Beautyjournaal collega Marieke Ordelmans schrijft regelmatig een column over haar belevenissen als modejournaliste.

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Beautyjournaal collega Marieke Ordelmans schrijft regelmatig een column over haar belevenissen als modejournaliste. Van front-row perikelen en hippe feestjes met Doutzen Kroes tot aan onbereikbare modedromen. © foto: Koen Broos

Samen met vriendinnen/collega’s Elisah, Karine, Evelien en Juliette vertrok ik vorige week naar London om de fashion week te bezoeken.  Het was me het weekje wel…

It’s our party!
Ons Londense leventje zag er als volgt uit: vroeg opstaan, liters Starbucks drinken, een show of presentatie bijwonen, lunchen (sushi!), shoppen (Bricklane! Love the crazy people), rennen naar het hotel, omkleden, een hamburger bij de MAC naar binnen werken om vervolgens nog altijd uitgehongerd op een after-party te verschijnen. Zo vierden we feest met Paul Smith in het prachtige altitude 360 op de 29e verdieping met uitzicht over heel Londen. Helaas heb ik vooral gezeten. Mijn net aangeschafte killerheels ( letterlijk!) deden na een half uur zo veel pijn, dat ik ze wilde omruilen voor mijn extra meegebrachte ‘ voor-het-geval-ik-niet-meer-kan-lopen’ hakken. Met verkrampte voeten vertrok ik naar het toilet voor een snelle schoenenwissel. Wat bleek? Ik had in alle haast twee paar verschillende reservehakken meegenomen. Ik kon wel janken en moest noodgedwongen de hele avond zitten. De constante toevoer wodka maakte gelukkig veel goed.
Ook fantastisch was het Mulberry feest in de ballroomzaal van het chique Claridge’s hotel. Het thema was ‘kermis’, compleet met een suikerspinnenkraam, zalmhapjes in de vorm van ijsjes, een zee van ballonnen, eendjes hengelen, draaimolenpaarden, Poolse wodka-appelsap en snoepjes; heel veel gekleurde snoepjes. Vriendin E. overleefde de avond nog maar net. Ze heeft namelijk een ernstige ballonnenfobie. ‘ Ja hallo! Ze kunnen knappen hoor!’ Aanwezige party-animals? Topmodellen Chanel Iman en Lara Stone.

Hoedjes passen op Bricklane.

Wij hebben ‘m al; de nieuwe Evian fles by Paul Smith!

 

 

 

 

Lollies, Engels drop en suikerspinnen bij Mulberry (Karine, Marieke en Elisah)

 

Een zee van ballonnen in de balroomzaal

Miss Dior Cherie campagne in Londen

Moe!
Na een dag of drie werden de modemeisjes moe. Onze favo uitspraak was dan ook: ‘ Ik heb vandaag een Victoria Beckham dag!’  Incognito met oversized zonnebril.

Gebrek aan testosteron
Feestjes zijn leuk. Mannen ook. Maar niet op modefeestjes. Na een dag of vier konden we geen homo meer zien. En dat bedoelen we niet lullig, echt niet. Maar we hadden een zwaar gebrek aan testosteron! In een week tijd hebben we slechts één knappe, mogelijk heteroseksuele, man gespot. What’s up London? 

Prettig gestoorde Britten @ The Hospital Club

Sterren ontmoeten
Het hoogtepunt van de week van de show van Burberry. Normaal showen ze in Milaan, maar met het oog op 25 jaar London Fashion Week kozen ze ditmaal voor een thuiswedstrijd. Op onze hoogste hakken en met onze meest zelfverzekerde blik betraden we de rode loper. Achter dranghekken stonden een honderdtal mensen te wachten op sterren, want die zouden er zeker zijn. Eenmaal binnen was ons zelfverzekerde masker snel verdwenen en veranderden we in een stel hongerige celebrity-hunters. Van GTST-soapies lopen we al jaren niet meer warm, van celebs met status nog wel. We spotten o.a. Victoria Beckham (met een opgespoten gezicht!), Gwyneth Paltrow, Mario Testino (aardige vent!), Freida Pinto van Slumdog Millionaire, Emma Watson, Mary-Kate Olsen, Carine Roitfeld van de Franse Vogue en….Anna Wintour. Het was zo bizar om deze machtige vrouw in het echt te zien. Ik zat recht tegenover haar en heb daardoor weinig gezien van de show. Ik heb alleen gefascineerd naar haar zitten staren. Naar haar houding, naar haar manier van bewegen, haar reactie…Alsof ik naar The September Issue zat te kijken.
Na afloop van de show verkaste de hele modecrew zich naar het hoofdkantoor van Burberry voor een spectaculaire after-party. De champagne vloeide rijkelijk en it-girls Alexa Chung en Agyness Deyn speelden voor olijk Dj-duo. Vriendin E. (grooooot Harry Potter fan) mocht op de foto met Emma Watson en ik ging los op de beats van de populaire Engelse band The Kooks. Het was een avond om nooit meer te vergeten. Terug in het hotel riep ik nog een stuk of 10 keer dat ik Anna Wintour had gezien en uiteindelijk viel ik, doodmoe maar voldaan, in slaap. Londen, wat was je leuk!

Anna Wintour front-row. Helaas kijkt net net naar beneden….

Carine Roitfeld van de Franse Vogue

Frêle popje Mary-Kate Olsen werd beschermd door een reusachtige bodyguard

 Agyness Deyn (met zwart haar!) en Alexa Chung achter de draaitafel

Meer lezen over Marieke’s avonturen in Londen? Klik hier!

 

Lees ook