Beste Mardge, ik ben een vrouw van 36 jaar. Ik heb een slechte huid waar ik me dagelijks aan irriteer.

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Beste Mardge, 

ik ben een vrouw van 36 jaar. Ik heb een slechte huid waar ik me dagelijks aan irriteer. Ik heb al diverse producten en schoonheidssalonbehandelingen uitgeprobeerd, maar het lijkt alleen maar erger te worden.

Ik ben 11 maanden geleden bevallen van een dochter. Het is een druk bestaan. Mijn nachten zijn erg kort en ik heb nog 2 kinderen. Ik heb slaaptekort en ben ook erg afgevallen. Mijn huid lijdt eronder: vroegtijdige veroudering.

Ik heb een droge, vochtarme huid met grove poriën, rimpels rond ogen en mond en de wangen beginnen uit te zakken. Ik zie ook een verslapping rond de hals/kaaklijn en een onregelmatige teint.

Welke crème of serums ik ook gebruik, ze trekken ook gewoon weg niet in mijn huid. Mijn huid neemt niets meer op. Als ik in de spiegel kijk, zie ik geen leuke jonge meid van 36 meer, maar een vrouw van minimaal 10 jaar ouder.

Kun jij mij helpen?  

(naam bij redactie bekend)

Note: vrouw op de foto is niet de vragenstelster.

Onze huidexpert Mardge schrijft:

Beste M.,

Jouw huid laat je perfect zien waar de balans mis gaat. In mijn visie is altijd een balans nodig tussen buitenkant ( op de huid), binnenkant ( voeding, hormonen en stofwisseling ) en het mentale ( je denken). Als die drie in balans zijn dan straal je.

Je geeft zelf ook al aan dat je van alles hebt geprobeerd aan de buitenkant om er stralender uit te gaan zien maar dat dat weinig uitwerking heeft. Dat kan ook bijna niet als je ziet dat de oorzaak ligt in het ondermijnen ( ja!) van je lichaam doordat je bent afgevallen, te weinig slaap krijgt en stress hebt.

Al zouden we dat heel graag willen, maar al dat slaaptekort en de zorg voor 3 kinderen is natuurlijk ook niet te compenseren met een serum of dagcrème…

Mijn advies :

Buitenkant:  laat een AHA peeling uitvoeren in een schoonheidssalon zodat je huid weer frisse kleur krijgt en dode cellen kwijtraakt zodat je huid weer producten kan opnemen. Gebruik thuis eens een ampullenkuur met retinol, fruitzuren en kaviaar om je huid gedurende 3 weken een oppepper te geven.

Binnenkant: probeer zo gezond mogelijk en biologisch te eten en ga een goede multi-vitamine gebruiken, voldoende anti-oxidanten en de juiste oliën ( visolie, EPA, DHA), drink voldoende water.

Mentaal: ik weet dat je zult denken dat het onmogelijk is in je tijdschema maar probeer iedere dag een stuk te lezen in een fijn boek ( in plaats van televisie bijvoorbeeld), gun jezelf een aangename behandeling of massage bij een goede schoonheidsspecialist, ga buiten wandelen met de kinderen, ook al wordt het natter en kouder. Ook frisse lucht en licht zijn heel belangrijk.

Hartelijke groeten, Mardge Pascaud

Naschrift van BeautyJournaal: de genoemde producten zijn ondermeer bij Pascaud Beauty Innovations te koop, in de webshop.

Lees hieronder meer Q & A’s met Mardge Pascaud.

Lees ook