shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken Tijdens het surfen op internet kwam ik twee recepten tegen om thuis heel leuke cosmetica te maken. In tijden van crisis een leuke budget tip. […]

03:15 - 01:57
luistertijd 03:15 - leestijd 01:57

Tijdens het surfen op internet kwam ik twee recepten tegen om thuis heel leuke cosmetica te maken. In tijden van crisis een leuke budget tip.

Homemade scrub

Een super leuke site is Thebeautydepartment.com. de site van o,a Lauren Conrad. Op deze site vond ik twee heerlijke recepten die ik natuurlijk met jullie wil delen. De eerste is een homemade scrub.

Wat hebben we nodig: een wekpot, kokosolie, ruwe rietsuiker, amandel of jojoba olie en een geurende roos.

Stap 1: Breng een flinke hoeveelheid kokosolie aan in de onderkant van de pot

Stap 2: Pluk de rozen en doe de blaadjes in de pot bovenop de olie

Stap 3: Doe vervolgens de rauwe rietsuiker in de pot

Stap 4: Als laatste giet je de amandel of jojoba olie over de rietsuiker, wacht tot de olie naar beneden zakt en voeg nog een klein beetje olie toe.

Elke laag die wordt toegevoegd moet ongeveer 1/3 van de pot zijn (zie de afbeelding). Daarom staan er geen specifieke maten.

Als je deze heerlijk geurende scrub wil gebruiken, dan neem je een lepel en dan meng je alles door elkaar. De rozenblaasjes zullen breken en samen met de ingrediënten een geurend goedje creëeren. Perfect om het weekend mee te beginnen.

Eigen lipstain maken

Het zelf maken van make-up leek mij altijd onmogelijk tot dat ik dit recept op Thebeautydepartment.com zag. Zelf je lipstain maken is zo leuk en helemaal green.

Wat hebben we nodig: 3 bramen (voor hun heldere bessenkleur), 1 framboos (voor de vrouwelijke roze kleur), 3 granaatappel zaden (voor hun levendige rode kleur) en 1/2 theelepel eetbare olie (bijvoorbeeld extra virgin olijfolie). Gereedschap: Een kleine kom en lepel (of vijzel en stamper als je deze hebt), vergiet om uit te lekken en een kleine pot met een inhoud van ongeveer 5 gram met schroefdop (te koop bij knutselwinkels).

Stap 1: Stamp de bramen en frambozen in een kom plat met de achterkant van de lepel.

Stap 2: Voeg het sap van de granaatappel zaden toe door deze uit te knijpen.

Stap 3: Voeg de olijfolie toe en roer dit heel goed door.

Stap 4: Maak het af door de vloeistof af te gieten en dit in het kleine potje te doen.

Nu heb je je eigen lipstain die je overal mee naar toe kan nemen. Houdt er wel rekening mee dat dit maar een aantal dagen goed blijft en zeker in de koelkast bewaard moet blijven. Probeer het ook eens met andere vruchten voor andere kleuren, bijvoorbeeld kersen voor een dieprood/roze tint. Als jullie deze recepten zelf hebben geprobeerd, laat ons weten hoe het gegaan is en stuur een foto met het eind resultaat.

De foto’s komen van Thebeautydepartment.com

Lees ook:

Lees ook