwijl Jeffrey Janssen, Wella Professionals Creative Director Care & Style en Creative Director Color Kim Koffijberg hun stylingkunsten vertoonden in de ILLUMINA COLOR show die verwees naar Wella’s nieuwste lijn van permanente haarkleuringen. Kortom: een en al inspiratie op haargebied!

Topkappers
De jury bestaande uit o.a. presentatrice en actrice Victoria Koblenko, modeontwerper Bas Kosters, Cosmopolitan’s beauty editor Anne-Kaisa Faber en Coiffure hoofdredacteur Danielle Sant, reikten Marjam en Kim de Color en Young Talent award uit. De twee topkappers die werden beoordeeld op creativiteit, kleurgebruik, ambacht en draagbaarheid, gaan door naar de grote finale in Madrid op zondag 28 oktober. Andere winnaars waren Hans Ronde (Brainwash in Veendam), Linda de Wit (Team Kapsalon in Alkmaar), Suzanne van den Ende (Unic Kappers in De Lier) en Danny van Tuijl (Hype Kappers in Utrecht). Gefeliciteerd!

Lees ook:

 

Lees ook