shop Coolibar UV-werende bucket hoed Deze leuke zonnehoed heeft een UV-werende bescherming vergelijkbaar met een spf50. De brede rand beschermt je ogen tegen de zon. Aan de binnenkant is de hoed afstelbaar met een koord. Bekijken Elk jaar verrast modehuis Chanel met beeldschone satelite collecties die alleen een bepaalde periode te koop zijn. Dit zomerseizoen […]

01:51 - 01:06
luistertijd 01:51 - leestijd 01:06

Elk jaar verrast modehuis Chanel met beeldschone satelite collecties die alleen een bepaalde periode te koop zijn. Dit zomerseizoen staat in het teken van het goddelijke India met haar prachtige schittering in metallics en intens zwart voor de ogen.

India was ook al het thema voor Chanel’s show 2011-12 waarvan de showcase film in december via YouTube werd verspreid. Bekijk die film hieronder nog maar eens. Maar eerst de make-upcollectie!

In deze collectie staat oogmake-up centraal: zwart, bewelmende eyeliners, de glinstering van talloze sierraden. De Maharani ogen worden ze genoemd. Blikvangers met hun amandelvormige looks, gemaakt met Chanels Illusion D’Ombre Mirifique, waarmee zowel een shade of black als heel intens zwarte ogen gemaakt kunnen worden – in een verder neutraal gezicht.

En die neutraliteit wordt gekenmerkt door de lipstick Rouge Coco Shine in Empreinte in een lichtroze tot huidkleurige tint. Star uit de collectie is het gouden gezichtspoeder waarmee elke huidtint een voile van mystiek zal krijgen: Route des Indes. Met een prachtige Indiase imprint in het poeder. Eventueel te combineren met de Route Contraste Brume d’or. En natuurlijk een goudshimmertje op de nagels met Diwali, in een limited edition.

De collectie is deze zomer verkrijgbaar bij gelimiteerde verkoopadressen waaronder in ieder geval de Chanel boetiek in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat – zo lang de voorraad strekt.

Video van de show:

De inspiraties uit ‘upcoming markets’ zijn eindeloos:

Lees ook