We zijn gewend geraakt aan lokaal behandelen, maar het lichaam is niet ‘lokaal’, het is ’totaal’…..

07:04 - 04:14
luistertijd 07:04 - leestijd 04:14

In een tijd waarin de beauty-behandelingsindustrie het net afgeleerd heeft om het lichaam te behandelen, en vooral te focussen op het gezicht, is er iets interessants gaande. Het lokale behandelen is namelijk niet altijd de meest efficiënte weg om te kiezen. Het lichaam heeft veel aandacht nodig en verdient dat ook. Via een gezond lichaam, met metabole systemen die in balans zijn, ziet je er gezicht er ook veel beter uit. En werken op cellulite, contourverbetering? Dat kan lokaal, maar het is nog beter en duurzaam als dat ’totaal’ kan. Lees over Vibra-B, het zet de traditionele kijk op beautybehandelingen aardig op zijn kop.

Beauty als sleutel naar totale gezondheid

De afgelopen honderd jaar is ons lichaam in een beetje in delen opgedeeld. We scheiden het brein van het lichaam, het gezicht van het lichaam. Om nog maar niet te spreken over iets ondefinieersbaars maar zeker niet ontastbaars als de ziel. De moderne geneeskunde en de opkomst van de anatomie heeft hier aan bijdragen. Al die deeltjes zijn ook makkelijker te onderzoeken volgens de Westerse, wetenschappelijke normen.

Lokaal behandelen is snel, maar niet duurzaam

Maar wij zijn geen deeltjes, wij zijn een geheel. Alles werkt met elkaar samen en heeft invloed op elkaar. We zijn een prachtig uitgevoerd klokwerk waarin de radertjes allemaal heel fijnmazig op elkaar aansluiten. Als dat zo is, en dat is zo, waarom kijken we dan naar onderdelen? Als er cellulite is, waarom wordt dat dan alleen lokaal behandeld? Als er sprake is van huidverslapping, waarom wordt dat dan alleen op die plek behandeld, zit huidverslapping dan niet overal? Als er sprake is van een verstoorde lymfedoorvoer, met vochtophopingen? Die zitten echt niet alleen in het gezicht bijvoorbeeld. Je kan er vanuit gaan dat dat ook elders in het lichaam plaatsvindt.

Alle radertjes werken samen

Veel behandelingen in beauty zijn erop gericht om lokaal te behandelen. Dat is natuurlijk heel overzichtelijk en het lijkt efficiënt. Maar hoe efficiënt is het? Als je weet dat in je totale lichaam alle raderen samenwerken?

De heilzame werking van alles in beweging zetten

Bewegen is daar natuurlijk een heel mooi voorbeeld van. Een integrale manier om alle systemen aan te zetten, waardoor je er beter uit gaat zien, en je ook fitter voelt, en mentaal meer ontspannen. Bewegen is heerlijk, maar je moet het wel in je agenda inplannen. Bij veel mensen komt het er te weinig van. Kort gezegd: 20 minuten een Vibra-B behandeling, kun je vergelijken met twee uur in de sportschool.

Aansturen via de hersenen

Wordt je dan zo afgemat tijdens een behandeling? Nee, juist helemaal niet. Vibra-B is een zeer vernuftig systeem waarbij luchttrillingen via cups op de huid de spieren stimuleren, die linea-recta signalen afgeven via het zenuwstelsel naar de hersenen. Zoals je weet zijn de hersenen de grote controlekamer om het ‘voertuig’ dat je lichaam is aan te sturen, en heel nauw samen te werken met de signalen van het lichaam.

Dit gebeurt er allemaal

Als je Vibra-B behandelingen ondergaat, lig je gewoon lekker stil. De trillingen die een specifieke Herz frequentie hebben, geven een lekker gevoel. Echt apart. Maar je hersenen gaan door de signalen die binnenkomen wel heel druk aan het werk. Afhankelijk van de gekozen frequentie gaan specifieke systemen in je lichaam aangezet , gereset of in balans gebracht.

Dit gaat voorbij aan de systemen die je nu kent

De signalen die aan de hersenen afgegeven worden, zorgen ervoor dat de hersenen de specifieke systemen overal in het lichaam aanzetten tot actie. Er is dus een totaal aanpak. En dit maakt het bijzondere, grote verschil met andere behandelingssystemen, zoals mechanische bindweefselmassages, lyfmedrainages, lasers, ultrasound, noem het maar….het werkt allemaal lokaal.

Ooit ontwikkeld voor revalidatie

VIBRA-B is een uitvinding van de Italiaanse medisch engineer Claudia Bucci. Het programma werd aanvankelijk ontwikkeld voor motorische en neurologische revalidatie, zo vertelde Claudia al eens via een Zoom-gesprek, om het lichaam weer in beweging te krijgen. De ‘B’ van beauty is er pas later aan toegevoegd. Claudia ontdekte welke voordelen VIBRA-B aanvullend heeft op het gebied van huidverbetering, maar ook op het gebied van lichamelijke en geestelijke ontspanning en van de vitaliteit van je lichaam in bredere zin.

Fitter, sterker, gezonder

Claudia Bucci: ‘Als ik inzet op contouring dan heb ik na afloop ook echt het idee dat ik een flinke work-out heb gedaan. Ik voel me echt fitter. Ik kan veel meer aan, zowel fysiek als mentaal. ⁠ Bij een gezond lichaam werken jouw spieren op een frequentie van 30 hZ. ⁠Met een VIBRA-B behandeling stimuleer je de werking van jouw spieren tot wel 5 x zo snel. Je kunt dus wel nagaan hoe effectief we je systeem aanzetten.

Het zenuwstelsel gestimuleerd

‘Er vindt geen mechanische spierstimulatie plaats op spiervezels. Er gaan trillingen naar het brein via receptoren op de spieren. Je brein wordt aan het werk gezet, via je neurologisch systeem. Je spieren worden indirect aangezet. Het klinkt gek wellicht, dat je geen contractie nodig hebt, alleen maar breinstimulatie via het centrale zenuwstelsel, maar dat is hoe het werkt.’

Hoe bijzonder is het toch, je geeft een prikkel af op de huid, die binnenkomt in het zenuwcentrum dat je hersenen zijn, en vandaar met een als het ware gecodeerde boodschap terug het lichaam in gaat om aan het werk te gaan. Je werkt niet lokaal, maar totaal, en dat heeft ook nog eens een langduriger effect.

Je snapt natuurlijk al dat dit super interessant kan zijn om jouw instituut voor huidverbetering een extra dimensie te geven. Je kan de behandeling van het lichaam weer integrereren op een hele efficiënte manier.

Waarom zou je in je instituut willen werken met de VIBRA-B?

Lees ook hier meer over VIBRA-B op de website van Partner in Aesthetics

Ben je als ondernemer geïnteresseerd in de VIBRA-B? Neem dan vrijblijvend contact op met José Conrads via telefoonnummer +31 6 24 69 94 39 en/of via e-mail jose@partnerinaesthetics.nl.

Lees ook