Goed voor de droge huid die wat vet nodig heeft

06:38 - 03:59
luistertijd 06:38 - leestijd 03:59

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Body Elixer

Ik hou van de geur van rozen. Het geeft me een warm en vertrouwd gevoel. Vandaar dat ik het ook heel erg fijn vond om de Wild Rose Body Elixer te mogen testen.
De roos wordt wel de koningin der geuren genoemd, niet voor niets dat zoveel natuurlijke cosmeticamerken dit fijne ingrediënt gebruiken.  Aan de geur van de roos worden vele therapeutische eigenschappen toegekend en het wordt dus vaak binnen de aromatherapie toegepast. Rozenolie is opwekkend, harmoniserend en bekend om zijn helende en bacteriële eigenschappen. Voor 1 kilo rozen olie zijn 5000 kilo bloemblaadjes nodig.

Neal’s Yard Remedies
Het merk en familiebedrijf is in 1981 in het Britse Dorset ontstaan. De eerste shop van Neal’s Yard Remedies werd geopend in Covent Garden.  De missie van Neal’s Yard Remedies is de kennis en kunde van hun apothekerservaring en holistische visie op gezondheid en beauty dichterbij de consument te brengen. Het is een duurzaam bedrijf dat graag plantaardige grondstoffen gebruikt, duurzame energie, minimale verpakkingen en het ondersteunt talloze maatschappelijke groeperingen. De producten zijn gecertificeerd door de Soil Association, een Britse en de meest strikte organisatie die duurzame landbouw promoot en ondersteunt.

De Wild Rose Body Elixer heeft in 2010 een  Handbag.com Beauty Award gekregen voor categorie Best Organic Product.

Welke ingrediënten bevat de Wild Rose Body Elixer:

Rozenbottelolie ( Rosehip, Rosa Mosquetta ) is rijk aan vitamine C en bevat sporen van transretinolzuur ( vitamine A ) die genezing van ernstige huidproblemen bevordert.  Rozenbottelolie bevat ook veel vitamine B1 en B2, zij helpen de huid gezond en stralend te houden.

Acai Fruit Olie is rijk aan huidbeschermende antioxidanten en een hoog gehalte aan omega 6 en 9 huidaanvullende essentiële vetzuren.

Cacao Boter hydrateert de huid intensief en smelt op lichaamstemperatuur. Het verzorgt de huid intensief terwijl het de huid beschermt tegen huidbeschadigingen en vochtverlies.

Vitamine C heeft een antioxiderende werking op de huid en helpt tegen het ontstaan van huidveroudering ten gevolge van omgevingsinvloeden. Beschermd de huid tegen het ontstaan van lijntjes en rimpels.

Kurkuma Wortel Extract ( Turmeric Root Extract ) heeft een duidelijke verhelderende en antioxidante werking op de huid. Het maakt de huid zacht en soepel en het geeft de huid een gezonde uitstraling en mooie glans.

Brazil Nut Olie is een super hydraterende en huidverzachtende olie. Het bevat een hoge dosis aan essentiële vetzuren en selenium, een huid beschermende antioxidant. Deze Brazil Nut Olie komt uit het Amazone gebied in Peru.

Overzicht van de totale INCI lijst:
Glycine soja (Soya) oil*, Sucrose tetrastearate triacetate, Theobroma cacao (Cocoa) seed butter*†, Cera alba (Beeswax)*, Bertholletia excelsa (Brazil) seed oil*†+, Rosa canina (Rosehip) fruit oil*, Euterpe oleracea (Acai) fruit oil*, Pelargonium graveolens (Geranium) flower oil*, Boswellia carterii (Frankincense) oil, Pogostemon cablin (Patchouli) leaf oil*, Cananga odorata (Ylang ylang) flower oil*, Citrus grandis (Grapefruit) oil*, Curcuma longa (Turmeric) root extract, Vitis vinifera (Grape) skin extract, Ascorbyl palmitate, Tocopherol, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl salicylate, Citral, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Isoeugenol, Limonene, Linalool.

De Wild Rose Body Elixer is gemaakt van 87% biologisch geteelde ingrediënten waarvan de cacaoboter en de paranootolie ( Bertholletia excelsa ) Fair Trade.

Wat beloofd de Wild Rose Body Elixer voor mijn huid te doen?
“Luxuriously nourishes for beautifully radiant skin. Wild Rosehip oil, Acai and Fair Trade Cocoa Butter are infused with aromatherapy essential oils to nourish and boost skin’s elasticity and radiance”.

Hoe is de Wild Rose Body Elixer in het gebruik?
Naar aanleiding van het woord elixer verwachtte ik eigenlijk een romige zachte crème aan te treffen maar niks is minder waar! De Body Elixer is een transparante lichtroze pasta. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje van schrok. Ik dacht: “ hoe ga ik dit nu goed aanbrengen op mijn lichaam zonder dat ik de hele dag een vettig gevoel over houdt”? De Body Elixer is gemaakt op basis van Soja Glycerine en allerlei plantaardige oliën. Daardoor is de structuur pasteus. Voor mij niet meteen liefde op het eerste gezicht. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik deze substantie op mijn lijf durfde te smeren. Ik heb echt eerst kennis moeten maken met dit product terwijl ik best wel wat natuurlijke crèmes gewend ben.

De geur is echter heel erg fijn, een warme zacht zoete rozengeur, heel erg subtiel en niet te overheersend. Na wat onderzoek en het lezen van reviews zou ik deze balsem ( want zo noem ik het liever ) op een nog vochtige huid zou moeten aanbrengen. Wederom was ik huiverig want olie en water stoot elkaar toch af?
Na het douchen met een nog wat vochtige huid heb ik het dan eindelijk aangedurfd en ik moet zeggen dat deze balsem dan wat sneller intrekt. Maar toch kan ik de neiging niet onderdrukken om mijn huid na het aanbrengen eventjes na te deppen met mijn handdoek. Ik durf mijn kleding niet meteen aan te doen. Al met al kost het gewoon wat meer tijd en deze tijd heb ik niet elke ochtend. Het vraagt een andere wijze van aanbrengen en dat moet je aanspreken.

Persoonlijk vind ik een lichtere textuur in de vorm van een lotion of milk prettiger. Gedurende de dag blijft mijn huid ook wat vettig aanvoelen. De uitstraling en de verpakking vind ik wel erg leuk. De blauwe verpakking verwijst naar het apothekersvak en het logo van de boom staat voor innerlijke ( wortels ) en voor de uiterlijke ( boom ) schoonheid.

Debbie concludeert:
Jammer genoeg ben ik niet helemaal tevreden. Alhoewel de INCI lijst en de beloftes mij wel hoopvol hadden gestemd.  Laat ik voorop stellen dat ik de geur fantastisch vind maar de resultaten zie ik niet. Mijn huid is wel gevoed maar voelt ook vettig aan en dat vind ik niet prettig. Het aanbrengen van de Elixer vraagt ook meer tijd. Voor dagelijks gebruik zou ik het ook te kostbaar vinden. Maar de visie van het bedrijf spreekt me wel aan. Ik zal zeker nog eens een ander product proberen.

Lees ook