Welke make-upproducten vindt ze het mooist?

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

KnipselMooie natuurlijke tinten in bronze en nudes, daar houdt testpanellid Harriet van. Ze ging aan de slag met oog- en lipmake-up. Shine, voor de zomer!

 

bourjois contour en kohlBourjois Khol & Contour 16h, kleur Brun Design no 76

Bourjois heeft een oogpotlood dat 16 uur moet blijven zitten en geschikt is voor gevoelige ogen, het bevat vitaminen: ” Intens colour in one stroke, comfort and hold” zegt het potlood en  ” goed voor je ogen” staat op de website.  Nu weet ik niet wat het nut is van vitaminen voor je ogen in een oogpotlood (je smeert het immers niet in je ogen), laat staan welke vitaminen dat dan zijn en hoeveel er dan inzit. De 16 uur lange houdbaarheid is getest op 22 vrouwen, waarvan 32% met een goed resultaat. Dat zijn 7 deelnemers.

Mijn ervaring: het potlood werkt fijn, glijdt goed op de huid en blijft prima zitten, maar het overleeft een spinningles niet. Na het sporten is de lijn duidelijk vervaagd (12 uur van de dag verstreken). De bruine kleur is mooi, al mag hij van mij nog net iets donkerder, zeker omdat hij toch minder intens wordt.   Conclusie: niet super, maar zeker niet slecht. Hij doet wat ie moet doen, voor een prima prijs.

clinique lipstickClinique High Impact Lip Colour, Smile Brightening Lipstick, kleur; Go Fig.

Clinique heeft 12 favoriete kleuren lipstick als collectie bijeengezet en ze een Smile Brightening effect gegeven. Dat wil zeggen dat de kleuren je tanden witter doen lijken. Dat is overigens niet zo moeilijk: geef ze allemaal een blauwe ondertoon en het werkt.

Zoals altijd is de verpakking van de lipstick super – de bekende mintgroene kleur met zilveren letters op het doosje en een prachtige zilverkleurige huls voor de lipstick. De lipstick zelf heeft een mooie koperbruine kleur, is prettig cremig, vol van kleur en blijft langer zitten dan ik gewend ben. En geen uitdrogend effect! Bovendien parfumvrij en met SPF 15 (met UVA bescherming in de vorm van zink oxide). Of mijn tanden witter lijken kan ik niet goed zien, dan zou ik moeten vergelijken met een oranje getinte kleur lipstick. Hoe dan ook, fijne lipstick, prachtig vormgegeven, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding voor een merk in het duurdere segment.

sothysSothys New Look Eyeshadow, kleur Feu nr. 3

De oogschaduw zit in een koperkleurig vierkant doosje ter grootte van een poedercompact, met een spiegel in het dekseltje en een heel kleine (onbruikbare) tweezijdige applicator erbij. Het aparte is dat de oogschaduw zelf er nog 6 keer in zou passen: de verhouding tussen de verpakking en de inhoud is dus nogal scheef. Volgens Sothys is het een intense, dekkende kleur, met toegevoegde flavonoiden (anti-oxidanten) en een metallic glanzend effect.

Feu is inderdaad een heldere koperkleur die als metaal op de huid ligt. Opvallend! De kleur pakt meteen en blijft uitstekend zitten, maar laat zich ook goed blenden. Het groen in mijn ogen wordt valt extra op bij deze bruinrode kleur, dus de naam Feu is hier zeer toepasselijk. Vlammend! Nu heb ik geen rimpelvrije oogleden, dus de metaalglans doet de rimpelige huid extra uitkomen, dat is wat jammer.  De oogschaduw is dus vooral mooi als je strakke oogleden hebt. Conclusie: uitstekende metallic oogschaduw met opvallend effect, in een wat inefficiënte verpakking, maar niet geschikt voor rimpelige oogleden!

sisley lipglossSisley Phyto Lip Star Extreme Shine, Crystal Copper nr. 10

De lipgloss in een transparante tube met zilveren dop, heeft een  ” shimmering shine, amazing volumising effect” door speciaal gevormde, minerale pareldeeltjes. Het moet comfortabeler dragen dan een gewone gloss en meer glanzen dan een lipstick. Apart vermeld staat als actief ingrediënt Lotus, dat moet beschermen, verzachten en als anti-oxidant optreedt. Ik ben erg voor verzorgende ingrediënten in een lipstick of gloss, maar of Lotus daar nu aan bijdraagt lijkt me sterk. Je weet ook niet hoeveel er dan in zit en je moet maar aannemen dat Lotus deze eigenschappen dan ook heeft.

De kleur Crystal Copper is een ‘ terracotta kleur met koperen highlights’. Mooi! Niet te bruin, prachtig glimmend en het voelt erg goed aan.  De gloss pakt goed, je hebt niet veel nodig. De applicator heeft een kwastje, als een lippenseel. Handig! Het plumping effect komt door de extreme glans, dit vangt meer licht en daardoor vallen je lippen meer op en lijken volumineuzer. Er is keuze uit nog 9 andere kleuren. Conclusie: Ik vind dit duidelijk een betere gloss dan die van een doorsnee drogist merk. Hij heeft meer impact, houdt langer en draagt comfortabel. Voorlopig gebruik ik ‘m nog elke dag!

Lees ook