Het klinkt altijd zo makkelijk: volume in je haar maken, en als je kappers het ziet doen, denk je ook dat het een peulenschil is.

01:30 - 00:54
luistertijd 01:30 - leestijd 00:54

Het klinkt altijd zo makkelijk: volume in je haar maken, en als je kappers het ziet doen, denk je ook dat het een peulenschil is. Maar probeer het maar eens zelf. Een borstel en een föhn in je hand, en dan ook nog strengen haar selecteren. Je hebt zeker vier handen nodig! En meestal lukt het dan wel om volume aan de zijkant van je hoofd te maken, maar bovenop je bol blijft het akelig plat.

Wees gerust, er is een handige truc! Je moet je haar naar voren föhnen bovenop je hoofd. Werk in horizontale plukken. Begin bij de voorkant, trek de borstel door de eerste pluk haar en zet tegelijkertijd de föhn er bovenop. En zo werk je pluk voor pluk af naar de achterkant.

Spray er dan wat haarlak over om het een beetje te sealen en sla de plukken dan terug naar achteren. Voila! Volume! Breng eventueel nog wat finishing gel aan met je vingers voor versteviging of nog wat extra haarlak. Je kunt ook aan de achterkant bovenop nog wat touperen voor extra hoogte.

Luister hier naar het radiofragment!

 

Wil je weten wat de nieuwste haartrends worden? Bekijk dan deze film die Monique  maakte met tophairstylist Sally Brooks uit Engeland.

We wensen je lekker veel volume toe!

Beluister ook de andere radio-uitzendingen via de rubriek BeautyJournaal op radio 10 Gold

Lees ook