Lydia wilde heel graag nieuwe zonproducten testen in haar tweede thuisland: Portugal.

06:10 - 03:42
luistertijd 06:10 - leestijd 03:42

Lydia wilde heel graag nieuwe zonproducten testen in haar tweede thuisland: Portugal. Wel het liefst zonder synthetische, lichtabsorberende filters. Minerale, lichtreflecterende zonproducten hebben haar voorkeur. Ze bespreekt Tenue Soleil Mineral Sunscreen SPF 50 en Skinlav CC Perfecting Face Sun Cream SPF 50. Benieuwd naar de testresultaten van onze make-up artist?

In de wereld van minerale filters heb je nano en non-nano filters. Nano minerale filters bestaan uit nano-kleine deeltjes. Ze trekken iets in de opperhuid en vormen daar een beschermende laag. Als je huidbarriere niet helemaal dicht is (bijvoorbeeld bij een extreem droge huid, bij eczeem) kunnen deze miniscuul kleine deeltjes het lichaam indringen. Het voordeel van nano-klein is dat het geen wittige waas achterlaat. Als er nanodeeltjes in zitten, hoort dat ook op de inci-lijst vermeld te staan.

Non-nano deeltjes zijn wat groter en vormen een laagje bovenop de huid. Vaak kan dit een witte waas geven. Gelukkig doen beide producten dat dus niet! Een goed begin;-)

Tenue Soleil Mineral Sunscreen spf 50

Tenue Soleil Mineral Sun screen SPF 50 is ontwikkeld door dermatoloog Daniel Kadouch. Hij woont en werkt in Amsterdam en is vader van vier jonge kinderen. Hij begrijpt als geen ander het gedoe en de uitdagingen waarmee ouders worden geconfronteerd om hun jonge kinderen te beschermen tegen schade door de zon.

Hij ontwikkelde niet alleen een zonnecrème, maar ook zonwerende (zwem)kleding. Voor klein en groot. Zijn spf komt in een 30 en een 50, en er is een aftersun.

Zink

De dokter zegt dat er 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn gebruikt. Het minerale filter is zink, non-nano. Hij heeft ervoor gezorgd dat het geen witte waas achter laat, en ook lekker uitsmeert. Er zit geen parfum in en het is waterbestendig.

Wat vind ik ervan?

Het komt in een handige, leuke lila tube, microplastic vrij. Knijpen en smeren maar. Het is een wat stevige, crèmige witte substantie die zich goed uit laat smeren en inderdaad geen witte waas geeft. Het plakt niet en glimt ook niet, het is aardig mat op de huid. Het heeft geen geur.

Op mijn gezicht dep ik hem met mijn vingers en veeg het lichtjes uit. Je kan hem ook onder een foundation aanbrengen, ik heb dat uitgeprobeerd en dat ging prima. Op mijn lichaam vind ik het even wennen omdat het niet zo vloeibaar is. Het uitsmeren vergt meer tijd.

En dan mijn man! Ik vind hem als het op cosmetica aankomt, net een klein kind;-) Hij wil niks op zijn huid smeren, want alles plakt en ruikt niet lekker, zegt hij. Nou! Over Tenue Soleil klaagt hij niet. Het beschermt zijn huid goed, hij krijgt er ook geen irritaties door. Rood wordt hij ook niet in de zon. Zo waar zie ik na een paar dagen een klein kleurtje op zijn gezicht komen.

Jammer is de hoeveelheid in de tube. Na een week met z’n tweetjes gebruiken, was hij leeg. Ik raad je aan om dan toch echt twee tubes mee te nemen. Ik vind het een fijn product op de gezichtshuid, er is goed nagedacht over een veilige formule.

Skinlav CC Perfecting Face Sun Cream SPF 50

Over Skinlav heeft BeautyJournaal onlangs een artikel gepubliceerd. Het is nieuw in Nederland, en heel clean beauty!

Deze CC cream wordt getypeerd als een kameleon die zich perfect aan de huid van je huid aanpast. Het camoufleert oneffenheden op je huid en beschermt tegen de inwerking van UVA en UVB stralen. Het is een lichtgewicht product dat ook lekker veel verzorgende stoffen bevat waaronder Kombucha ferment filtraat om het microbioom van de huid te beschermen.

Verder bevat het ingekapselde pigmenten en algen- en wierextracten voor mooie hydratatie.

Het zonnefilter is mineraal bestaat uit een mix van non-nano zinkoxide en titaniumdioxide. Ook dit product laat geen witte waas achter, en worden voldoende emolliënten en emulgatoren aan toegevoegd om dit te voorkomen, en om bovendien de pigmentjes moeiteloos over de huid te verdelen als een onzichtbare film.

Dit vind ik ervan

Het is een luchtige wittige crème. Ik breng een pompje ter grote van een erwt aan op mijn vingers. Vervolgens dep ik het op de huid, en smeer het dan lichtjes uit. Ik heb 2 pompjes nodig voor mijn hele gezicht.

Het ruikt lekker neutraal. Zodra het in contact komt met mijn huid, krijgt de substantie een lichte tint mooi passend bij mijn eigen huidkleur, met net iets meer kleur. Het is niet vettig en het is mat. Fijn, je krijgt er geen glimhoofd van.

Ik vind dat de CC cream mijn teint ook egaler maakt. Het ziet er natuurlijk uit. Mijn pigmentvlekjes zijn nog minimaal zichtbaar. Het is een mooie vervanger van foundation in de zomer.

Drievoudige functionaliteit

Skinlav verzorgt, beschermt tegen de zon en camoufleert enigszins. Mijn pigmentvlekjes worden ook niet donkerder door mijn verblijf in het zonnige Portugal. Mijn huid is iets getint door de zon, maar echt met mate. Verder ga ik ook niet op het heetst van de dag de zon in en anders draag ik wel mijn hoed.

Ik vind het een heel fijn clean beauty product. Te gebruiken als een lichte foundation met een hoge beschermingsfactor in plaats van een gewone zonnebrandcrème waar je vervolgens een foundation overheen aanbrengt. Je kunt deze CC cream ook makkelijk bij smeren in de loop van de dag. Er ontstaat geen cakey effect.

Lees ook