shop Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate Wakker worden met een glow. Mandy doet het! Vitamine C in combinatie met ferulinezuur is een heel krachtig antioxidant complex. De C verheldert je teint, ferulinezuur maakt de huid gladder en helpt pigmentvlekjes tegen te gaan. Bekijken Al zeker 15 jaar wens is dat ik gewoonweg wat grotere, […]

10:47 - 06:28
luistertijd 10:47 - leestijd 06:28

Al zeker 15 jaar wens is dat ik gewoonweg wat grotere, vollere borsten zou hebben. Dat mijn minimale cup B een gewone cup B zou zijn. Blij was ik toen ik tijdens mijn 2 zwangerschappen een volle cup B kreeg. Echter, na het geven van borstvoeding, werden mijn borsten slapper en namen ze in volume weer af tot mijn vertrouwde, kleine cup B (nog net geen cup A).

Ik dacht de afgelopen jaren regelmatig aan een borstvergrotende operatie maar ik heb tot op heden die stap niet durven zetten. Op zoek naar een minder ingrijpende, meer natuurlijke manier om mijn borsten te vergroten stuitte ik op de website van BreastGro.

Met de BreastGro capsulekuur zou je het borstontwikkelingsproces dat je in de puberteit ondergaat, imiteren. In de puberteit maakt het lichaam onder invloed van hormonen klierweefsel aan. De werkzame stoffen hop, soja, en granen (boekweit, haver, mout, gerst, rogge, tarwe en mais) in de BreastGro capsules zouden dankzij een zwak-oestrogene werking van de (van nature in hop, soja en andere planten aanwezige) isoflavonen1 hetzelfde doen: Ze bevorderen de productie van lichaamseigen hormonen. Het lichaam reageert hierop -net als in de pubertijd- met de productie van klierweefsel. Resultaat: grotere en vollere borsten, zo belooft BreastGro.

Shop hier online

 

Wetenschappelijk onderzoek lijkt de BreastGro-belofte deels te ondersteunen. Zo lees ik op de BreastGro website dat een klinisch dubbelblind placebo-gecontroleerd onderzoek onder 80 Nederlandse vrouwen bij 33% een borstvergrotend effect (tot 2 cupmaten) laat zien. Uit later uitgevoerde praktijktesten blijkt bovendien dat met een verbeterde capsuleformulering (met een toegevoegd natuurlijk isoflavonencomplex) 60% van de 250 deelnemende vrouwen haar borsten fraaier, 65% haar borsten steviger, en 20% haar borsten mooier en groter vindt na een 6 maanden BreastGrokuur.

Geprikkeld door deze veelbelovende onderzoeksresultaten, sloeg mijn oorspronkelijke scepsis dat pillen mijn borsten daadwerkelijk zouden kunnen vergroten om in nieuwsgierigheid die resulteerde in een 6 maanden BreastGro capsulekuur. Zouden de BreastGro fyto-oestrogenen mij een veilig, natuurlijk alternatief voor een chirurgische ingreep bieden?

Shop hier online

 

Beloften

BreastGro heeft een uitgebreide, informatieve website (inclusief positieve en negatieve gebruikerservaringen) en biedt persoonlijke begeleiding in de vorm van een telefonische advieslijn en een coachingboekje.

Wanneer ik me strikt houd aan de voorgeschreven dosering (eerste week 2 capsules per dag, daarop volgende weken 4 capsules per dag) en het innamevoorschrift (verspreid over de dag, met een glas water, na een maaltijd), kan ik volgens BreastGro verwachten dat mijn borsten na 4-6 maanden steviger en voller2 zijn, en na 6-8 maanden steviger en vergroot tot 2 cupmaten (effect verschilt per persoon). (Bron: www.breastgro.nl)

Verder lees ik op de BreastGro website:

Shop hier online

 

Mijn ervaringen:

De BreastGro capsules komen in een maandverpakking (128 capsules) of 2 maandenvoordeelverpakking (=256 capsules). Dankzij de (roze) kleur, opvallende (borst)afbeeldingen, en de duidelijke borstvergrotende inhoudsbeschrijving op de verpakking zal het anderen (/ mijn man) niet gemakkelijk ontgaan dat ik pillen slik voor grotere borsten. Ik vind dit niet prettig, ik had de kuur liever discreter verpakt gezien.

De capsules zijn per 8 (=2 dagen) verpakt in hygiënische doordrukstrips. Handig, ik kan zo redelijk goed (in ieder geval beter dan in een potverpakking) in de gaten houden hoeveel van de 4 dagelijkse capsules ik op een dag al heb ingenomen. Gedurende 6 maanden wijk ik, zoals BreastGro als stenge voorwaarde stelt, geen enkele keer af van de opgegeven dagelijkse dosering en het innamevoorschrift.

Ik vind de BreastGro-capsules aan de grote kant (2,3 cm) en daardoor enigszins ongemakkelijk om in te nemen. Ook het aantal per dag in te nemen capsules vind ik redelijk veel, ik vergeet het snel en moet er echt goed aan denken. Door de opvallende (felroze-witte) kleur en grootte zijn de capsules daarnaast niet zo discreet in gebruik.

Shop hier online

 

Wat zie en merk ik na start van de kuur?

Na 2 maanden:

Volgens BreastGro zou in week 1 t/m 5 mijn lichaam aan de hopinname wennen. Ik vertrouw er maar gewoon op dat dit inderdaad het geval is want ik merk of zie verder absoluut niets veranderen aan mijn lichaam of borsten. Echter, net na week 8 voel ik hele lichte tintelingen in mijn borsten en lijken mijn borsten gevoeliger te worden (zoals vlak voor mijn menstruatie). Volgens BreastGro is dit een goed teken. Het zou betekenen dat de capsules zijn aangeslagen en mijn borstontwikkeling op gang komt. De kans op vergroting na 6 maanden zou nu zeer groot zijn, aldus mijn persoonlijke BreastGro adviseuse Linda. Hoopvol zet ik mijn kuur voort.

Na 4 maanden:

Heel langzaam zie ik een marginaal verschil optreden tussen de eerste 2 maanden en nu. Na 15 weken lijken mijn borsten iets in stevigheid toe te nemen. De tintelingen zijn inmiddels verdwenen. Als ik na 16 weken nog eens goed kijk, meet en voel, blijken mijn borsten (vooral aan de bovenkant) zelfs een heel, heel klein beetje voller te zijn geworden (maar nog lang geen hele of halve cupmaat). Ik voel mijn zelfvertrouwen groeien en ben blij.

Shop hier online

 

Na 6 maanden:

Ondanks mijn aanvankelijke scepsis, heb ik 6 maanden na de start van mijn BreastGro-kuur, daadwerkelijk iets vollere borsten (van heel kleine cup B die neigt naar cup A naar een kleine tot gemiddelde cup B). Het effect is niet zo groot als ik gehoopt en verwacht had (een volle cup B), maar ik ben dusdanig blij met dit resultaat dat ik besluit het geld er voor over te hebben om, zoals aangeraden, de kuur te blijven volgen met een onderhoudsdosering van 1-2 capsules per dag. Ik wil voorkomen dat (nu ik me net wat vrouwelijker en mooier voel) de hoeveelheid klierweefsel in mijn borsten geleidelijk aan weer zal verminderen en mijn borsten weer in volume en stevigheid zullen afnemen. En, heel eerlijk gezegd, stiekem hoop ik ook dat mijn borsten toch nog iets meer in volume zullen toenemen. Zeker omdat mijn borstontwikkeling de afgelopen 6 maanden telkens net wat achter liep op het BreastGro borstontwikkelingsschema.

Gedurende de gehele kuur ervaar ik geen negatieve bijwerkingen (alleen lichte, niet onaangename borsttintelingen rond maand 2-3). Een positief effect op mijn stoelgang of op de conditie van mijn huid, haar en nagels (zoals andere gebruikers rapporteren) merk ik niet op. Wel heb ik duidelijk minder last van menstruatiepijn.

Shop hier online

 

Dorine concludeert:
Voor mij is BreastGro een natuurlijke, veilige methode om iets meer stevigheid en volume/volheid van mijn borsten te verkrijgen. Het verschil tussen voor en na de kuur is bij mij ongeveer een halve cupmaat. Ondanks mijn lichte teleurstelling over de grootte van het bereikte resultaat (ik had een grotere volumetoename van mijn borsten verwacht en gehoopt), ben ik erg blij met mijn in volheid toegenomen borsten en ga ik de kuur voortzetten met een onderhoudsdosering. Ik vind het vooralsnog de prijs waard.

1Isoflavonen, ook wel plantaardige hormonen genoemd, hebben een gelijkaardige structuur als die van het vrouwelijke oestrogeen en zijn in staat om zich te fixeren op oestrogeenreceptoren van cellen die agonistisch en/of anti-agonistisch werken. Isoflavonen kunnen zo de werking van oestrogenen verzwakken of versterken.

2Met vollere borsten bedoelt BreastGro dat de cupmaat gelijk blijft maar dat de borsten wel voller aanvoelen. Vooral vrouwen die last hebben hangende borsten kunnen dit ervaren. Vollere borsten zijn volgens BreastGro een eigen ervaring en lastig achteraf te meten.

Met grotere borsten bedoelt BreastGro echt een toename van cupmaat, je huidige BH-maat past dan niet meer. De cup is te klein voor de borsten, de beugel zal dan in de borst ‘prikkken’ i.p.v. netjes aansluiten tot vlak onder de oksel. Het meten van de cupmaat is eenvoudig te doen door te kijken naar de bh-maat.

INCI:
Hop (3 soorten) Granen (boekweit, haver, mout, gerst, rogge, tarwe*, mais) Natuurlijk Soja- extract** Voedingsvezels Antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide) *bevat gluten, **bevat soja Voedingsinformatie per 100 gram: Energetische waarde 610 Kj=143 Kcal Eiwit 4,3 g Koolhydraten 29,6 g waarvan polysacchariden 29,1 g waarvan suikers 0,5 g Vetten 0,8 g waarvan verzadigde vetzuren 0,13 g Voedingsvezels 9,9 g Natrium 0,005 g Dit preparaat bevat geen conserveringsmiddelen. De bestanddelen van dit 100% plantaardige gepatenteerde product zijn gewonnen uit zorgvuldig geteelde en geselecteerde graangewassen en planten. Er zijn geen dierlijke stoffen in verwerkt. Bron: breastgro.nl

Shop hier online

 

Lees ook