Dit is mijn favoriete look voor de feestdagen. Een korte blonde coupe geeft altijd een extra sexy beeld en zoals je ziet op de foto erg veel glamour.

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

Dit is mijn favoriete look voor de feestdagen. Een korte blonde coupe geeft altijd een extra sexy beeld en zoals je ziet op de foto erg veel glamour. Een ideale look voor de feestdagen! Uiteraard is het eerst belangrijk om de kapper goed te laten kijken of dit kapsel makkelijk te onderhouden is met jou type haar en of het je natuurlijk staat. Als je hier voor gaat laat het dan ook goed kort knippen en niet iets langer dan op de foto, dit voorkomt tuttigheid.

Om het ideale eindresultaat te bereiken, raad ik aan bij voorkeur het haar na het wassen goed droog te föhnen met een volume mousse (bijv. Wella Professionals High Hair) en na het föhnen af te werken met  een texture product (bijv. texture touch van Wella High Hair) om een mooie ruwe textuur te krijgen.

Deze foto vind ik echt het ideale beeld voor een perfecte 1e kerstdag. A la Chanel is hier te zien hoe fashion een perfecte voorbereiding kan zijn voor een heerlijke boswandeling of wie weet lekker de skipiste af te razen!

Was je haar en verzorg het daarna met een goed verzorgende conditioner. Verdeel een flinke bal mousse ter grootte van een tennisbal in je haar en föhn het losjes naar achteren. Wanneer het haar goed droog is verdeel je er een beetje Crude Clay van Sebastian in en toupeer het haar luchtig 2 cm van de contourlijn. Borstel het niet getoupeerde haar vanaf de contourlijn hier er los overheen en zorg dat de zijkanten een beetje uitsteken voor een nonchalante feel. Draai het haar achter in een lage bob en zet vast. Werk alles af met Zero Gravity van Sebastian voor een goede holding.

Ook dit is mijn favoriet. Ik knip deze look ook al twee jaar in het haar van mijn vaste klant Anouk Smulders. Zij is een goed voorbeeld van een vrouw die geen kort, maar ook geen lang haar kan of wil dragen.

Het haar van Anouk knip ik de laatste tijd in lagen om veel beweging en volume te creëren. De pony ligt schuin langs haar ogen en zakt af in kortere lagen naar de zijkant.Anouk gebruikt de complete lijn van SP Wella professionals om een mooie en gezonde glans te behouden.Voor het föhnen gaat er Potion 9 van Sebastian in en werk ik het altijd af na het föhnen met Texture Feel van Wella Professionals om een subtiele textuur te verkrijgen.

Jeffrey Janssen, oprichter Coup D’Etat in Amsterdam en Style director Wella Professionals

 

 

Lees ook