Anti-aging? Nee hoor, Environ is helemaal niet tegen veroudering.

07:13 - 04:20
luistertijd 07:13 - leestijd 04:20

Environ & Pro-Aging: Mooi ouder worden doe je zo!

Anti-aging? Nee hoor, wij zijn bij Environ helemaal niet tegen veroudering en het merendeel van de Westerse vrouwen ook niet, zo blijkt steeds vaker uit mediaonderzoek. De term Pro-Aging is er zelfs voor in het leven geroepen. Lees dit artikel nog maar eens op BeautyJournaal erover.

Echter, we willen wel zo mooi mogelijk ouder worden en dat betekent in het geval van onze huid deze ook zo goed mogelijk in conditie houden. We zien namelijk wel een aantal zaken waarvan we als vrouwen denken: kan dat wat mooier blijven?

De schoonheidsspecialist is erin getraind om jou te helpen bij het minimaliseren van deze zichtbare tekenen van veroudering. Zij is echt je beste partner om je hierbij te helpen.

De impact van groeifactoren op je collageen

Collageen is de ondersteunende structuur van de huid. Collageen wordt gestimuleerd door groeifactoren, en wanneer we jong zijn, zijn er veel groeifactoren en wordt dus ook veel collageen aangemaakt. Maar naarmate we ouder worden, beginnen deze groeifactoren af te nemen. Wanneer vrouwen door de menopauze gaan, nemen deze groeifactoren nog meer af en wordt de huid nog dunner met fijne lijntjes op de huid als gevolg.

Franse vrouwen snappen het beter dan Engelse…

In Engeland wordt gezegd dat je vanaf 25 jaar ouder begint te worden. In Frankrijk zeggen ze dat je vanaf 18 jaar begint te verouderen. Daarom beginnen Franse vrouwen 7 jaar eerder dan Engelse vrouwen met de verzorging van hun huid en daarom hebben Franse dames een betere huid.

Elastine is dan weer het element in de huid die haar doet terugveren in haar oorspronkelijke vorm zoals een elastiek. Na verloop van tijd ondervindt elastine schade van vrije radicalen.

Het risico van vrije radicalen

Elementen zoals: blootstelling aan licht, rook, toxines uit de omgeving, slechte voeding, alcohol en stress, zorgen voor grote hoeveelheden vrije radicalen. Dit versnelt het verouderingsproces en gooit de voorgeprogrammeerde genetische structuur overhoop.

Slachtoffer: elastine

Een van de elementen waarop vrije radicalen het gemunt hebben, is elastine. Beschadigd elastine gedraagt zich als een oud elastiek waar de rek uit is. Het eindresultaat is een verslapte huid.

Vitamine A corrigeert de onderliggende huidstructuur

We weten dat vitamine A het collageen stimuleert en elastine verstevigt. Deze vitamine zorgt er dus voor dat je huid meer cellen aanmaakt en tegelijk je elastine veerkrachtiger maakt. Vitamine A is de vitamine die de onderliggende structuur van je huid corrigeert.

Het heeft geen nut om de huid te herstellen zonder haar te beschermen tegen toekomstige schade. Hier spelen antioxidanten een belangrijke rol. Ze maken vrije radicalen onschadelijk en beschermen dus het collageen en de elastine tegen schade.

START NU: dé oplossing

De beste manier om je huid te beschermen tegen tekenen van veroudering beperkt zich niet tot het smeren van een mooie pot dagcrème. Wij bekijken hoe we de huid van binnenuit kunnen verjongen (voeding, supplementen), van buitenaf behandelen met de Environ producten + behandelingen, en tenslotte ook hoe we deze filosofie vervolmaken met make-up.

VOEDEN van binnenuit

De eerste stap in ons anti-aging huidverzorgingsregime is dus de huid van binnenuit VOEDEN.

Bijvoorbeeld met het product van Advanced Nutrition Programme met de naam Skin Complete. Bevat vitamine A om collageen te stimuleren – volgens het Britse ministerie van Volksgezondheid krijgt 95% van de vrouwen niet genoeg vitamine A uit hun voeding. Maar onze Skin Vit A+ is niet zomaar een gewone vitamine A die je zomaar op elke hoek van de straat kunt krijgen. We hebben er Vitamine D aan toegevoegd. Het merendeel van de mensen in het Westen heeft een tekort aan vitamine D. Deze vitamine helpt de huid immuniteit te verbeteren, maar ook de celproductie.

Skin Complete bevat ook Skin Antioxidant. Dit is een combinatie van groene thee, lycopeen(tomaten), bètacaroteen (wortelen) en nog veel meer. Deze planten worden elke dag de hele dag lang blootgesteld aan de zon en worden dus ook blootgesteld aan veel schadelijke vrije radicalen. Ze produceren antioxidanten om zichzelf te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Wanneer je ze opeet en ze opneemt in de vorm van supplementen, krijg je ook antioxiderende voordelen.

Skin Complete biedt dus van binnenuit de vitaminen met een corrigerende, beschermende werking en die toekomstige schade tegengaan. Het resultaat is een soepelere huid met minder fijne lijntjes en rimpels.

VERSTERKEN van buitenaf: Serums met vitaminen A, C en peptiden

Minder fijne lijntjes

De C-Quence serums 1-4 bevatten progressieve concentraties van vitamine A en C, gecombineerd met antioxidanten en peptiden. Deze ingrediënten zorgen voor een gladder huidoppervlak, waardoor rimpeltjes vervagen. Vitamine A en C samen met de peptiden, versterken de onderliggende structuur van de huid, collageen en elastine. Dit resulteert in een strakkere huid.

Aanpak van je onregelmatige teint

Maar niet alleen rimpels en verslapping wijzen op huidveroudering. We worden ook geconfronteerd met een onregelmatige teint en pigmentvlekken. Vitamine A in de C-Quence serums herstelt het DNA en vitamine C werkt als een anti-stress middel en kalmeert de hyperactieve melanocyten die voor deze onregelmatige teint zorgen. De C-Quence serums bevatten het antioxidant lycopeen (ook in Skin Antioxidants) en worden gecombineerd met de C-Quence Crème, een moisturizer boordevol antioxidanten, zoals groene thee, luteïne. De antioxidanten op hun beurt beschermen melanocyten en andere cellen tegen meer stress. C-Quence Crème bevat de super energie booster, vitamine B12, die de vermoeide en gestreste huid oppept. Het resultaat is een gezond uitziende, egalere en gladdere huid.

Mooie Minerale Make-up

De Liquid Minerals foundation van jane iredale is meer dan een foundation. Het is een getint anti-aging serum dat dankzij ingrediënten als hyaluronzuur en Coenzyme Q10 extra volume en spankracht aan je huid geeft. Bovendien creëer je met deze minerale magie een fraai staaltje gezichtsbedrog: de mineralen weerkaatsen namelijk alle lichtbronnen in combinatie met het eigen pigment, waarop dat je huid veel gladder en strakker lijkt te zijn. Finish je look met een frisse, heldere tintlipstick en je ziet er niet alleen jonger uit, je straalt het uit en voelt je ook jonger.

 

Wil jij weten waar je deze prachtige producten kan kopen en waar je Environ behandelingen kunt ondergaan? Ga dan naar de website van Environ voor meer informatie en verkoop/salonadressen.

Volg Environ ook op Facebook!

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Environ op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden.

Lees ook