Beste Peter Velthuis, Ik heb een vraag, ik heb dikke, iets overhangende bovenoogleden en ook wat laaghangende wenkbrauwen.Ik vind mezelf eigenlijk iets te jong nog voor een operatie, ik wil dat liever nog even uitstellen. Nu heb ik gehoord dat je met een laserbehandeling de huid iets kan laten liften. Is dat zo, en welke […]

01:50 - 01:06
luistertijd 01:50 - leestijd 01:06

Beste Peter Velthuis,

Ik heb een vraag, ik heb dikke, iets overhangende bovenoogleden en ook wat laaghangende wenkbrauwen.Ik vind mezelf eigenlijk iets te jong nog voor een operatie, ik wil dat liever nog even uitstellen. Nu heb ik gehoord dat je met een laserbehandeling de huid iets kan laten liften. Is dat zo, en welke laserbehandeling zou hiervoor dan geschikt zijn?

(naam bij redactie bekend)

dr. Peter Velthuis antwoordt: 

Geachte mevrouw,

Er wordt inderdaad wel gebruik gemaakt van lasertechniek om huid te laten verstrakken of te laten liften. Hoe goed dat werkt hangt naar mijn indruk vooral af van de dikte van de huid. Dikke huid is zwaar en laat zich niet zo makkelijk optrekken als een dunne huid. Dat betekent dat huid onder de ogen en die van het bovenooglid meer verstrakking geven dan die van het voorhoofd.

De lasers die hiervoor gebruikt worden zijn: CO2 laser, Nd:YAG laser en Accent radiofrequentie. Dat laatste apparaat is eigenlijk geen laser, maar heeft een vergelijkbaar effect, namelijk huidverwarming.

Er is een wetenschappelijk artikel waarin de verstrakking van de huid van het bovenooglid na CO2 behandeling gemeten werd. Gemiddeld was dit 4 mm, hetgeen substantieel te noemen is. Het is dus inderdaad mogelijk, maar het wat het resultaat zal zijn, is geheel afhankelijk van de huiddikte en wellicht nog andere factoren. Daarvoor zal ik u eerst persoonlijk moeten zien, om dat te kunnen beoordelen. En anders kan ik u natuurlijk een bovenooglidoperatie adviseren.

Met vriendelijke groet,

Dr. Peter Velthuis, dermatoloog, medisch directeur

Lees hier onder meer Q & A’s met Peter Velthuis. Als jij ook een vraag hebt aan deze expert, stuur hem dan via het contactformulier.

Lees ook