Een mooi eigentijds merk met krachtige huidverbeterende eigenschappen, uit Cyprus.

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Hoewel clean beauty geen officieel geregistreerd begrip is (zoals cosmeceuticals dat ook niet is) begint de betekenis ervan wel steeds meer in te dalen. De term staat voor cosmetica die de huidbiologie respecteert, niet opjaagt, niet in de war brengt en ook systemisch geen problemen veroorzaakt. Het voor Nederland nieuwe merk Skinlav staat bij uitstek voor clean beauty. De producten van Skinlav worden geproduceerd in Cyprus en distributeur Rianne Taal van Ernani Cosmetics kan niet wachten om het te leveren aan de vele schoonheidsspecialisten in Nederland en België.

Rianne Taal

Extreem goed doordacht merk op alle vlakken

Toen Rianne door Skinlav benaderd werd voor de distributie voor Nederland, hoefde ze daar niet lang over na te denken. ‘De producten van Skinlav zijn goed geformuleerd, op alle niveaus. Dat geldt voor de werkzame stoffen tot de behandelingsprotocollen en de resultaten die je ermee kunt bereiken. Ook zijn de lijntjes met Natalia heel kort en kunnen we verder ideeën ontwikkelen, dat is superfijn. De technologie is hoogwaardig, evenals de ethiek voor mens, dier en milieu. Daarnaast ruikt het heerlijk, voelt het fijn aan en zien de verpakkingen er werkelijk prachtig uit!’ 

Alert op schadelijke stoffen

Slechts 1 ingrediënt baarde haar zorgen, vertelt ze. ‘In de mooie formuleringen speelt zuurstoftransport een belangrijke rol. Hier werd Perfluordecaline voor gebruikt. Maar dit is een PFAS  en dit wordt per 2028 verboden in cosmetica. Voor mij is deze stof een no-go. Samen met oprichter, biochemicus en microbioloog Natalia Lavrenova heb ik een prachtig Ecocert gecertificeerd alternatief gevonden: Luceanne®.’

Natalia Lavrenova

Autoriteit op gebied van algen

Skin staat voor huid, Lav zijn de laatste drie letters van Natalia’s achternaam Lavrenova. LAV staat ook voor liefde. Liefde voor de huid. Natalia is al 20 jaar werkzaam in de cosmeticabranche. Volgens Rianne is ze DE autoriteit op het gebied van algen voor cosmetisch gebruik en de mogelijkheden om zuurstof in de huid te stimuleren.

Skinlav heeft prachtige unique selling points

Het merk is zeker 7 tot 8 keer krachtiger dan een gemiddeld mass-market cosmeticamerk. Fantastisch voor in de salon maar ook om met de producten voor thuisgebruik de effecten van de gezichtsbehandeling voort te zetten.

In de skincare lijn kun je de volgende ingrediënten en technieken terugvinden:

Oxygono, een bijzondere lijn van SKINKLAV

Deze lijn heeft als belangrijkste eigenschap het stimuleren van zuurstof in de huid en het gebruik van zuurstof als drager voor andere werkzame stoffen. Er zijn scrubs, maskers, serums, crèmes en spf’s, afgestemd op meerdere huidtypen.

Een waardevol ingrediënt in deze lijn is koper tripeptide-1. Het is topingrediënt in cosmetica, dat wordt geroemd om zijn multifunctionele eigenschappen die bijdragen aan huidherstel, verjonging en bescherming. Deze onderscheidende peptide wordt alleen wordt gebruikt door serieus huidverbeterende skincare merken. Het stimuleert collageen, elastine en fibroblasten en heeft anti-oxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. De stof versterkt daarmee de huidbarrière. 

Luceanne®, het biologische zuurstof alternatief

Luceanne® is een nieuw Cosmos gecertificeerd ingrediënt dat perfluordecalin vervangt. Zoals we al schreven is deze PFAS-stof is omstreden en ligt een verbod erop klaar. Rianne: ‘Luceanne® is een plantaardige zuurstofdrager en een zuurstof beschermer van de cel. Het is een ferment dat wordt gewonnen uit proteobacteriën.’

Schrijf je in voor de kennismakingsdagen 30 juni en 21/22 september

Skinlav is 10 juni geïntroduceerd in Nederland. Wil je als professional op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en je inschrijven voor de RED CARPET KENNIS-KUNDEDAGEN waarop SKINLAV wordt gepresenteerd? Deze dagen vinden plaatst op 30 juni aanstaande, maar ook op 21 en 22 september 2024. Er is een beperkt aantal plekken. Schrijf je in nu in voor de nieuwsbrief, dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden.

Rianne is al in de wolken met haar nieuwe merk. ‘Ik ben compleet in LAV met SKINLAV. Alle formuleringen, verpakkingen zijn aangepast aan de eisen van deze tijd. Het merk past perfect binnen ons assortiment en filosofie. Vele huidspecialisten zullen hier erg blij van gaan worden!’

Lees ook:

Lees ook