shop Guerlain Meteorites Base Perfecting Pearl Anti Dullness Météorites Base van Guerlain is een superfijne basis onder je foundation of onder je dagcrème. Het geeft een delicate frisse gloed aan je huid. Bekijken Sanex staat voor zachte producten voor de huid en daarin probeert het merk ook met de tijd mee te gaan. Momenteel is […]

02:18 - 01:22
luistertijd 02:18 - leestijd 01:22

Sanex staat voor zachte producten voor de huid en daarin probeert het merk ook met de tijd mee te gaan. Momenteel is het bijna not done om nog synthetische conserveringsmiddelen zoals parabenen, en parfumstoffen en normale actieve reinigers in huidverzorgingsproducten te stoppen. Niet omdat het nou zo dramatisch slecht is voor de huid, maar omdat consumenten door tegenstanders van deze stoffen via slimme en heftige marketingboodschappen worden opgejut: ergo, bang gemaakt.

Merken die dus al pretenderen het meest mild voor de huid te zijn, kunnen het zich dan ook bijna niet (meer) veroorloven toch nog dergelijke stoffen te gebruiken. Sanex communiceert dit nu ook duidelijk met de nieuwe Zero% gel douche droge huid. In het persbericht lezen we: ‘Weet jij hoeveel chemische ingrediënten je tijdens het douchen gebruikt op je huid en achterlaat in het milieu? Tijdens een douchebeurt komt de huid vaak in contact met een overvloed aan chemische ingrediënten die je huid niet nodig heeft en bovendien niet goed zijn voor het milieu. Sanex introduceert in navolging op het succes van Sanex Zero% Normal skin nu Sanex Zero% Dry skin. Deze nieuwe douche gel – speciaal voor de droge huid – bevat alleen die ingrediënten die nodig zijn voor een gezonde en gehydrateerde huid. Gezond voor de droge huid én beter voor het milieu.’

Wat wij vooral heel interessant vinden is het nieuwe verpakkingsmodel. De gewone verpakking gaat nu vergezeld van een navulpak. Aanvankelijk dachten we dat je met het plastic navulpak onder de douche ging, maar al snel begrepen we dat het een navulling is. Geweldig!

Zo wordt het respect voor huid, ook respect voor milieu. Door de navulling te gebruiken voor je originele verpakking bespaar je 73% plastic. En wat levert het penny wise op? Een originele verpakking van 250 ml kost 2,99. Voor 1 euro meer krijg je er een navulling van 250 ml bij. Slim gekocht toch? Wij willen SaraLee, de producent ook even complimenten met de uitstekende site die speciaal voor social media gemaakt is, waarvan je snel en overzichtelijk al het nieuws voor online media kunt ophalen. Maar dat terzijde.

Lees ook