Want een mascara van drie luttele euro's  geeft vaak net zulke zwarte, lange wimpers als een mascara van een paar tientjes.

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

Want een mascara van drie luttele euro’s  geeft vaak net zulke zwarte, lange wimpers als een mascara van een paar tientjes. Wij testten Max Factor, Rimmel, Essence en Catrice.

 

 

 

 

Rimmel Sexy Curves  € 10,99

Belofte: Laat je wimpers tot 70 procent  meer krullen. Het geheim zit ‘m in het drievoudige borsteltje, de Triple Plump Brush. Dit speciale borsteltje kan dankzij het innovatieve ontwerp de wimperharen laten krullen. Het flexibele paarse borsteltje heeft kortere haartjes om volume te geven en langere haartjes om de wimpers te krullen en te separeren.

Monique: Gek golvend kammetje, maar brengt wel prima aan.  Wimpers zijn mooi gesepareerd en voller. De substantie droogt snel en plakt niet. Kortom: not bad!

Marieke: Wat een raar borsteltje. Zie het nut er niet van in…Wel een oké mascara. De dunne substantie droogt snel en geeft dus ook niet af. Je moet wel vaak smeren voor egaal resultaat zonder klontjes.

Max Factor False Lash Effect 16,99

Belofte: False Lash Effect mascara geeft hetzelfde effect als valse wimpers, zonder het gedoe. Dankzij het extra dikke borsteltje (met 50% meer borstelhaartjes) en de Liquid Lash formule worden je wimpers 92% langer, 95% voller en 85% dikker dan wimpers zonder mascara.

Marieke: Een dik rond borsteltje. Niet heel prettig want je knoeit snel. Na 1 keer smeren heb ik al puntjes mascara boven en onder mijn wimpers. Wel zie je snel resultaat.  Ze zijn vooral zwarter en langer. De wimpers krijgen niet meer volume  dus het valse -wimper effect wordt helaas niet bereikt.

Monique: Een fijne zachte substantie die niet afgeeft en snel droogt. Wel een erg dikke borstel, te dik wat mij betreft. Minimaal 2x opbrengen voor effect.

Essence Volume to the Max € 2,85

 Belofte: Deze nieuwe mascara met innovatie kam- applicator geeft wimpers maximum volume zonder klontjes. Zelfs de fijnste wimperhaartjes in de ooghoeken worden meegenomen. Voor een adembenemende blik! Ophtalmologisch getest.

Marieke: Hmm, wat een raar hard kammetje. Niet fijn om mascara mee aan te brengen. Je moet vaak strijken voordat je wimpers eindelijk de substantie pakken. Hij klontert en plakt.

Monique: Niet mee te werken. Veel te dunne kam! Laat nauwelijks mascara op de wimper achter, maar des te meer op het ooglid. De mascara separeert wel mooi fijne wimpers.

Catrice Lash Sensation Carbon Black Mascara € 3,49

Belofte: Zorgt voor dichte en perfect gedefinieerde wimpers en sensationele volume.

Monique: Weer zo’n zuinig kammetje en een droge substantie. Maar wel ideaal voor dunne en fijne wimpers. Je moet hem 2x opdoen voor diep zwarte wimpers. Het schoonmaken daarna duurt wel even, het lijkt wel pure koolstof  wat je eraf moet halen.

Marieke: Fijn borsteltje. Trekt goed door wimpers heen en geeft een mooi effect.  Ze zijn goed gesepareerd en snel droog. Een meer dan prima mascara voor 3 euro.

Lees ook:

Vrouwen snakken naar wimpergroeimiddelen

Filmpje: Make-uptips van Ellis Faas

Ben jij al aan de trilmascara?

Lees ook