Beschermt deze creme haar huid tegen aging?

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

clarins lumiereClarins Capital Lumière Jour/Vital Light Day

Om mijn 42+ huidje met hier en daar een rimpel, veel pigmentvlekjes en beetje verslapping zo lang mogelijk leuk te houden, ben ik altijd geïnteresseerd in echt effectieve producten. Crèmes en serums met ingewikkelde en indrukwekkende chemische formules; ik hou ervan! Als het maar werkt! Toen ik de nieuwe dagcrème van Clarins mocht uitproberen, was ik dus gematigd enthousiast. Clarins staat voor mij namelijk voor een producent met claims op basis van extracten van planten. Hier heb ik altijd mijn twijfels bij; hoeveel planten heb je wel niet nodig om echt voor zichtbaar verschil te zorgen? Hierdoor – en door een matig effectieve Clarins-gezichtsbehandeling van 15 jaar geleden, stond ik dus wat afwachtend tegenover hun nieuwe crème: Capital Lumière Jour.

De pioniersplanten van Clarins
De Capital Lumière-lijn bestaat uit een dag- en nachtcrème en is ontwikkeld voor 50+ vrouwen die rimpels willen verminderen, de huid willen verstevigen en weer de glans en helderheid van vroeger terug willen. Zoals gezegd, Clarins staat voor het diep in de kern van elke plant zoeken zijn naar dat ene zeldzame en effectieve bestanddeel. Ook in deze lijn heeft Clarins dit verwerkt door het gebruik van drie zogenaamde pioniersplanten. Deze zorgen in dorre gebieden voor leven en verrijken de grond om hen heen. Op de huid zouden deze fijne plantjes de jeugdigheid en lichtweerkaatsing herstellen.

Deze pioniersplanten bestaan uit:

Ik heb gezocht naar wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van deze planten, maar dat heb ik niet kunnen vinden.

Het gebruik:
De zalmroze crème met subtiele lichtweerkaatsende pigmentjes zit in een pot en is heel stevig van structuur. Het ruikt licht fris en fruitig. Om de inhoud zo hygiënisch mogelijk te houden, werk ik met een spateltje. Nadat ik de crème eerst in mijn handen verwarm, druk ik deze in de huid. Ik verbaas me erover dat de crème ondanks de stevigheid zo prettig aanbrengt en in de huid smelt. Een paar minuutjes laten intrekken en de huid voelt na enkele minuten gevoed, zacht en soepel aan zonder vette laag achter te laten. Ik heb steeds het idee als ik de crème heb aangebracht, dat mijn huid er meteen al wat gladder en egaler uitziet. Of is dit wishful thinking? Ik denk het niet, die pigmentjes geven een onmiddellijk effect.

De mening van Paula Begoun

Ik heb nog even gecheckt wat de Amerikaanse cosmeticacriticaster Paula Begoun over dit product zegt: ze maakt er gehakt van. Ze vindt het veel te duur voor wat het biedt. Ze hekelt het effect van de stralende teint die door zoiets simpels als pigmenten veroorzaakt wordt volgens haar, en dat elke goede crème dat tegenwoordig biedt. Over de werking van de plantenextracten zegt ze dat er geen bewijs is dat het werkt, maar ze onderbouwt dit niet. Ik zou dan graag die artikelen willen lezen waaruit blijkt dat het niet werkt, en tot slot kan ze niet geloven dat dit product überhaupt werkzaam blijft in een potverpakking. Begoun checkt alleen inci-lijstjes, dat is bij lange na niet voldoende om de ervaring te beleven.

‘Ik vind de crème erg prettig in het gebruik en houd ervan hoe mijn huid aanvoelt na het aanbrengen. Ook de niet te sterke geur is prima.’

Mijn conclusie:
Na meer dan drie weken dagelijks gebruik van de dagcrème (waarin ik ‘m stiekem soms ook als nachtcrème gebruikte) ziet mijn huid er vooral stralender uit. De huid is goed gevoed en voelt en oogt iets steviger en strakker. En dat ondanks een hectische periode en gebrek aan slaap. Ik vind de crème erg prettig in het gebruik en houd ervan hoe mijn huid aanvoelt na het aanbrengen. Ook de niet te sterke geur is prima. Van een zichtbare vermindering van de bestaande pigmentvlekjes, zie ik niet zoveel.

Hoewel ik de crème best aan de prijs vindt (plm. € 83,50 50ml) zou ik vanwege het zichtbare resultaat (een zichtbare stralende en iets strakkere en stevigere huid) toch overwegen om deze én de nachtcrème te kopen. Ik ben erg benieuwd naar wat het gelijktijdig gebruik van de dag- en nachtcrème doet!
Ik zie slechts twee minpuntjes: het verbruik van de crème gaat vrij snel omdat hij zo stevig is én er zit geen beschermingsfactor in. Dat laatste verbaast me omdat de crème ook het ontstaan van pigmentvlekken zou voorkomen.

 

Lees ook