Alphahydroxyzuur Betahydroxyzuur Gezicht Glycolzuur Monique schrijft Peptiden Rimpels en slapte Schone huid Vitamine A (+derivaten) Vitamine c Vitamine E Voor hem Werkstof dossiers

Getest! Monique kreeg een Environ gezichtskuur

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Verslavend, maar lees vooral waarom…

Schermafbeelding 2015-08-10 om 09.21.44Er is een periode van zeker tien jaar geweest dat ik elke zes weken naar de schoonheidsspecialiste ging voor huidonderhuid. Zo vanaf mijn dertigste. Maar na een lange tijd kwam toch de klad erin. En de overtuiging dat ik toch weer moest gaan kwam ook niet meer terug. Het gezinsleven werd opgebouwd, er kwamen andere prioriteiten.

Tien jaar lang elke zes weken

Ik mistte een aantal triggers: een vertrouwde schoonheidsspecialiste – iemand die ook goed aanvoelt, een goed adres in de buurt, een merk dat overtuigde, een huid die behoefte had. Een ziel die behoefte had – want ja, mijn behandelingen van anderhalf uur eindigden in die tijd steevast in nog een kwartje doorslapen bij de lieve, vakbekwame schoonheidsspecialiste die ik indertijd had.

Tot nu dus. Zeker tien jaar later. Ik kon een kuurtraject gaan doen met Environ, het Zuidafrikaanse huidverbeteringsmerk van plastisch chirurg Des Fernandes, waarover we regelmatig berichten op BeautyJournaal. Zes behandelingen om de drie weken. In al deze weken heb ik jullie ook via onze Facebook fanpage op de hoogte gehouden van mijn visites aan Environ, weet je nog?

Doel: huidversteviging

Mijn insteek zou zijn optimalisering van mijn overigens al heel goede huidconditie en huidversteviging – ik ben een ‘sagger’ en geen ‘wrinkler’. Ik was razend benieuwd omdat Environ werkt met anti oxidanten als signatuur, en ik absoluut geloof in cosmeceuticals, sterker nog, ze gaan het winnen van de pampering skincare. Vitaminen A, C, E, peptiden, en dergelijke. Geen hocus pocus stoffen, maar bewezen ingrediënten, no matter hoe lang ze al bestaan. Wat goed is, dat blijft en dankzij verbeterende aflevertechnieken worden ze steeds beter.

Bovendien was ik erg benieuwd naar hun Ionzyme DF apparaat, met geluidsgolven en pulserende stroom, waarmee op twee manieren stoffen direct in de huid cel worden gesluisd. Zou mijn huid echt nog strakker worden, vooral langs de kaaklijn?

Stralende huid, mooie gloed en glans

Tijdens de kuur zou ik natuurlijk ook op de huidverzorging voor thuis worden gezet: in dit geval de C-quence lijn met hooggedoseerde vitamine A en C. En daarmee begon het feestje al goed. Sterker nog: de reiniging alleen al, in dit geval van de AVST lijn (pre cleanse, hydrating cleanser en hydrating toner) was een openbaring. Alleen de reinigingsproducten zorgen er al voor dat je huid weer gaat stralen en een mooie gloed krijgt. Echt, ik ging met een ‘ canvas’ naar bed, zoals je eigenlijk verwacht ermee op te staan: stralend.

Perfecte synergie

foto behandeling 10 juniIk hoor managers achter merken wel vaker vertellen dat al hun producten op elkaar afgestemd zijn en dat je ze niet met andere merken moet combineren, maar in dit geval weet ik ook zeker dat het zo is. De combinatie zorgt niet alleen voor een perfect gereinigde huid, maar ook een zachte huid die absoluut niet droog aanvoelt na afloop (een zeldzaamheid!). En die toner! 

Verslavend! Er zit melkzuur in wat extra vochtbindend werkt en de huid gladmaakt en bovendien de producten erna heel goed aan je huid laten hechten. Ik heb wel eens een andere toner ingevoerd maar meteen was die magie van de synergie weg. De toverformule was doorbroken.

Qua crème en serum begon ik met de C-quence op het eerste level voor het serum, en met de multifunctionele crème voor dag en nacht.

De echte Environ glans

Glans, is het eerste wat je gaat ervaren. Geen vette glans, maar een glansje zoals make-up dat kan doen. Er schuilt iets wonderlijks in deze producten. Het zijn de werkzame stoffen die de gezonde glow op de huid teruggeven, maar er zit nog een bijzondere stof in de producten: decanol.

Alleen al de producten overtuigen!

Ik had nog geen facial gehad en ik was al ‘om’. Ik ging vanaf nu met een glowing face naar bed. Zo fris en stralend, iets wat je normaal alleen verwacht bij het opstaan. Maak me gek, zeg!

Mijn eerste behandeling kreeg ik in het trainingscenter in Breda, de Discovery kennismakingsbehandeling om te kijken hoe sterk en intact mijn huidbarriere was, zodat de specialiste (in dit geval de trainer voor Nederland: de geweldige Imke Haantjes) een goede inschatting kon maken van de kuur die we zouden gaan doen.

Kijktip! Bekijk hier een kort fragment (1 min) van mijn Discovery behandeling.

Grondige reiniging voor elke kuur behandeling

Aan elke behandeling gaat een zeer uitgebreide reiniging vooraf, nodig om de huid zeer vetvrij te maken zodat de werkzame stoffen die met de DF apparatuur ingesluisd gaan worden er ook ionzyme apparaat environecht goed in komen, en ook alleen die stoffen en geen andere stoffen die zich nog op de huid kunnen bevinden.

Kaolin masker

Zo’n reiniging bestaat uit een pre cleanse met minerale olie die echt minuten lang wordt ingemasseerd, zodat vuil en make-up zich echt eraan hechten (thuis doe je dit met een jojoba olie die minder tijd vergt), gevolgd door een kaolien kleimasker dat ook volledig wordt ingemasseerd. Alles wordt grondig afgespoeld met water. Als je dan in de spiegel kijkt, denk je minstens al een facial gehad te hebben. Stralend fris en schoon, blossoming!

Machine zet celwandjes open

Maar dan gaat het insluizen van de vitaminen gebeuren met de DF. Deze machine zorgt ervoor dat de stoffen direct in de cel komen. Daarmee worden de receptoren omzeild die als een slotje op de sleutel (de celwand) zitten en normaal gesproken moeten zorgen dat signaalstoffen door de cel worden opgepikt.

Receptoren moeten stofje in de cel toelaten, hoe werkt dat?

Imke legt uit dat er talloze receptoren zijn en dat ze allemaal op bepaalde stoffen reageren. Je wordt met een hoeveelheid receptoren geboren, en ze nemen af naarmate je ouder wordt. Maar het kan ook zijn dat je toch van een bepaald type minder receptoren hebt.

Kijktip! Bekijk hier hoe de DF behandeling eruit ziet (kort videofragment).

Prikkel om nieuwe receptoren aan te maken

Zo kan het dus zijn dat jouw cellen vitamine a niet (goed) opnemen. Je hebt er niet genoeg of niet genoeg meer. Het mooie is dat je door het aanbieden van de stof weer nieuwe receptoren kan aanmaken, maar dit is een geleidelijk proces. In eerste instantie zal je huid reageren: de stof komt in de tussencellaag tussen de cellen en geeft daar irritatie: roodheid, jeuk, schilfering.

Voorzichtige opbouw vitamine A sterktes

Imke Haantjes

Imke Haantjes

Met de DF wordt dit voorkomen, legt Imke uit. En ze grijpt deze uitleg ook meteen aan om te vertellen waarom Environ de concentraties vitamine A voorzichtig opbouwt en je niet meteen op de retinol zet. ‘ Juist vanwege deze problemen die kunnen ontstaan. We bouwen rustig op, zonder irritatie maar wel efficiënt, want onze formules zijn dermate hoogwaardig dat je huid al direct effect ondervindt.’

Imke vervolgt: ‘Een Environ huid straalt,ziet er gezond uit. Ik haal zo’n huid er in een groep van tien mensen zo uit. Glanzend zonder glim. Energiek, je wordt tijdloos. We bouwen dat langzaam op, zonder huidreacties.’

Ik zie: fijnere huidstructuur, ook op de neus!

Na twee weken thuis smeren en en mijn eerste kuurbehandeling na de kennismakingsfacial zie ik al een fijnere huidstructuur ontstaan, zelfs op de neus: de poriën lijken zich te sluiten. Wonderlijk, dat is toch een van de moeilijkste zaken. Volgens Imke komt dat door de combinatie van zuren en vitaminen. Maar een porieverwijding kan ook ontstaan in een vochtarme huid. Environ producten bevatten ook niacinamide dat de vochtbalans herstelt. Environ maakt ook gebruik van een transportmiddel om de stoffen iets dieper in de huid te krijgen: transcutol.

Hoe voelt de machine aan op je huid?

Het insluizen met de DF apparatuur duurt ca 30 minuten. Een behandeling wordt afgesloten met een dagcreme en uv-creme. Het insluizen is niet gevoelig. Rond de ogen ervaar je wat foto behandeling 1 julischitteringen en in de buurt van de oren kun je hoge tonen horen. Je kan er bij wijze van spreken gewoon mee in slaap vallen. Deze behandeling is compact, je kunt het zelfs in je lunchpauze doen! Je gaat helemaal revived terug naar de zaak, echt.

Glans, zachtheid, volume

Na elke behandeling kijk ik vol genot in de spiegel. Mijn huid glanst, is superzacht en zo vol! Dit effect houd dagen lang aan en als je elke maand gaat, dan is dit een permanente ontlading van geluk. Wat een prachtig ‘ canvas’ krijg je, krijg ik. Naarmate de weken verstrijken word ik steeds trotser op mijn huid. Ik hoef er nog nauwelijks iets aan te doen, zelfs make-up is nauwelijks nodig. Zelfs als ik een week met pittige koorts op bed lig, is het niet aan mijn gezicht te zien. Tel uit je winst:)

Huidmeting: pigment en roodheid

Environ doet ook huidmetingen: pigment en roodheid in de huid. Het is altijd erg boeiend om te zien. Aanvankelijk schrik je, maar dat is niet nodig. Want elke huid heeft pigment en roodheid. Bij pigment wordt vooral gezocht naar clusters. Die duiden op pigmentvlekken.

Kijktip! Bekijk hier een kort videofragment over de status van mijn pigment en roodheid in de huid.

roodheid van de huid gemeten 26 mei

pigment in de huid gemeten 26 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intensief peeling met C en salicylzuur

De vierde van de zes kuurbehandelingen staat in het teken van een peeling. Na het uittesten van diverse zonnebrandproducten en een lang weekend in de zon ziet mijn huid er wat smoezelig uit, met kleine pukkeltjes, en ook niet geheel fris van kleur. Ik krijg een intensief peeling zoals Imke dat noemt met vitamine C en salicylzuur. Ik moet de dagen erna mijn huid wel heel goed tegen uv straling beschermen. Ook deze facial is weer heerlijk. De glow is terug, mijn huid knapt zienderogen op.

Kijktip! Bekijk hier een fragment van deze behandeling (1 minuut)

De visie op zonverzorging bij EnvironEnviron RAD SPF 15

Imke vertelt me over het zonproduct RAD spf 15, een redelijk lage spf vind ik. ‘Environ gelooft niet in het gebruik van zeer hoge filters. Zeker niet als het organische (dus synthetische, lichtabsorberende) filters betreft. ‘Een te hoog percentage kan namelijk op de huid worden omgezet in extra vrije radicalen en dat is nou net wat je niet wilt. dr. Des Fernandes heeft het omslagpunt nauwkeurig berekend en dit heeft geleidt tot een product met een laag percentage synthetisch filter, aangevuld met mineraal filter.

Bij deze balans kunnen de vitaminen in het zonproduct ook hun werk blijven doen, en tevens afdoende bescherming geven tegen oxidatie van de vitaminen uit je huidverzorging.’ Imke vult aan dat de vitamine a acetaat en de palmitaat in de producten ook voor extra uv bescherming zorgen in de huid. ‘ Als je eenmaal op een niveau 3 zit, heeft je huid een spf bescherming opgebouwd van 20.’

Kijktip! Bekijk hier een videofragment van mijn inmiddels vijfde kuurbehandeling.

Resultaat? Ja!

foto behandeling laatste 15 juli

In de trein, op weg naar huis, na de een na laatste kuurbehandeling in Breda.

Ik had van Environ al eens voorbeelden gezien van huidverstrakking van de hals bij een mevrouw die 24 behandelingen had gehad. Ik kon het nauwelijks geloven, maar gaandeweg mijn eigen kleine kuur van zes zag ik toch echt een wondertje geschieden. Niet alleen werd mijn huid steeds mooier en voller, ik zag echt een contour-kaaklijn verstrakking, een afname van slapte op de huid onder de kin en ook mijn onderkinnetje afnemen. Wat een happy gevoel als ik dan weer in de spiegel keek. De wereld mocht bij wijze van spreken omvallen, aan mij zou je het niet zien!!

Oh nee…ik wil doorgaan!

Midden in de zomer moest ik afscheid nemen van Imke en van de kuurbehandelingen. Dat deed ik niet makkelijk. Niet alleen vind ik Imke een geweldig fijn mens en een vakvrouw, ook de behandelingen zijn echt verslavend. Ik moet nu naarstig op zoek naar een adres in Amsterdam waar ik op hetzelfde niveau mijn behandelingen kan voortzetten.

Ik ben om. Ik weet weer waarom ik tien jaar lang naar de schoonhedisspecialiste ging, ik weet weer wat het met mijn huid doet. Het werkt en het maakt me erg gelukkig als ik mijn huidje zo gezond zie. Investeren in een kuurbehandeling is meer dan de moeite waard, en al helemaal als je ouder wordt en die tekenen van verslapping er toch in slijten. Je kan de klok terug draaien op een mooie subtiele manier, zonder heftige ingrepen.

Kijktip! Bekijk hier nog een videofragment van mijn laatste en zesde kuurbehandeling.

Thuis ga ik door met smeren. Ik moet nu aan de C-quence 3 gaan beginnen. Daarna is er nog de vier en rest mij retinol. Omdat een gezonde huid ‘steeds minder doorlaat’, adviseert Environ uiteindelijk ook de huidroller. Daarbij wordt dan wel geadviseerd een iets minder sterk serum te gebruiken omdat door de huidroller de werkzaamheid toch al toeneemt. Ik ben benieuwd of ik daar uiteindelijk toe overga. Ik en de huidroller, ze zijn nog geen match geweest. Maar wie weet!

Lees hier meer over alle Environ producten en behandelingen.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

11 reacties

  • Lijkt me fantastisch! Heb al gekeken of er een salon bij mij in de buurt is. Beter dan zelf vit. A gebruiken, mijn huid wordt er niet beter op. Hoop dat het een beetje betaalbaar is?

  • Hoi Lydia, hoeveel behandelingen je nodig hebt of wenst is afhankelijk van je huidconditie en je budget. Ik vond een kuur van zes prima. De dame die er 24 kreeg heeft in een klinische studie van Environ gezeten en dan wordt er toch zwaarder ingezet. Het beste is om naar een salon in jouw omgeving te gaan en samen te kijken wat jouw huid nodig heeft. Je vindt hier de salonlocator: http://www.environ-nederland.com/vind-een-verkooppunt-of-een-instituut/

  • Begrijp niet zo goed: moet je nu een kuur van 6 of van 24 doen en wat zijn de kosten?
    bedankt alvast.

  • De salon locator heb ik al gecheckt maar was ff benieuwd of jij Monique al n salon in de stad Amsterdam had gevonden! Dus waar jij ervaring had opgedaan! zie wel n aantal salons in A’dam dus ik ga daar maar eens informeren. T merk triggert mij vanwege de opbouw van vitamine a. Obagi vind ik te heftig dus bouw t liever wat langzamer op. Heb trouwens t masker revival van Environ gekocht. Top masker! Heb t opgelaten gedurende de nacht en mijn huid zag er uitgerust en glad uit! Een blijvertje !

  • Heb jij al een goed adres gevonden in regio amsterdam waar jij jouw environ behandelingen hebt voortgezet? Ben ook naarstig op zoek naar een s.specialiste met expertise in dit merk.

  • Wat ik al eerder aangaf. “Smeren met één merk”, is inmiddels mijn ervaring, geeft het beste resultaat. Ik zit nog op niveau twee, niveau drie is besteld. En nog steeds gebruik ik de vit. A capsules! Ik kreeg kortgeleden de vraag of ik “iets aan mijn gezicht heb laten doen?” Nee dus! Ik heb dezelfde ervaring als Monique. Mooie, stralende teint, strakkere kaaklijn, gladdere huid. Vanaf de herfst worden er, bij “mijn” Environ-specialiste, weer peelings gedaan. Deze zal ik zeer zeker ondergaan. Ben wéér helemaal blij met mezelf! Ben reuze benieuwd naar de resultaten van Tamara, maar dat terzijde…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.