Wimperverf, teint egalisatie, een frissere haarkleur en top hydratatie

08:10 - 04:53
luistertijd 08:10 - leestijd 04:53

Let me tell you: ik you van snelle producten met instant resultaat, altijd, maar in de zomer des te meer, en dan komt er nog een toegevoegde waarde bij: ze moeten minimalistisch zijn. Hier komen mijn favorieten deze zomer.

Dior Dream Skin

Het woordje ‘ droom’  is hot deze zomer, Dream Skin, Dream Tone, en anderen hebben het weer over ‘ blurring’. Het gaat om een waas over je huid leggen als een voile. Een slimme substantie die alles-in-een aanpakt. Oneffenheden van de bovenste plank, nu ja, niet van de ergste soort, maar wel van de meest voorkomende soort. Dream Skin belooft alles op drie niveaus:  het corrigeert alle oneffenheden, verbetert de kwaliteit van de huid en maakt de huid egaler. Je brengt het product aan na je dagelijkse verzorging, of over je foundation heen.

Minuscule micaplaatjes bootsen dunne platte cellen van de hoornlaag na en reflecteren licht. Daarnaast zitten er holle silica microsferen in, waardoor de huid voller lijkt als je er naar kijkt. Dit is een optische werking, je ziet het effect direct waardoor de huid er prachtig uitziet. Naast het optische effect zorgen de bloemen- en plantenextracten ervoor dat de huidcellen een boost krijgen en beter gaan werken. De huid zal daardoor ook van binnenuit verbeteren.

Mijn resultaat: het egaliseert waanzinnig mooi en je houdt urenlang een matte teint. Ik vind het ongelofelijk, want normaal zweet bij mij alles na een uur of twee alweer uit de poriën – als ik binnen ben, op kantoor en zo. Bovendien geeft het een mooie subtiele kleur aan je huid die het midden houd tussen skintone en iets foundationachtigs. Je neemt het waar op afstand in de spiegel, maar eigenlijk is het niet van dichtbij te zien. Wat een topkwaliteit is dit, deze journalist met 24 vliegjaren is onder de indruk! Ik breng het over een moisturizing toner aan tijdens warme dagen als ik verder niets wil gebruiken aan crèmes en make-up. Go bare…with Dream Skin.

Koop het product hier met korting.

Lancôme Cils Tint wimperverf

De ‘weekendmascara’ van Lancôme blijft maar liefst 72 uur zitten, zo wordt beloofd. Dit is dan ook niet zomaar een mascara, maar een semipermanente kleuring voor de wimpers. Naast kleuring belooft Lancôme verzorging en bescherming van de wimpers.

De mascara bevat rozenolie met essentiële vetzuren om de wimpers te verzorgen, Ceramide R om ze glad te maken en D-Panthenol om de weerstand te laten toenemen. In tegenstelling tot een klassieke mascara bevat de unieke Lash Lacquer-formule helemaal geen wassen. De vloeibare textuur lijkt op een compacte inkt die lang blijft zitten. De formule bevat flexibele polymeren die 72 uur lang garant staan voor soepele, gekleurde en opvallende wimpers.

Mijn resultaat: In een grijs verleden liet ik wel eens mijn wimpers verven, maar het zit totaal niet meer in mijn programma om hiernaar te vragen bij de schoonheidsspecialiste. Ik vind het dan ook geweldig dat je dit nu thuis kan doen, met een consumer merk.

Je brengt de inkt op met een mascaraborsteltje, maar vergeet niet, het is geen mascara. Je wimpers worden direct zwart, maar niet voller. De kleur houdt zeker anderhalve dag tot twee dagen aan, als je niet te hard op je ogen boent. Dat is fijn. Jammer is wel dat de verf afbrokkelt, en onderweg ook rustig een wimperhaartje meeneemt, dus laat uitvallen. Tsja…zo gaat dat met verf. Toch vind ik het een toppertje, voor de make-uploze dagen deze zomer. Voor blondines en wanneer je haartjes door het ouder worden steeds lichter worden. En als je het eens in de twee dagen bijwerkt, ga je dat afbrokkelen ook tegen.

Shop het product hier met korting.

Concoction Shampoo + serums

Dit merk heeft een heel origineel concept gelanceerd, namelijk het mixen van je eigen shampoo. Je bepaalt zelf welke eigenschappen jouw shampoo moet hebben. Je kiest eerst de basis. Dat is één van de heerlijk ruikende ShampYou’s. Ik koos voor de friserende Lemon & Verbena variant. Dit is de basis shampoo die rijk is aan essentiële oliën en zijden aminozuren. De aminozuren dringen diep in het haar en vormen een beschermingslaagje. Daarnaast voorkomen aminozuren gespleten punten. Verder bevat de shampoo vitamines die het haar voeden en een polymeer die het haar vrij maakt van klitten.

Na de keus van de basisshampoo kies je maximaal 2 superserum shots. Er zijn 8 verschillende shots beschikbaar die een specifieke verzorging geven voor: brunettes, blondines, rood haar, steil haar, meer volume, krullen, haarwortels en vochtbalans. Ik koos voor het serum voor brunettes en het serum voor vochtbalans. Nu alleen nog mixen en je persoonlijke shampoo is klaar voor gebruik.

Mijn resultaat: Wat een geweldig product, in alle facetten. De moderne, frisse verpakkingen, de leuke mix & match methode voor een personalized gevoel, en de uitwerking op mijn haar. De shampoo wast heerlijk, en laat na afloop een fijn verzorgd gevoel achter zonder mijn haar te verzwaren. Ik heb in mijn grijs-(donker)-blonde haar bewust voor een bruine kleurversterking gekozen omdat ik het donkerblonde in mijn haar wil versterken. En dat lukt, heel subtiel. Het is wittige is er net af, er zit iets meer getinte gloed overheen.

Exclusief te koop bij John Beerens – shop hier online.

Dr.G Revital Regulator by EGF

Dr. G is van origine een Zuid-Koreaans merk, en in dit land ook een grote hit. Dr. G is de afkorting van de naam Gowoonsesang, een plastisch chirurg. Importeur Joost van der Laar heeft het naar Nederland gehaald. Inmiddels is het te koop bij apotheek Apotheekenhuid.nl. Deze gelachtige lotion hydrateert sterk en geeft een fris en glad huidgevoel. Ideaal in de zomer, ik kan het dan zelfs solo gebruiken, zonder een crème eroverheen. Het product bevat EGF complex: groeifactoren op plantaardige basis, dat de groei van collageen stimuleert en de elasticiteit van de huid verbetert.

Ik ben ook dol op de suncream spf 50 van dit merk.

Chanel Vitalumière Loose Powder Foundation

Deze powder foundation combineert de textuur van een poeder met de finish van een fluid foundation. Het product werkt als een tweede huid, zonder er te dik bovenop te liggen. De huid ziet er na gebruik verzorgt en egaal uit.

De powder foundation is een combinatie van twee poeders die zich aan het huidoppervlak hechten en zo een prachtig effect creëren. Verder is het product verrijkt met Canola olie voor een heerlijk zachte huid. De parelpigmenten in de poeder reflecteren licht en zorgen zo voor een stralende teint. Wat ik zo leuk vind aan dit product is de geweldige mini Kabuki Brush die je erbij krijgt. Deze borstel zorgt ervoor dat je de poeder eenvoudig gelijkmatig verdeeld en geen één plekje vergeet. De zachte borstel is speciaal ontwikkeld voor dit product en houdt daardoor de precieze hoeveelheid poeder vast die nodig is. De poeder beschermt ook nog eens tegen UV-straling dankzij de SPF 15.

Mijn resultaat: wat een heerlijk poeder is dit. Het brengt echt poederachtig aan, maar het lijkt wel of het versmelt als een foundation. Ik vind het prachtig. Ook erg leuk is de speciale kabuki kwast die erbij geleverd wordt. Eindelijk eens een bruikbare tool, van goede kwaliteit, en klein genoeg voor in de handtas. Je kunt met de kwast deppen en strijken, net wat je wilt.

Dit poeder is vanaf 4 augustus te koop in Nederland. Nog even geduld dus. Schrijf maar op je verlanglijstje.

Lees ook